Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden z nejlepších odborníků na filmové triky Rollie Tyler je najat agentem Liptonem, pracujícím pro ministerstvo spravedlnosti, aby zinscenoval přesvědčivou smrt důležitého mafiánského svědka DeFranca, který má strach o svoji bezpečnost. Tyler celou akci důkladně připraví a pak před mnoha svědky DeFranca "zastřelí" v nóbl restauraci. Když do Liptonovy kanceláře ohlásí úspěšné splnění úkolu, jen náhoda mu zachrání život. Tyler zjišťuje, že byl podveden a přespí u své přítelkyně Ellen. Dívka je zabita najatým střelcem, kterého se Tylerovi podaří zneškodnit. Vyšetřováním vražd je pověřen poručík McCarthy, který zjistí spojitost s kanceláří plukovníka Masona, mající na starost Program ochrany svědků. Jako nepohodlný je poručík suspendován. Tyler mezitím dospěje k témuž závěru a vybaven svojí speciální dodávkou se vydá do Masonova domu a s pomocí řady vynalézavých triků a za asistence poručíka McCartyho, který se tu objeví, zlikvidují Masonovy zabijáky a odhalí pozadí celého komplotu - ulité gangsterské peníze. Tyler finguje vlastní smrt, ale McCarthy se nenechá napálit. Oba muži se vydávají do Švýcarska vyzvednout 15 miliónů dolarů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Obstojný snímek se skvělým nápadem využití šikovného trikaře, který se dle thillerové poučky "za dobrotu na žebrotu" zaplete do hry mocnějších kde o se stává jen postradatelným pěšákem, jenže...Bohužel originální využití "smrtících triků" je pohříchu jediný klad snímku zbytek v čele s herci a scénářem je až moc tuctový, byť stále mírně nadprůměrný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $20,603,715Tržby Celosvetovo $22,400,000║ zlaté hravé nenáročné 80.roky /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až budu nějakou tajnou službou požádán, abych někoho ve jménu vyšších zájmů zabil, postřelil nebo na něj jenom ukázal prstem, tak nesměle zmíním svou vrozenou nešikovnost a ekvilibristicky vezmu nohy na ramena. Rollie je však vlastenec a dobrovolně ze sebe nechá udělat terč. Naivitě čest. Já si tedy užil využívání filmových triků k likvidaci pronásledovatelů a i když to chvílemi obsahovalo záblesky parodie, tak jsem se poměrně dobře bavil. Zejména když do hry vstoupil detektiv Leo se svým svérázným výkladem zákonů a policejních postupů. S takovým týpkem musí být radost spolupracovat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film stojí přesně na hranici mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami a i když jsem se nakonec rozhodl pro nižší hodnocení, ve své kategorii je to určitě nadprůměrný kousek. Je sice pravda, že i tady scénář chvílemi skřípe a celá ta historka má své nezanedbatelné logické díry, ale je to natočené s lehkostí a bezmála komediální nadsázkou, takže mě tenhle druh nelogičností neštve a velkoryse nad ním mávám rukou. Smrtící triky u mě nefungují jako thriller, ale jako kriminální komedie s řadou zajímavých nápadů, které si film vypůjčil z filmového studia. Celkový dojem: 65 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

My máme Šaldu, Američané Smrtící triky.. Překvapil vážnější tón (vždycky jsem to měl spíše za komedii) i skutečnost, že užití filmařských triků k eliminaci zloduchů nešetří naivitou, ale to koneckonců bývá i podstata podobně laděných snímků z daného období. Nejzajímavější shledávám prostřední část s Rolliem na útěku (takový The Fugitive light), kdy děj má spád a vstoupí do něj bodrý fízl Dennehy, mocný to pomocník k udržení pozornosti až do chvíle, kdy se půjde do ženevské banky vyzvedávat důchod. Škoda, že pokračování je už jen nevydařený speciální efekt.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či bol potenciál spojený s trikami vo filmovom priemysle využitý úplne, film nie je až taký starý, aby nemohol predviesť viac z trikovej scény, no zápletka bola celkom chytľavá, nič sa zbytočne nepreťahovalo a pár scén sa po technickej stránke ozaj vydarilo. Najviac mi tam chýbal nápaditejší záporák a lepšia, vyspelejšia hudba. Taká, podobná discu 80-tych rokov sa mi do thrillerovej atmosféry vôbec nehodila. 65%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být jedním z nejlepších „výrobců“ výbuchů, přestřelek a všemožných soubojů je určitě prestižní. Australan Bryan Brown (mentor Toma Cruise v Koktejlu) platí za nejlepšího z oboru, jeho filmové triky tak mají za nemalý peníz posloužit k tomu, aby byl jistý muž, jemuž má ministerstvo spravedlnosti obstarat novou totožnost, veřejně zavražděn. Jenže jakmile nechá někoho naoko „zastřelit“, záhy se setká se skutečným zločinem. Není jasné, kdo to celé ušil a jak z téhle šlamastiky pryč. Není tajemstvím, že Američané jsou ve zvláštních efektech mistři, tvůrci si navíc pohlídali tempo a rovněž scénář není úplně děravý. Našince potěší i jméno kameramana Miroslava Ondříčka. Smrtící triky platily za jeden z těch originálnějších restů let osmdesátých, který se k nám dostal až o pár let později. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snímok z doby, keď sa vo filmoch nepoužívali digitálne triky a rôzne počítačové animácie. O špeciálne efekty a gore scény sa starali zruční a kreatívni odborníci. Jedným z najlepších trikárov je Rollie Tyler. Vo svojom odbore patrí ku špičke. Raz dostane ponuku od ministerstva spravodlivosti, aby zinscenoval vraždu ich dôležitého, chráneného svedka. Rollie sa rozhodne tento kšeft prijať. Lenže toto rozhodnutie mu od základu zmení jeho kľudný život. Zaplietol sa do špinavej hry plnej intríg, klamstiev a podvodov. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak i po letech má tenhle film šmrnc a napětí. Skvělá kamera M. Ondříčka zachycuje vše v pastelových, a přesto přirozených barvách, které vystřídají temné tóny deštivé noci provázené atmosférickou hudbou. Již vstupní scéna s vystřílením restaurace přes všechny ty mrtvoly pobaví, byť mnohý divák už tuší, že vše je trochu jinak. Soudní oddělení zabývající se ochranou svědků až pozdě zjistí, že najmout si trikového specialistu byla chyba. Ano, smrtících triků mohlo být více, na druhou stranu by z toho také mohl vzniknout obyčejný cirkus. Napínavá je scéna souboje s agentem v bytě, pobavila automobilová honička, chytré bylo i zakončení. Jo, vteřinové lepidlo umí být parchant! A toho hlídače za dveřmi bych rozhodně bral. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Smrtící triky jsou tuctovým filmem založeným na netuctovém nápadu. Určitě pobaví, pokud nemáte větší očekávání, směle do toho. Film má obstojné tempo, několik vtipných nápadů na využití filmových triků a na osmdesátkový akčňák hodně povedenou kameru. Ondříček si vyhrál především se snímáním automobilové honičky, ta stojí za vidění. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taká osemdesiatková trilerová pohodička. Kto iný by tu mohol byť vyšetrovateľom, ak nie Brian Dennehy. Spočiatku solídne mysteriózne, potom sa mi však už zvraty a triky zdali dosť prekombinované a ono čaro z filmu postupne odchádzalo. To nahradila akcia. Pre nás, čo sme počiatkom 90. rokov spoznávali na videokazetách tú "skazenú" americkú produkciu, ktorá nám bola väčšinou odopieraná, to v sebe nostalgiu bude mať vždy. Kľudne si v rámci oddychu (ako od práce, tak od "umeleckých" filmov) pozriem aj dvojku. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Až na poněkud stereotypní závěr, výborné akční krimi staré školy. Potěší i účast někdejšího "taťky z Hříšňáku", herce Jerryho Orbacha. Pokud by se někdy vybíral nejtypičtější policejní akční hrdina všech dob, Brian Dennehy by měl velkou šanci. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný akční thriller ze staré školy, který sice úplně nedostojí svému jménu ale velice slušně zabaví. Určitě by ale neuškodilo více akce a větší tempo. ()

Reklama

Reklama