Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Policajná akadémia sa piaty krát stretáva na Miami kde má byť comandant Lassard vyznamenaný ako najlepší veliteľ desaťročia. Kapitán Harris nesmie chýbať, aby sa dostal na jeho miesto posiela ho do dôchodku. Už cestou na miesto konania sa spúšťa kaskáda bláznivých nehôd, vďaka ktorým sa do celej akcie zapletie skupina zlodejov diamantov ukrývajúcich svoj lup v kamere. Žiaľ Mahonyho nahrádza Lassardov synovec Nick, ktorý však nedosahuje jeho úroveň. Takže to musí zachraňovať Harris/Proctor a Lassard. Celkovo tak mierne nadpriemerná zábava. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pátá část policejní ságy postrádá jak postavu Mahoneyho či Zeda, tak prostředí akademie a zejména vtipné scény, kterých je v tomto případě opravdu už pomálu. Situování na Miami, přítomnost spíše trapných než vtipných zločinců a vykrádání z minulých dílů (např. závěrečná honička alá třetí díl) už dává najevo, že tvůrci nemají co točit. Nicméně je pravda, že pětka je ještě snesitelným dílem v porovnání s posledními dvěma díly. Vesměs zbytečné pokračování série, která se měla zastavit po třetím filmu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bez sympaťáka Mahoneyho to už nie je ono. Herec Steve Guttenberg sa už v piatom pokračovaní neobjavil a preto museli scénaristi oželieť aj jeho postavu, ktorá bola dovtedy neodmysliteľnou súčasťou všetkých predošlých častí. Je to poznať. „Policajná akadémia 5“ už začala naberať výrazne klesajúcu tendenciu, ktorá skončila v roku 1994 tvrdným nárazom na dno s poslednou „Moskovskou misiou“. „Nasadenie v Miami Beach“ je ešte stále, dá sa povedať, že v pohode. ** ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tohle vlastně s podstatou policejní akademie nemá žádnou souvislost, takže je to jen film o policajtech, které vidíme už popáté. A bohužel ne naposledy. Ale zas tak hrozné to není. Trapné scény tu jsou, je jich dost, ale je tu i dost dobrých. Lassardův synovec, co si hraje na Guttenberga (hlavně tedy v šestém dílu) je vysloveně trapný. Což ale neplatí o senilním náčelníku Lassardovi, který zde spolu s gangstery kraluje. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Policejní akademie je rozhodně lepší, než čtvrtý díl. Změna prostředí filmu prospěla tou maximální mírou a humor se oproti 4 dílu zvednul, počet trapnějších momentů se snížil skoro na nulu. Naši partu čeká výlet na Miami, kde se opět semelou vtipné okamžiky. Navíc scény s Lassardem a jeho senilitou jsou výborné a kapitán Harris opět exceluje! Ovšem štvou mě dvě věci. Odešla nejvýraznější a nejlepší postava Mahoney, hraná skvělým Stevem Guttenbergem, heho postava ve filmu dost chybí. A za druhé, tvůrci se ho pokusily nahradit naprosto hroznou novou postavou Lassardova synovce, který Mahoneymu nesáhá ani po kotníky. A proto dávám 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)
  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama