Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad točit tenhle film podle výpovědí Karly Homolky je neuvěřitelně pitomý. Samozřejmě, že se bude líčit jako oběť (a třeba se najde i hrstka diváků, kteří jí na to skočí). A snaha tvůrců vyhnout se záběrům jakékoli nahoty vypadala vzhledem k tématu vyloženě směšně. Celé to na mne působilo jako návštěva v obludáriu, kde předváděná monstra nejsou hnusná po fyzické stránce, o to horší věci ovšem jsou v jejich hlavách. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Proti téhle decentnosti že se protestovalo? Kvůli obscénním výjevům to být nemohlo, protože Bender ani jednou neukáže nic, u čeho by se drsnějšími filmy jen trochu ošlehaný divák otřásl. Ve všech scénách, kde se obětem děje něco špatného, se kamera soustředí na záběry hlavní hrdinky, popřípadě Paula, a z tohoto schématu nikdy nevybočí. O mrazení v zádech si tak divák může nechat jen zdát. Na druhou stranu nespokojenost Kanaďanů chápu, protože je trochu cítit, že scénář a vůbec celý film je šitý horkou jehlou, aby se vše natočilo dříve než téma začne být vyčpělé a nějakých emocí vyjadřujících soustrast k obětem se nedočkáme. Přesto (nebo možná právě proto), že je snímek natočen podle skutečných událostí, se postavy chovají dost nesmyslně. Paul je zrůda a Karla je hlupák, když se nechává mlátit a ještě Paulovi zprostředkovává oběti a všechno schovává za věty o partnerově napravení. Nijak potom není vysvětleno, proč se z ní ve vězení stala rafinovaná dáma s vysokou inteligencí, marně se pokoušející dosáhnout alespoň špetky lstivosti á la Sharon Stone v Základním instinktu. Takže přestože to vypadá, že jenom kritizuji, díky dobře zahranému Paulovi a solidní atmosféře jsem se dopracoval až někam k 55%, ale podruhé už bych se nedíval, protože není proč. Pokud si přečtete dějovou synopsi, nic moc nového od filmu nedostanete. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Takhle odfláknutý snímek jsem už dlouho neviděl. Silný námět totiž kvalitní film nedělá. Výborná ve škole, vystudovaná na veterinářku, jenže bezhlavá láska v dospívání jí převrátila život naruby. Jejím vyvoleným je sice charismatický, ale posléze silně agresivní a nevyrovnaný hajzl, se kterým se stali nejznámějšími kanadskými sériovými vrahy. Tak trochu agitka pro hrdinčinu nevinu, která je stejně nudná jako plochá. Počínání obou partnerů je bez hlubšího vysvětlení, jen s náznaky sledujeme hloupou slepici, která chtěla, aby byl manžílek šťastný. O jeho sexuálních chutích a zvrhlostech se pak nedozvíme vůbec nic. Nevíme, kde se to v něm vzalo, jeho plochost je do očí bijící. Snímek levný po všech stránkách a postrádající jakýkoliv dramatický efekt divákovi nic nenabízí, zhola nic si z něho neodnáší. Herci tu žalostně přehrávají, až si říkám, že moje dostaveníčko s Karlou byl hluboký omyl!! ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Po řemeslené stránce silně nadprůměrné dílko, předvším skvěle prostříhané s nekonvenčními úhly záběru. Erotické i násilné scény jsou natočené velmi působivě a vynalézavě, aby nebylo vidět to, co by "být vidět nemělo". S obsahem už je to poněkud horší, film působí jako jednostranná agitka za Karlu, ale i přesto mě vtáhnul a napjatě jsem ho sledoval až dokonce. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Zpackaný film. Film by rád šokoval o šokujících událostech, ale ve výsledkem je nudný, plochý, veskrze popisný film v němž zápletka vyšuměla do prázdna.. A co to sakra dělal ta kamera? Normálně si kamery fakt nevšimnu, ale neměl by být vidět rozdíl, mezi kamerou filmu a domácím videem? Nicméně, má kamarádka studující speciální pedagogiku, mi vysvětlila, jak je tento film z psychologického hlediska zajímavý a dávám jí za pravdu. Také se mi líbil šílený kukuč Mishy Collinse, který se sem tam objevil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • I když se události odehrály v Kanadě, nebo možná právě proto, nikdo z kanadských filmařů nechtěl mít s filmem nic společného, takže se musel kompletně natočit v USA včetně obsazení. Jeden pokus byl v roce 1914, kdy si filmař z Toronta Peter R. Simpson koupil práva na zfilmování knihy o tomto případu od spisovatele Stephena Williamse. Kvůli protestům veřejnosti se ale do projektu nikdy nepustil. (don corleone)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)
  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno