Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 259)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tři a půl dílu hezky za sebou, s jakýmsi zprstuvycucaným "ústředním příběhem", několika echt povedenými fóry, respektive narážkami, a spoustou takového slabého odvárku okolo. Chtělo to větší snahu a úsilí, za tohohle stavu říkám, že zkrácení o půl hodiny by vyloženě prospělo. 60% a děkuju pěkně, stačilo jednou. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V roce 2007, kdy vznikl tento dlouho očekávaný celovečerní film, už byli Simpsonovi několik let za svým zenitem a kdyby tímto dílkem jejich eskapády nadobro skončily, nikdo by se asi nezlobil. Nutno říct, že Simpsonovi ve filmu nejsou špatným snímkem. Sice tady žluté a ježaté hlavy nedosahují kvalit legendárních epizod z 90. let, ale je poznat, že si tvůrci dali záležet (skvělý úvod ve stylu Kubrickovy 2001, účast Toma Hankse či Green Day a dokonalá scéna, kdy se jdou opilci pomodlit a věřící opít). Film má moc pěkné animace, jednoduchý příběh a několik skvělých fórků. Bavil mě Homer, Arnold Schwarzenegger a Spider-Pig! Odpočinková podívaná na vícero použití, u které se člověk pobaví a zasměje. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na seriálu ujíždím od dětství, nedokážu ani spočítat, kolikrát jsem viděl jednotlivé epizody i tento film. A při každém dalším zhlédnutí to funguje a ty hlášky prostě naskakujou samy. Je až neuvěřitelné, že tvůrci dokázali přijít s něčím tak zásadně jiným, než co se obvykle řeší v dvacetiminutovkách a že to tenkrát tak zafungovalo. Celkem se bojím, jestli ta dvojka někdy vznikne, aby vůbec za něco stála, zvlášť po té bídě cca od 20. série. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Humor bol výborný, hoci ho mohlo byť viac, ale je tak nejako rovnomerne dávkovaný, takže sa nudiť nebudete. Škoda, že postava A.Schwarzeneggera nedostala väčší priestor, alebo aspoň viac humoru z jeho strany, alebo na jeho adresu by neuškodilo. Moja najobľúbenejšia hláška: "Drápejte, ješte mu trčí gebule!"...80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Když se člověk v jednom kuse směje, nemá moc čas všímat si nedostatků. Gagy jedou doslova jeden za druhým a narážek na všechno (prezidentem Schwarzeneggerem počínaje a Tomem Hanksem (ne)konče) je tu jako koblih v supermarketu. Zimmerova hudba je vynikající, netradičně pojatá animace taky a Homer a jeho Spider-vepř se vám do paměti zaryjí navždy. SIMPSONOVI svůj první film zvládli na jedničku. A já se stejně jako jedna malá slečna ptám: "Bude dvojka?" ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Když se Homer představuje jako "General Marriott Suites", udeří rukavicí vojáka. V další scéně ale již rukavici nemá. (P. J. D.)
  • Před položením báně je hospoda U Vočka hned vedle kostela, avšak po položení báně (konkrétně 93. den) jsou vedle kostela jen stromy. (orkadimenza)
  • Devatenáctiletý Čech natočil film v kině na digitální kameru a ihned poté jeho nelegální kopii vystavil na internetu. Vzhledem k datu byl v film České republice ke stažení ještě před jeho premiérou ve Spojených státech amerických. Mladík byl původně nepravomocně odsouzen k devíti měsícům vězení s podmínkou na dva roky a povinnosti nahradit způsobenou ztrátu 5,5 milionu korun, avšak po odvolání se s Českou protipirátskou unií dohodl na mimosoudním vyrovnání ve výši 150 000 Kč. (Vojtas12)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama