Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci sestříhali ty povedenější gagy a vypustili příběh, bylo by to mnohem lepší a nezabíralo zbytečně čas, jo, Emmu de Caunes bych tam taky nechal, jen tak pro okrasu :o) ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se parádně. Jestli někdo čeká od filmu 90 minut neustálého smíchu a bezchybných scén, tak je podle mě blázen. Tenhle film má jednoduchou dějovou linku, má příjemnou lidskou myšlenku a pan Bean je tam prostě jen navíc, aby se člověk občas pořádně zasmál. Willem Dafoe si to tady dobře dává, stejně jako třeba Jean Rochefort. Ale celému filmu samozřejmě vévodí hlavní trojka a pak závěrečné finále na filmovém festivalu v Cannes s úžasnou závěrečnou písní Charlese Treneta. Největší nádhera na konec. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem zhlédl snad už stokrát. Někdy mě neomrzí i když ho znám nazpaměť úplně celý. Nechápu takové malé celkové hodnocení na csfd.cz. Ten film si to (podle mě) nezaslouží.... Je ale zvláštní proč jsem ho dřív neohodnotil. Ani sám nevím. Už jsem ji navštívil a upřímně ohodnotil plným počtem bodů. Za film, který mě stále nepřestal bavit dávám 100%!!!! ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Pokud tenhle film hodláte srovnávat s televizními příběhy Rowana Atkinsona coby Mr.Beana tak je to jako kdybyste srovnávali brilianty s bižuterií. K tomu televiznímu Beanovi to má bohužel hodně daleko (i když spousta vtipů, které v Prázndinách pana Beana uvidíte vám budou více než povědomé) a srovnávat to s Největší filmovou katastrofou to nelze už vůbec, protože Prázdniny jsou natočeny "poevropsku" zatímco Katastrofa víceméně "poamericku", přesto si myslím, že Prázdniny jsou udělány kvalitněji. Film má poněkud "vlažnější start", první polovina je dějově i vtipově poměrně nezáživná (snad s vyjímkou pojídání langust alá Bean), zatímco druhá polovina hýří vtipem a je celkově i dějově lepší. Velice kvalitní je hudební vložka filmu, která všemu tak nějak dává šmrnc. Celkově bych to shrnula, že první polovina je slabších 60% a druhá polvina čistých 85% Beanovského, respektivě Atkinsovského humoru, což se rovná 75% celkového hodnocení. ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem ročarovaný, ta lehkost a genialita je pryč.Použítí starých scének je trapné. Oproti prvnímu filmu šla kvalita hodně dolů. Zato závěr filmu v Canes je zase na úrovni a opravdu se člověk zasměje. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Pane Beane vraťte se prosím ke krátkým skečím či do Černé zmije. Ten první celovečerní film ještě ušel, teď je to jen trapné. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Hróóóózná ptákovina teda. To je humor pro koho? No jednou jsem se zasmál - jedna hvězda náleží. Ale jinak si teda spíš odplivnout na zem... 3/10 ()

Nekgro 

všechny recenze uživatele

Slaby, slaby, slaby. Tak tenhle film už nikdy více. Každej díl seriálu mě dostal, ale v tomhle filmu sem se zasmál jen párkrát. Zklamání.... ()

andrewz 

všechny recenze uživatele

Těžce zamrzí do očí bijící recyklace některých gagů, to musí přijít na mysl každému, kdo nestrávil posledních 25 let v bezvědomí. A celkově prostě není moudré od filmu očekávat hluboce filozofický opus Carsona Claye hodný Oscara (...že ještě neznáte nezávislého režiséra-experimentátora, který zejména na evropských festivalech sbírá poslední dobou jen samé kladné ohlasy?). Ale díky několika originálním skečům a svěžímu místnímu zasazení se dá těch devadesát minut večer u televize bez problémů vydržet, navíc když jste za strpení odměněni překvapivě famózním finále. Vy, kteří svou negativní kritiku podkládáte argumentem, že Richard Curtis tentokrát nezaujal pozici scénáristy, nahlédněte hlouběji do závěrečných titulků, abyste paradoxně zjistili, že nad touto labutí písní oblíbené komické postavičky přebírá postem hlavního producenta mnohem komplexnější zodpovědnost. A i když se oprostíte od začátku nenávratných devadesátých let a svých melancholických vzpomínek, pořád vám televizní eskapády poťouchlého Mr. Beana připadají oproti těmto dvěma filmovým pokusům tak nesrovnatelně geniálnější? 60 % ()

B_EyE 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to klasický Bean, na druhou je to neuvěřitelná vykrádačka sebe sama - polovina gagů byla jednoduše překopírovaná z původní show. Navíc - po shlédnutí tohohle filmu jsem pochopil co Atkinson myslel tím, že by chtěl s Beanem skončit, protože je ve věku, kdy už není jako tahle postava uvěřitelný. Atkinson už vypadá vážněji, má vážnější výraz a vrásky ... a zrovna to Beana zabíjí - těžko se vám chce věřit že to je ten stejný mamlas, jako kdysi v show. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Upřímně, moc to nešlo. Je sice fajn vidět Beana po tolika letech a velký kus umění, ale už to opravdu nemělo takový náboj. Vtípky byly slabé. Škoda, chtělo to trochu víc promyslet. 1/10 ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Z téměř němé letní road movie s magorem v hlavní roli se víc vytěžit nedá. Z vedlejších postav jednoznačně nejvíc pobavil Carson Clay a promítání JEHO umění. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Bean je moje oblíbená postava, ale tento film, kromě pár vtipných momentů, je jenom jedno velký nic! Pár vtipných scén se najde, al zbytek je jen nuda, u které předm víte, jak dopadne. ()

Reklama

Reklama