Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (678)

Niles 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ani trochu nenudí, stále sa v ňom niečo deje a najlepšie je, že dej nie je veľmi predvídateľný. Snaží sa tiež ukázať, aká je Amerika slobodná krajina a akí zlí ľudia, ktorým ide len o vlastný prospech sú na jej čele. Mark Wahlberg sa do takýchto akčných filmov veľmi hodí, páčila sa mi záverečná scéna jeho pomsty. Ale celkovo, všetky akčné scény boli veľmi dobre spracované. Samozrejme nejaké chyby sa nájdu, ale nič čo by mi výraznejšie prekážalo. Okrem toho obdivujem schopnosti ostreľovačov, takže 5*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nejedná o špatný akčňák. Snipeři jsou sice už trošku profláknutější téma stejně jako když se jedná o nějakou tu zradu z vlastních řad. Kolik už sme filmů s podobnou šablonou viděli že? Odešel na odpočinek a oni za ním přišli s nabídkou na prácičku, on ji po krátkém rozmýšlení vzal a nakonec se z toho vyklubal podraz jako vrata. Přesto Odstřelovač umí zaujmout. Mark Wahlberg v roce 2007 ještě za něco stál. PS: Je náhoda že jméno hlavního hrdiny Bob LEE Swagger se nápadně podobná z 1/3 Harvey LEE Oswaldovi? ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V současném módním trendu, stavět akci na rychlém střihu a spoustě CGI efektů, je Shooter velmi sympatickou old school alternativou, která nijak neskrývá své ambice stylového béčka a svou skladbou děje i stylem vyprávění, vystavěném na základních klišé, okatě odkazuje na žánrové manýry akčních filmů přelomu let 80. a 90. Fuqua pochopil, že dobře zvládnuté řemeslo dokáže mnohé a tak je Shooter i přes ty své 2 hodinky velmi příjemně strávený čas ve víru pádné akce, kterou tvrdí božský Mark Wahlberg, jenž z nasraného výrazu nepovolí ani na minutu a dává vzpomenout na největší akční bijce, kteří vévodili podobně laděným snímkům před 15-ti lety. Kdyby ještě k tomu cedil ostřejší hlášky, nápálím tomu plnou taxu! Pro žánru oddaného diváka maximální pohoda, pro zbytek světa, jak se tak dívám na hodnocení kolem, asi nezkousnutelné krmivo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Odstřelovače odstřelila dlouhá stopáž. Například Wahlbergovo léčení trvalo snad déle než zanícený projev českého politika. Podobně natahované scény film bohužel ničily. Musím však filmu přiznat i kvalitky ! Třeba celý úvod je akční nářez jak od boha. Mark Wahlberg je dost drsnej frajer a Kate Mara je ženská co má slovo "vypadat sexy" napsáno na zrcadle. Když se příště režisér bude držet pravidla natahuje se kondom a ne filmový scény udělá líp. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Odstřelovač vzal snajperský výcvik a znalosti průměrného odstřelovače, a tohle všechno převrátil naruby tak, aby z toho ten největší prospěch měl právě on. Ne, že bych mu to měl dvakrát za zlé, i když je Shooter zčásti složen výhradně ze snůšek nesmyslů, celková zábavnost a ultradrsný Mark Wahlberg jako průvodce dějem zvedají laťku výsledného požitku až pod samotnou hranici blaha, kterou od podobných béčkových špionážních "one against all" old school thrillerů vyžaduji. Samotný výběr hlavního představitele se castingovým režisérům vyvedl náramně (díky bohu, že Keanu Reeves nevyšel) a vůbec, obsazení nemá chybu. Kate Mara se stala mou novou femme fatale. Antoine Fuqua už ukázal, že umí lépe (Slzy slunce, Training Day), ale i hůře (Král Artuš), Odstřelovač je někde mezi, jelikož mám však danou tématiku rád a jak jsem již řekl - bavil jsem se náramně, hodnotím jej krásnými čtyřmi hvězdičkami. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Boba Lee Swaggera (Mark Wahlberg) zasáhli dvakrát, a to do ramene a boku. Když mu však sestra jeho mrtvého kolegy vyndává kulku, nemá v boku ani ranku. (Pepy)
  • Hoci plukovník Johnson (Danny Glover) povie, že je pripravená etiópska jednotka zložená z 24 mužov, ale na chate sa ich objaví (vrátane pilota helikoptéry) minimálne 28. (Enceladus)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno