Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

Looka 

všechny recenze uživatele

Taková sympatická jednohubaka od Woodyho. Neurazí, nenadchne, ale pořád je tam dost allanovského "nekorektního" humoru, sice už netrousí tolik vtipných glos, ale třeba předvádění triků na večírcích vyšší společnosti mě fakt rozesmálo. I když stále moc nechápu proč ho všichni nazývají intelektuálním. ()

raneczech 

všechny recenze uživatele

Ok, měřeno genialitou většiny Woodyho filmů, jde o přinejlepším průměrný film. Ale pokud to srovnám s celkovou produkcí, jde o velmi pěkný film, kombinující sympatickou dávku humoru, trochu napětí a mystična. Scarlett je s brýlkami opravdu roztomilá, Hugh Jackman neodolatelný, Woody v roli přicmrndávače rozkošný.. Do toho úžasné klasické melodie. Rozhodně to stojí za shlédnutí ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznám to. Tady už to zase trochu vázne. Sice to Scarlett sluší, Jackmana mám taky rád a o Allenovi ani nemluvě, ale nějak to na mě pořádně nedýchlo. Bavil jsem se, ale to byo všechno. Snad zase příště. ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Typicky allenovsky absurdní, ale možná až příliš typicky. Příběh není ničím překvapivým, situace jsou poměrně snadno předvídatelné, jednoduše, je to zkrátka místy docela nuda. A dokonce i Scarlett Johansson, jako by díky brýlím ztratila něco ze svého krásného sexapealu, i když pořád bylo na co koukat. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Táto Allenovka patrí do učebníc konverzačného humoru. A k tomu Scarlettka v postave dievčatka, ktorá jej svedčí najviac. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Styl vyprávění tohoto režiséra je stále natolik originální, že v celkovém kontextu je mě osobně jedno o čem se ve snímku konverzuje. Výhrou nebo i prohrou v tomto filmu byl výběr herců. Mě se dobře na všechny tři představitele dívalo a byl to jeden z hlavních předpokladů proč jsem snímek dodíval s úspěchem do konce. Samotná zápletka pak nebyla nějak zvláště upoutávající, ale neodolatelný Woodyho rukopis stylu vyprávění mě stále ještě baví a dokáže připoutat moji pozornost. Všiml jsem si jak režisér s postupujícím věkem často kopíruje sám sebe, ale nevadí mě to v tomto případě natolik abych nějakým velkým způsobem srazil kritiku více k negativnímu pohledu. Jsem rád že mohu Allenovi filmy vidět v původním znění, jelikož styl hovoru, dikce a dialekty by po předabování do mateřštiny naprosto ztratil na síle. ()

snek49 

všechny recenze uživatele

Film je nutné brát zřejmě s jistou mírou nadsázky, která je zřetelná výkonem hlavních dvou představitelů. Jackama působí přirozeně, ale Scarlett Johansson neuvěřitelně přehrává stejně jako Woody Allen - dle mého záměrně. Film je zkrátka malinko střeštěnou komedií, které moc nenadchne, ale na Scarlett se i tak dívá dobře... ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Milá allenovská hříčka s roztomilou Scarlett Johansson. Určitě se nejedná o největší počin Woodyho Allena, ale vzhledem k uměřené stopáži a uvolněným dialogům utíká vše v příjemném tempu. Je to prostě nenáročná oddychovka se špetkou napětí a lehkou dávkou humoru, která pobaví a neurazí. ()

rottik-cb 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se moc. Woody Allen, můj oblíbenec, s překrásnou Scarlett Johanson, kterou považuji za skvělou herečku a navrch Hugh Jackman, smrtící kombinace charismatu a božského těla. Hm… Ale čeho jsem se nedočkala? Sólokapr byl unuděný, předvídatelný příběh kvalit školní besídky. Navíc po Match Point o to větší zklamání. Atmosféra žádná, Woody hraje jako ponocný a Scarlett plachou studentku žurnalistiky v mimózních brýlích a rovnátkách nevěřím ani omylem. A duch mrtvého reportéra? To jako vážně? Nakonec zbyde pár hlášek, které jsou sice dobré, ale na celý film je to jaksi málo… „Jsi hezká, třeba ho zaujmeš. Zvlášť, jestli je to úchyl.“--- „Já ulovil pár biolososů.“ ()

JonasJonas 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s velmi jednoduchou zápletkou. Bohužel jsem nebyl ani trochu překvapen z toho, kdo je vrah. Jednoduchý příběh však vykompenzovalo zajímavé zpracování. Takže celkově hodnotím film jako milé, ale zapomenutelné dílko. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Vtip Woodyho Allena a krása Scarlett Johansson očividně funguje. Nenáročná, vtipná, neotřelá a trochu kriminální romantická komedie u které se nikdo nemuže nudit. Přiznám se,že od Woodyho Allena jsem moc filmu neviděl a to musím co nejdřív napravit. Celkově 70% ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Na to, jací herci hráli hlavní role to byla celkem nuda. Viděl jsem to bezprostředně po Půlnoci v Paříži, která byla o mnoho lepší a navíc to dost připomíná Match Point, který už jsem viděl dřív a hodně se mi líbil. Rozhodoval jsem se nad trojkou a čtyřkou, ale na čtyřku jsem to prostě necítil. ()

venca206 

všechny recenze uživatele

Woody mě prostě baví! Kdo pochopí jeho humor, nemůže být zklamán... Ikdyž vidět po sobě Sólokapra a Match Point je jako vidět jeden film... ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Sólokapor - Komédia Woodyho Allena z roku 2006, z prostredia Londýna, so Scarlett Johanssonovou v úlohe mladej americkej študentky žurnalistiky a Hughom Jackmanom ako nádejným politikom a bohatým synom lorda Lymana. Postarší kúzelník Sid Waterman (W. Allen) vo svojom vystúpení vyvolá ducha mrtvého skvelého novinára, ktorý poskytne stopu a motív na sólokapor mladej žurnalistke Sondre Pranskej (S. Johanssonová) o tarotovom vrahovi, ktorým má byť sympatický aristokrat Peter Lyman (H. Jackman). Dvojica Američanov v Londýne - Sid a Sondra (pre úspech vyriešenia záhady sa stávajú otcom a dcérou) sa prediera vrstvami anglickej spoločnosti od podozrievania a ťažkého hľadania stôp až k sympatiám a zamilovaniu (Sondra a Peter). ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Nejohranější scénář hollywoodských thrillerů prošpikovaný spoustou hlášek (jejich intenzita se blíží starému WA), docea příjemná oddechovka, i když podruhé možná vidět nemusím, slabší 4 (za hlášku o konverzi k narcisismu). ()

Amras 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Sólokapr je první film, který jsem viděl od Woodyho Allena. A zklamaný jsem rozhodně nebyl. Zvláště bych chtěl pochválit výkon Scarlett Johansson. Ta role jí očividně sedla. Bohužel kromě Jackmana a Allena moc herců neznám. Jo, Woody Allen je zajímavý člověk. Líbí se mi, že k většině svých filmů napíše scénář, obsadí se do jedné z hlavních rolí a ještě si film sám režíruje. Za to má můj obdiv. Doufám, že ostatní jeho filmy budou tak dobré jako tento. K dokonalosti určitě ještě přispěl dobrý český dabing. ()

Hollister 

všechny recenze uživatele

Po skvělém Matchopintu trochu zklamání. Přestože má Woody ve filmu hvězdné obsazení, musí film hodně táhnou sám. To se mu jako obvykle daří, ale čekal bych od dalších herců výraznější příspěvek. Film má slušnou délku i spád, ale závěr jsem čekal o něco nápaditější (hodný Allenova génia) ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Komedie to není, protože jsem se ani jednou nezasmál :( (což je opravdu smutné, protože komedie jsou můj nejoblíbenější žánr), spíš je to nemastná neslaná detektivka. Děj nulový, zvraty nulové, sranda nulová, nudné a plytké postavy. Z "roztomilého" plácání Woodyho Allena moc nadšený nejsem, spíš se při něm cítím dost divně. Jednu hvězdičku musím dát, jako chlap, za Scarlett Johansson, která je opravdu kočka :). Znovu bych už ten film vidět nechtěl. Od filmu čekám, že mě pobaví, že mě bude šokovat, nebo aspoň cokoliv jiného. Toto je čistá nuda a je to škoda. S danými herci se dalo udělat opravdu mnoho, kdyby byl k dispozici scénář hodný jejich velikosti. Škoda, co se dá dělat. Vidím to jako vyhozenou hodinu. ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama