Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži přepadnou srub zlatokopa Samuela Sanda, kterého i s manželkou zabíjí. Míšenecký syn Max Sand jde po stopě vrahů; je odhodlán k pomstě rodičů za každou cenu. Po řadě dní zamorduje prvního pronásledovaného muže v souboji, druhého nedlouho poté nachází v táboře pro trestance. Posledního vraha svých rodičů Sand objeví až po mnoha měsících… Steve McQueen, který ztělesnil hlavní roli, v 60. a 70. letech patřil k nejoblíbenějším hvězdám americké kinematografie. Většinou vytvářel typy tvrdých, odvážných mužů v dobrodružných snímcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Netradiční westernová road revenge movie ( je to složité popsat ). Míšenec, kterému umučí rodiče, se vydává pomstít třem pistolníkům. Potkává hodné, zlé i pokroucené povahy. Během putování poznává lidi, kteří zakusili i horší věci a přesto dokáží odpouštět. Film mne zaujal dosti relistickým popisem doby, chováním lidí. Hudba se sice hodí do romantických filmů, ale vyloženě nevadí. Konec filmu je velmi ojedinělý na western. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dej, nevybočujúci z koľají tradičnej pomsty za vyvraždenú rodinu, je zasadený do atraktívneho prostredia Divokého západu. Nejde pritom o čistokrvný western, pretože snímok obsahuje aj výrazné prvky dobrodružného žánru. Nad jednoduchý dej by sa dalo povzniesť, avšak tvrdé rany logike priamo do tváre v konaní hlavného hrdinu, či jeho historické pozadie sa znášajú len veľmi ťažko (Steve McQueen tu rozhodne nevyzerá ako neskúsený mladík a už vôbec nie ako mestik). Štyri hviezdičky len kvôli tomu, že mám rád McQueena a filmy z prostredia Divokého západu. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že je ve scénáři hodně nepravděpodobných prvků (mstitel by byl už dávno odstřelený nebo zavřený na doživotí -že by se nechal zavřít do pracovního tábora, že by od rodičů neslyšel o Kristu, že by se mu podařilo utéct z močálu, že by střílel z máčeného koltu ?aj.). Jinak bych tedy Hathawayovi těžko promíjel výběr McQuenna jako indiánského míšence, ten věk ještě ano... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Neni to uplne nejhorsi western a taky to neni uplne nejhorsi film Steva McQueena, ale taky tomu hodne chybi do 5* hodnoceni. Vendetta ride movies mam rad a taky me bavi, kdyz je hrdina mladej panic a v prubehu filmu se vytuni v drsnaka. Max Sand se chvilema chova jako dement (ve stylu Jonase Corda Jr.), mel po skonceni svy msty jet zpatky do rezervace prznit indianku... Jinak na to, ze Jesse Coe byl s nozem nejlepsi, toho v prehrade moc nepredved - skakal tam s nozem jak dement, to jsem se fakt musel smat :D ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zmiešanie cesty odvety, neveľmi vierohodných dejových kľučiek (tresty za odrazené prepadnutie pocestných v podobe jedla, nocľahu a výcviku poskytnutých neúspešnému lúpežníkovi), biblických poučiek so získaním jazykovej i sociálnej gramotnosti a zabŕdnutia do spôsobu života tých, ktorých pomstiteľ sám nenávidel vytvára vcelku pozerateľný western. Hviezdičku navyše dávam za ukázanie zaujímavého spôsobu zmiernenia agresivity trestancov makajúcich v bažinách v podobe celobarakového týždenného nevestinca organizovaného šéfom trestného tábora. Inšpiratívne pre zmiernenie hormónov a potlačovaného srdu i v celkovom väzenskom kontexte. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je Nevadovi (Steve McQueen) 16 let, zatímco jeho představiteli McQueenovi bylo během filmování už 35 let. (J.A.K.)
  • Tento film inspiroval George Lucase při výběru jména pro Indiana Jonese (Harrison Ford) ve filmové sérii o Indianu Jonesovi. Jméno Indiana bylo inspirováno jeho psem. (J.A.K.)

Reklama

Reklama