Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Final Destination je mou guilty pleasure sérií, a podle toho taky vypadá trojka. Sice mě nebavila tolik jako úvodní dva díly a čtverka, ale i tak si drží v rámci série kvalitu. Úvodní "nehoda" sice není tak kreativní, ale trojka se opírá o sympatické duo Mary Elizabeth Winstead a Ryan Merriman, které ji táhne nahoru. A je to právě Mary, která trojku staví o něco výše než pětku, která má sice dobrý závěrečný twist a šílenější úvod, ale její postavy mě nebavily. Odchylek od zaběhnutého formátu tady moc není, ale potěšily alespoň fotky, které tomu dávají zase trochu jiný nádech. Jsem spokojený. Výjimečně bych se nezlobil, kdyby tuto sérii trochu poždímali i po pátém dílu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stále sledovateľné, ale nápady akoby už vyprchali a až dvakrát tu vidíme, ako sa nejaká postava rozhodne vykrikovať do nebies: ja neumriem, ja neumriem, len aby vzápätí očakávane umrel. To bolo také prvoplánové. Presne ako napísal Trevor, dlhšia pauza by prospela. Lenže potom by sa asi toľko nezarobilo. V kinematografii je jasne nastavený cieľ: rýchlo točiť, rýchlo zarobiť. Kľudne aj za cenu toho, že to trochu pokafreme. Divák si zanadáva, ale hlavne, že zaplatí. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Systematická likvidace tupých teenagerů potřetí, tentokrát již bez jakékoliv snahy o příběhovou originalitu. Kdy v téhle sérii konečně někoho napadne začít si zahrávat se životem, věříc, že stejně nemůže zhynout, neboť není v pořadí? Scén úmrtí zde najdete cca pět, jsou brutální, jsou morbidně vtipné a svou (ne)pravděpodobností odrazují od vykovávání určitých činností (ležení v solárku, posilování ve fitku). Pět saďáren za hodinu a půl drahocenného času… nic moc nabídka, co říkáte? 40% Zajímavé komentáře: Visáč, wipeout, Andreiko ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je opět dobrý,ale celkem se to nějak vleklo a už to nebylo to co v předcházejících dvou dílech...ale přesto smrtelné nehody byly zajímavé , třeba ta v posilovně a hlavně dost drsná nehoda v solárku. Herci už nejsou tak zajímavý jako v předchozích dílech... Vrátil se režísér jedničky a docela se mu to povedlo....ale jednička se mu vydařila lépe :) Takže mé hodnocení : 77% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za pěkné holky a ještě pěknější mordy, které stále s přehledem strčí do kapsy všechny vyvražďovačky 80. let dohromady. Zasadit úvodní nehodu na horskou dráhu byl geniální nápad, bohužel tu scénu zabíjejí blbé počítačové efekty a neukázaná úmrtí, ale otřesená Winstead mě zase vždycky dostane. Stejně jako u dvojky se příběh pohybuje mechanicky od jedné smrti a nevyhnutelného zjištění k dalším, ale protože není tak překombinovaný, postavy a dialogy jsou nijaké, působí to celé veskrze průměrně. Moc se nepovedla závěrečná tečka v metru (film poprvé v sérii servíruje dvě katastrofy místo jedné), která postrádá černohumornost koncovek předchozích dílů. Při dvojité smrti v solárku mě přítelkyně přinutila film vypnout a dokoukat jsem ho musel sám. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Tony Todd, který si v předcházejících částech zahrál pracovníka márnice, tentokrát namluvil hlas démona nad vchodem do horské dráhy. (imro)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno