Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

Natabar 

všechny recenze uživatele

Marná sláva! Znovu potvrzeno - Beanovou parketou jsou krátké scénky. Tam exceluje, baví - a vůbec je nesrovnávatelný. Celovečerák mu už tak nějak nesvědčí... Zde nebýt závěru v Cannes, tak je to jeden obrovský propadák. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Bohužel filmy tolik nevychází jako seriál s panem Atkinsonem. Asi za to může děj, ten u Beana opravdu potřeba není a jen to kazí. Jak se říká - v jednoduchosti je síla! V tomhle snímku hraje i naše hollywoodská star Roden, ten nic moc ve filmu nepředvádí, takže víceméně celý děj patří Atkinsonovi, ale jak už jsem říkal - u Beana zkrátka rozsáhlejší děj být nemusí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bohužel je zde Beanův humor už jenom předvídatelný, recyklovaný, spíše trapný a pramálo vtipný. Jako by mělo stačit, aby se tenhle dětinský idiot zaksichtil nebo nějak zatajtrlíkoval, a hned se diváku smíchy potrhej! Jenže ono to nestačí… Občas však jeho odysea francouzským venkovem nabere skoro dadaisticky absurdní parametry, které společně s fajnovým závěrem v Cannes (muzikálové číslo 'La Mer'!) přece jen pohodový úsměv na tváři vykouzlí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Najhoršie na Prázdninách pána Beana ostáva filmové remeslo. Režisér nemá za sebou žiadny film, iba pár televíznych fušiek a je to zrejmé – na veľkom plátne kričí tento fakt veľmi výrazne. 90-minútová stopáž je neznesiteľná a väčšinu filmu som sa strašne nudil. Schválne si predstavte, že film je zložený z nejednej scénky ako v traileri, t.j. Bean príde do reštaurácie a päť minút bojuje s rôznymi špecialitami. Pre mňa bol neznesiteľný už trailer a teraz si predstavte to isté v päť- či desaťnásobnej dĺžke. Je veľmi pravdepodobné, že aj tých divákov, ktorým scéna imponovala v traileri, vo filmovej verzii nakoniec otrávi. A zoberte si takých scén šesť či sedem a máte pol filmu. Doplňte filmovou vatou bez humoru a máte celý film. Nuda, nuda, nuda. Ak má Rowan Atkinson štipku úcty, nechá už Beana na pokoji a prestane nás s ním otravovať nadobro. Osobne ma znechutil tak, že už ma z tejto polohy nevytrhne vôbec nič s tematikou Beana. 15% ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Mr. Bean se nikdy nevyznačoval extra intelektuálním humorem, ve skečích to docela dobře fungovalo, ale tohle je vážně moc. Stupidní. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Cože? Tenhle neustále pitoreskně šklebící se retard s rádoby humorným příběhem prolízající nudnými scénkami bez špetky nápadu měl být Mr. Bean??? Ne, to odmítám (až na opravdu několik drobných uchychtnutí) akceptovat!!! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Beana už mám plné zuby a skutečnost, že se přestěhoval na plátna kin mne šťastným nijak nedělá. Celý film je zoufalá nuda a nebýt vtipného šťouchnutí do přeumělizovaných filmů undergroundových tvůrců, šel bych s hodnocením ještě níž. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dostala naprostým omylem (aneb jak zabavit malého synovce v Praze). On se docela bavil, já už moc ne. Atkinson prostě pokračuje ve svém Beanovi a občas bezostyšně vykrádá své starší gagy, takže to občas vypadá jen jako nesnesitelně protahovaná epizoda z jeho beanovského seriuálu. Naštěstí se našlo aspoň něco, díky čemu jsem tento film vzala jakžtakž na milost - Willem Dafoe coby dokonalá karikatura snobsky intelektuálního režiséra. To byla mňamka! ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pro skalní fandy Mr. Beana a nadšené smíšky je to švanda k popukání, ale nemůžu přejít tu samoúčelnost situací, do niž Bean vstupuje. Narozdíl od krátkých scének ze seriálu a prvního filmu, ve kterém šlo hlavně o příběh, nemá tento film ten správný podklad. Proč? - To je jednoduché. V momentě, kdy je děj násilně směrován dál nějakou nepochopitelnou a neuvěřitelnou vsuvkou evidentně pro vznik určité humorné, již vymyšlené, scénky (jako zde), vyjde všechna snaha nadarmo, ALE když scénky vznikají na základě nutného vztahu mezi charakterem postavy a dějem, je to dočista něco jiného. Člověk se těžko zasměje vtipné scénce, která je sice dobrá, ale nemá pevné základy. Ledaže by to byl krátký kameňák. Takže 45% = 2/5 ()

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

Jo zasmála jsem se ,ale sem tam se mi zdálo ,že už je to strašně dlouho. Některé scény se daly vidět v seriálu a já jsem trochu zklamáná. Určitě jsem čekala něco lepšího. :( ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Netreba čakať od Beana veľké myšlienky a predsa sa vo filme niečo nájde. Grimasy, situačné gagy a šialené konanie sa berú ako samozrejmosť a tak trochu zanikli v slabšom príbehu, možno až príliš dlhom. Zabaviť sa pri tom ale dá, hlavne v takýto obzvlášť vhodný deň. ()

Reklama

Reklama