Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (341)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„A tyčinky do uší jsem ti nedávala, abych chránila tvůj sluch!“ Rafi, čerstvě rozvedená žena, které v hlavě zesiluje tikot biologických hodin a hledající se mladíček David, který je sice u svých rodičů doma, i kdyby si přivedl někoho jako je Jay-D, ale reálně se od něj očekává židovská vrstevnice. Jenže co když mezi ně vstoupí terapeutka, pro kterou se to stane až příliš osobní aneb poslouchat klientku popisující, jak ji váš vlastní syn přivedl k orgasmu, je prostě k nezaplacení…Film se mi naprosto trefil do nálady. Jak uvolněnou atmosférou, dobrými dialogy, tak zábavnými scénami a na poměry Hollywoodu překvapivým koncem (beze slov, ale všeříkající). Originální zápletka drží vše pohromadě poměrně dlouho, ačkoliv je pravda, že směrem k závěru začne filmu trochu docházet dech. Když si však vybavím babi mlátící se pánvičkou do hlavy či naprosto přesnou Meryl, která je k popukání, nepůjdu pod solidní 4*. „Co mu mám dát k narozkám? Pořád básní o tom Nintendu. “ - „Rafi, můžu se tě na něco zeptat? Máš ráda sex? Tak mu nekupuj Nintendo…“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Analyze This Meryl! Bláznivá zamilovanost často končí jen empirií a možná je tomu tak dobře. Younger se vydal po mostu klasických romantických komedií směrem k Newyorčanovi Woody A. Někde v prostředku se však zastavil, chvíli pošlapoval na místě, aby nakonec přelezl zábradlí a skočil dolů. Utonul? Analyze That.. Klasické moudro říká, že nejlépe se naučíš jezdit na starém kole a já za sebe dodávám, že pokud má povedený design, je velmi těžké z něho sesednout.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané, natočené, zahrané a pohodové. Ale pár vad v podobě klišé a lacinosti to má. A Uma stárne. :( ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Skvělá romantická komedie (postupem času získávám dojem, že časy stupidních popelek á la "Maid in Manhattan" jsou nadobro pryč - a to by bylo vážně super). Meryl Streep mám docela ráda, dokáže být herecky bravurní v každé své roli, i tady je správně ujetá. Bryan Greenberg je sladkej, naštěstí s mírou. No a Umě Thurman nálepku "Nevěsta" už nikdo neodpáře...přesto i ona je vlastně celkem v pohodě. Moc mě potěšil originální námět, ze kterého režisér vcelku zručně těží. Já jsem se u tohoto filmu hodně nasmála, některé scénky jsou opravdu zábavné. Nejvíc mě však potěšil rozumný konec, žádné takové to "žili spolu štastně až do smrti" - to dodalo filmu punc opravdovosti. Takových vtipných, milých, chytrých a svěžích filmů nebude prostě nikdy dost :-) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

U Prime jsem si konečně přiznal, jak je pro velmi těžké psát komentáře k filmům, které mám mezi 50 – 70%. Jednak už jen tím, jak bojuji vnitřně s tím, že tyto filmy, které nejsou nic proti ničemu, tj. neublíží, neuškodí, ale nezanechají až na pár mžiků nějaký dojem, se mi jeví psaní komentářů jako zbytečné Bohužel, i když proč bohužel, tenhle film je takový.. Je vyvážený, jemně nadprůměrný Nadstandardně standardní pasivní zábava. O nadprůměr se postaral trojlístek hlavních představitelů, kteří tento film zvedli a dali mu život Tenhle film je inteligentní, lehký není špatný ani hloupý ani převratný, jak říkám, je to lepší střed filmového spektra. A to je taky fajn, ne? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi milé a hezké dílo:) Uma Thurman i její (herecký) partner Bryan Greenberg spolu vytvořili přirozený, americky pohledný a věkově rozdílný pár. Meryl Streep jako rozvážná psycholožka je rovněž výborná. Její klid a potěšení nad pozitivním vývojem klientky se však začne postupně vytrácet, když zjistí, že ten muž, s kým si začala, je její syn. Začnou se rozvíjet komicky nechtěné situace a humorné scénky. Zároveň se však vztah Rafi a Davida začne potýkat s prvními problémy a nastupujícím stereotypem. Konec filmu vyznívá otevřeně a ne jeden divák si možná říká: "Co jako teda?":) Rozhodně vydařená, konverzační vztahová komedie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pohoda z tohto snímku až srší a ani som nečakal, že sa pri romantickej komédii budem smiať nahlas! Najhumornejšie boli trojuholníkové psychiatrické stretnutia s Meryl Streep, ktorú som si užíval najviac. Záver určite nepoteší milovníkov klasických sladučkých medovín, no reálnosť si o tu vyžaduje a práve preto dostáva odo mňa takéto hodnotenie. Navyše režisér už pri svojej prvotine 'Boiler Room' ukázal svoje kvality a ak aj Bryan Greenberg bude pokračovať v tomto tempe, tento film môže byť pre nich parádnym odrazovým mostíkom. A o Ume ani nehovorím, ak bude takto krášlieť naďalej, v 50tke vyhrá Miss World. 90%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jestli mezi čekáním na odhalení a jedno z dvou možných finále přijde film s něčím trochu zajímavějším.... no, ale i tak je to vážně celkem fajn záležitost. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bez jediného klišeovitého klopýtnutia Prime servíruje suverénnu romantiku s peknou myšlienkou a do plna naplnenú úsmevom. Plné hodnotenie možno trochu s prižmúreným okom, ale zaslúžene, lebo podobných filmov sa za mlákou urodí poskromne. Veľmi milé prekvapenie ku ktorému sa ešte rád vrátim. P.S. Ústredné herecké trio je dokonalé. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Younger je evidentně velmi vyzrálý člověk a zručný režisér, který zaujme diváka i tím nejmenším detailem. Žádný zbytečný sentiment, minimum klišé, spousta nápaditosti, svěžesti a režijní invence. Nenásilný humor a především skvěle zahrané postavy. Mnoho scén chytne u srdce a mnoho jich příjemně pobaví. Inteligentní humor je přítomen po celý film a nikdy nezklouzne k trapnosti. V současné době Prciček a podobných trapasů je toto více než příjemná náplast. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bezesporu rozumná a nevšední komedie (prokládána stylovou hudbou), bez zbytečného sentimentu, s velmi příjemným závěrem (i když možná už tvůrci nevěděli kudy kam)!! Mohlo sice být o jeden dva zvraty méně, přesto je upjatá Židovka v podání OPĚT bezchybné Meryl Streep vynikající, stejně jako mladší kolegyně Uma Thurman!! A to, že stále zajímavější Younger míchá intelektuální dialogy (náboženství, soužití dvou lidí) s místy lacinými nápady (opět partička přátel-homosexuálů), a že občas škobrtne, mu jistě odpustíme!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Perfekné využitie každej postavy vo filme i po vrátnika u Rafiinho bytu. Vďaka výborne vytipovaným hercom a vtipným scénkam veľmi príjemný film, ľahko podaný a zbytočne nekomplikovaný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Díky za každou další romantickou komedii, která má koule na to, být ze života, a nejede se v ní podle deníčků růžových střevíčků. Uma byla naprosto úžasná, ale totálně. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

U průměrných romantických filmů jíž předem víte jak skončí, jenže Prime je od těch ostatních odlišný stejně jako banán mezi pomerančema (hmm!) Velmi přijemným překvapením byla pro mě Uma, protože v "limonádovém" filmu Proč kočka není pes? byl její výkon byl dost bizarní. Mluvit o výkonu Meryl Streep je stejná blbost jako vysvětlovat psovi matiku. Ale jinak pro ty "psy" to byl samozřejmě geniální výkon. Bryana Greenberga neznám, ale jeho zběsilý jiskření mezi ním a Rafi mi málem sežehlo vlasy, což značí, že tenhle mladík je dost slibným kandidátem na můj objev roku a ten jeho kamarád (na jméno si teď nevzpomenu:0), který házel po svých přítelkyních čerstvé dorty byl taky drsnej. Ale teprve teď přijdou famfáry. Na řadě je totiž......kameraman. O tomhle hlavním pilíři filmu se ve svých komentářích moc nezmiňuju, jenže zde prostě nemůžu jinak. Jeho skvělé záběry a stříhané okamžiky byli prostě famózní. Tomuhle filmu nemám co vytknou takže skvělých 5 hvězdiček. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Nerad používám frázi "herecký koncert", ale tenhle film jím vážně je. Kromě klasicky skvělého výkonu Streepové mě mile překvapila Uma Thurman, která své Rafi dodala potřebnou životnost a lehkou naivitu. Sympaťák Greenberg potom své zkušenější kolegyně skvěle doplňuje. Škoda toho divně otevřeného konce, který film připravil o plné hodnocení.. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Romanticka pohodovka pro kazdeho, kdo neceka nic extra narocneho na logiku a chce se uvolnit. Prijemna stopaz dovoluje si uzit zajimavy film bez znamky klise s uzasnou Umou Thurman a starostlivou Meryl Streepovou. Vrele doporucuji na spolecne vecery s partnerem/partnerkou. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie o vztahu starší ženy k mladšímu příteli, jehož matka navíc nad vším dozírá coby psycholog radící se se ženou a pomalu detekující vztah, který musí za každou cenu skončit. Stojí za shlédnutí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem The Thing a pustil jsem si Prime na odlehčení. Byla to dobrá volba. Ústřední ženská dvojice hraje dokonale. Děj je bezprostřední, takový ze života, chvílemi možná závidění hodný :) Jako oddechovka tento film nezklamal. Bavil jsem se, uvolnil se, tudíž dávám 4*. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Takto nejak si predstavujem inteligentnú romantickú komédiu - splní čo má splniť a pri tom sa vyhne 100 krát obohratým klišoidným žvástom. Nadpriemerná romanca, ktorá pobaví, má myšlienku, klvalitné herecké výkony a celkový šmrnc. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Ryan Shore; Po delší době opět povedená komedie, která neztrácí tempo ani při prozrazení zápletky. Již dlouho jsem neslyšel lidi v kině se tak často smát (tedy hlavně ženská část publika) a proto si film čtyři hvězdičky určitě zaslouží. ()

Reklama

Reklama