Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z prvních filmů detektivního cyklu Stopy zločinu, který od roku 1983 vznikal v brněnském televizním studiu. Tým detektivů řeší typické kriminální případy té doby. V Alibi jako řemen jde o precizně naplánovanou krádež klenotů a následně o vraždu nepohodlného komplice. Pachatelem je muž s pověstí pracovitého a seriózního člověka. Hlavní role vyšetřovatele byla svěřena Jiřímu Bartoškovi. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jiří Bartoška a Oldřich Navrátil mi jako kriminalisté vůbec nesedli. Dalším problémem je, že je detektivka natočená podle klasické magnetovky. Pokud někdo neví, co to je, tak se jedná o sešitový kriminální román, kterých vycházely za socialismu desítky. Možná doma také nějaké najdete, když prohrabete babičkám stohy knih. Babča je doma také měla a četla. Většina těchto detektivek se pohybovala maximálně kolem sta stránek a byly to velmi obyčejné a nijak zajímavé kriminální případy. Už to tady někdo zmínil, že mu to připomíná Malého pitavala. Mě také. Ovšem Pitaval měl sympatičtější hlavní hrdiny, i když Vlastimil Hašek si v něm zrovna zahrál, a propracovanější systém vyšetřování. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opět jedna neznámá, drahocenného času jsem tedy nelitoval. Docela solidní socialistická kriminálka, místy hodně upovídaná, ale to by až zas tak nevadilo..Rozhodně ale měla docela zajímavý děj a celkem slušné herecké výkony ve všech rolích. Bartoška s Navrátilem se do hl. rolí vyšetřovatelů jednoduše hodili a skvěle se jako tým doplňovali. Bartoška šel spíše do hloubky člověka, naopak Navrátil, to byl spíš typický stbák s psychologickým i trošku psychickým nátlakem...Ten konec v bytě u doktorky, to bylo ale něco, že.-)? Takovým rychlým zásahem se mohla tehdy pyšnit jedině naše bejvalá Státní bezpečnost:-) ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Pro mě prakticky neznámý detektivní příběh. Při prvním shlédnutí jsem u něj usnul, při druhém jsem to už dokoukal do konce. Pokus o civilní pojetí. Příběh samotný je takový socialisticko realistický, ale viděl jsem už větší kraviny. Pachatele jsem poznal podle hlasu hned na začátku, takže jakmile se tento herec objevil i v obraze, byl jsem doma. Kriminalistům to samozřejmě trvalo ještě o nějakou chvíli déle. Dá se vidět bez nějakého velkého přemáhání, ale na DVD bych si ho určitě nevypálil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Občas je na tom znát scenáristická a režijní bezradnost, kdy sami herci netuší, co říkat a co dělat ("Pojď sem. Tak ne, pojď jinam."), ale příběh samotný má hlavu a patu, slušnou atmosféru a za Brno 80. let, včetně těch plácků, dnes už zastavěných moderními prosklenými kostkami, a činžovních domů, musím dát hvězdu nahoru. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Brně. (SONY_)

Reklama

Reklama