Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Recenze (189)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po technickej a vizuálnej stránke fakt bomba.Veľmi pekné.Napínavé dobrodružstvo so srandovnými a akčnými dinosaurami za doprovodu skvelej Howardonej hudby. 85% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Snad nejvíc underrated animák co znám, moje dětská láska a jedna z mála disneyovek kterou miluju stejně jako mou sbírku dinosaurů. Ani nechcu vědět kolikrát jsem to viděl 💚 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásný film, na svoji dobu vzniku jsou animace na špičkové technické úrovni ve všech detailech ! Zase jedna pořádná Dysneyovka, tentokráte z druhohor :-), která udala tón. Veverky Srat přišly se svými žaludy až pak .-). Nad chlupatými lemury či co to bylo se v době ještěrek nepozastavuji. Není to Putování s dinosaury, je to animák pro děti něco jako kačer Donald. Tohle je za čtyři vajíčka. * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to určené pre deti a keď sa to páčilo im, páči sa to aj mne :) Moje dievčatá sa síce niekdy aj trocha báli (hlavne toho Carnotaura), ale tie sú už od prírody strachopudky :) Príbeh nie je nejak extra zaujímavý, v podstate ide iba o to dostať sa z bodu A do bodu B a pritom prekonávať rôzne prekážky (hlavne v podobe Carnotaurov). Aj tie opičky mi tam akosi nesedeli, ale bolo to roztomilé a graficky perfektne spracované. 75/100 ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Prvních 15 minut je naprosto úchvatných (až na to, že jsou totožné se stejně dlouhým trailerem). Dočkáte se opravdu ukázkové předváděčky kombinace počítačové animace s živým prostředím. Potom začnou dinosauři mluvit, animace už je okoukaná a příběh je typicky dětinsky Disneyovský. Škoda. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť na rozprávky a hlavne na dinosaurov... a preto mi vôbec nevadilo, že opice, ktoré ani nevedeli, čo je to Carnotaurus vychovali malého Aladára... ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Je to krásný výpravný film pro děti. Sice s jednoduchým dějem. Ale určitě potěší i starší generaci. Mě se moc líbil. Grafika byla taky na úrovni. Příběhy o dinosaurech se mi vždy líbili. A i tento. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Krásna záležitosť. A pomerne drsne realistická... Občas sa to síce zbytočne hrá na ďalšieho LEVIEHO KRÁLA, ale pekne na tom vidieť, že scenár je základ úspechu - DOBA ĽADOVÁ bola preto "len" zábavná... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povedená podívaná avšak netuším pro koho je určená. Rodiče se u ní budou nudit a děti bát. Ve filmu mi chybělo něco co by mě alespoň trochu chytlo. Neuvěřitelně jsem se nudil. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička je za překrásnou práci animátorů. Mně se pohádka líbila, ale naše děti bavila jen první polovina. Příběh hodnotím průměrně. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro děti, které milují dinosaury, povinnost. Pro mě velmi sympatický animák, navíc okořeněný super hudbou od Jamese Howarda. Takovou menší chybou filmu je to, že se nedrží tak úplně reálných dinosaurů a také že plete primáty do doby, kam nepatří (což zmiňuje Dan9K), ale to se dá snadno dětem vysvětlit. :) Já jsem velmi spokojený... 80% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Povedená pohádka celkem triky naprosto výborné a ty opičky nebo co ty bylo mazec, nejvíc špičkové na takové to domácí podívání výborné. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mým přáním vždy bylo, setkat se s dinosaury. Bohužel to je jen sen, který se mi asi nikdy nesplní. A tak si to musím vynahrádět tím, že se na ty monstra dívám prostřednictvím filmů. Vůbec jsem neměl tušení, že existuje tento snímek, který je téměř dokonalý. Příběh je sice v podstatě o ničem, ale to nemění nic na tom, že je Dinosaurus suprovej animák. Film vyniká hlavně akčními scénami a dokonalou animací. Po dlouhé době hodnotím film pěti hvězdami. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že když jsem tenhle film viděl jako malý, dočista mě uchvátil. Jednak svoji krásnou hudbou J. N. Howarda, kterou jsem vnímal už tehdy a jednak tehdy neskutečně krásnou animací kombinující reálné prostředí a naanimované postavy a efekty. Jenže po těch letech mi hodně vadí jedna věc - příběh. Ten je neskutečně klišovitý a díky tomu je animák i bohužel po čase dost nudný. Což je škoda, protože technicky vypadá stále hodně k světu. Nicméně si ho nejvíce užijí děti, pro které je určen primárně. ()

Reklama

Reklama