Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Po dobrých dvou dílech je tohle až moc přitažené za vlasy a už moc přes čáru. Nijak extra mě to neoslovilo, ale pár lidí v obsazení to trochu vytáhlo, třeba Alain Delon nebo pár sportovců v menších rolích. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Tak, jak moc se mi líbí kreslené filmy Asterix a Obelix, tak jsem nijak moc nepřišel na chuť hraným filmům o těchto galských hrdinech. Navíc zrovna tento film se moc nepovedl a těch pár vtípků to nezachrání. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Je to debilní, je to místy otravné, ale na odpad rozhodně ne. Když člověk vypne mozek, zvládne to. Alain Delon! ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, jak tu někdo může střílet jednu hvězdu. Najdeme zde luxusní kulisy, spoustu vtipných scén, hlášek a příběh je taky v pohodě, tak o co Vám sakra jde? Občas mi hlava stojí nad tímhle roustěním zbytečným. Ave cesar, Ave já. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ze všech dosud natočených dosud natočených filmů o Asterixovi a Obelixovi jsem dosud viděl jen Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva. Takže srovnání úplně nemám. Tuším ale, že kvalitativně budou zhruba na stejné úrovni. Tvůrci tady sáhli k tomu, aby stadión i celé hry působily velkolepě, což se daří. Co se naopak nedaří, nebo je to možná záměr kdo ví, je udržet tytéž herecké představitele po kupě. Neustále se mění role Asterixe, Panoramixe a i Césara. Závěr se navíc též příliš nepodařil, když tvůrci nacpali další sportovní osobnosti před finální titulky naprosto zbytečnou sérií scén, které ani nebyly vtipné. To Michael Schumacher alespoň měl jakous takous roli. Parodií na moderní současný svět je zde ale víc, pozorný divák si jich všimne snadno. Ze všech herců mě tentokrát nejvíc bavil právě Brutus respektive jeho představitel Benoît Poelvoorde, který působil směšně prakticky v každé scéně, své role se ujal skvěle. Naopak zapojení Alaina Delona nebylo zrovna povedené. Nebyl jako César ani takový, ani makový. Na jedné straně mi přišel jako senilní dědek, který ale na druhé straně něco tuší a dokonce má místy smysl pro spravedlnost. Z mého pohledu se ztvárnění této postavy povedlo hodně málo, protože zde bylo hodně rozporuplných momentů. Stejně tak láska Lovestorixe do princezny nebyla nijak zvlášť vysvětlená. Jak se do sebe zamilovali? Kde na sebe přišli, když on se po posílání básní na ni teprve jede podívat. Nebo je to pozůstatek předchozího dílu? Každopádně jsem si scény, ve kterých jsem se pobavil našel. Ovšem zároveň s tím je třeba dodat, že Frédéric Forestier není zrovna zkušený režisér a pro Thomase Langmanna jde navíc o první režijní zkušenost. Znalejší režisér by z filmu jistě vytáhl ještě víc. ()

hRob 

všechny recenze uživatele

Kam se ztratil ten "pravý" Asterix? Hmm... pokud se povedl navodit dobrý vtip, byl okamžitě smeten jiným, popravdě horším. Všude byl vidět vysoký náklad na výrobu filmu a muselo nám to být cpáno takovým způsobem, aby to bylo vidět. Nebýt Zidana na konci, asi bych se ani moc nezasmál. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Film je z hlediska humoru minimálně tak dobrý, jako jednička. Minimálně scénu s Jeanem Todtem a jeho koly s pěti drážkami budu mít v paměti ještě dlouho. Vytknul bych snad jen to, že je (narozdíl od 1 a 2) až na pár momentů úplně mimo originál, což sice nevadí, ale mohlo se to teda jmenovat jinak. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

2/10... Ohavne nudný shit... Jeden puntík je za snahu o veľkoleposť a druhý za Alaina Delona a jeho pár hlášok... ()

Filipmachi odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl někdo vubec Asterie a toho nepřehlednutelnýho Obelixe? Viděl jsem akorad červeny ferrari a nic neříkající film. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Odvar. Slabučký vykon Asterixa,a otrepany Obelix ma nudili.Jedinými postavami,ktoré ako tak zabávali boli Brutus, v skvelom znení J.Cardu a A.Delon ako J.Cesar. Čo tam robila tá Sklenaříková,fakt nechápem... (DVD,06.10.2008) ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za triky a vizuální podívanou, ta byla drahá a povedla se. Ostatní hvězdy dolů za následující věci: Ne, ono to nebylo šíleně ujeté, ale šíleně trapné. Mám čas od času rád ujeté filmy, například humor v Drž Hubu!, Četnících, původních, kreslených Asterixech, ten se mi líbil (když mám zůstat u Francie), ale tohle bylo prostě trapné, nic více se nedá říct. Viděl jsem to v dabingu, což asi mělo pomoct. Také že ano, Brutus - Carda byl dobrý hlas. Alain zahrál Caesara velmi dobře, osobně by se mi tam snad nikdo nehodil lépe, ale ty strašné kecy, co říkal. Tak křečovitě narvané jeho výroky, aby pasovaly, to je nehoráznost. První díl byl docela dobrý, druhý také docela ušel, byl dělám v jiném prostředí a stylu, výrazně jiné atmosféře, ale tohle je děs. ()

smrtubohem odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně pitomé, trapné a nezáživné. Jako fanda Asterixe i prvních dvou hraných filmů jsem zklamán, nový představitel Asterixe je šupák a nula, obsazení Schumachera je prostě úsměvné, velmi se divím Delonovi, že do toho vlezl, byť jeho role není tak strašná jako mnoho jiných. Brutus mě celý film natolik iritoval, že bych jej s radostí předhodil lvům! ()

Curlytom 

všechny recenze uživatele

Pondělí večer. Po prvním dnu po víkendu v práci – je potřeba nějakou oddychovku. Nic moc náročného, možná se trochu zasmát. Volba – Asterix. I s vědomím toho, že v tomto kusu již nehraje Christian Clavier Asterixe jdu do toho. Chyba. Asterixe totiž nehraje nikdo jen se tam pohybuje nějaký rádoby zamračený skrček, kterému těžko identifikovatelný knír neustále padá přes rty a tudíž není vidět zda mluví nebo jeho hlas dohrály až po dokončení celého filmu. Obelix je neustale Obelixem jen s tou chybou, že je čím dál víc afektovaný. Jinak mě herecký ansámbl ani nepřesvědčil o tom, že se při natáčení dobře bavili – snad kromě Jamela Debbouze. Teď přemýšlím za co vlastně dávám dvě hvězdičky. Tak jedna je z nostalgie a ta druhá musí být za odvahu všech neherců – sportovců, modelek atd., že byli ochotni se k něčemu takovému propůjčit. ()

Seuata 

všechny recenze uživatele

Tak tady tohle už bylo trošku šlápnutí vedle. Naprosto ujetý, film spíše pro ty nejmenší něž pro dospělé. A tím nejmenší myslím vážně nejmenší děti, které nepotřebují pořádný příběh, ale stačí jim k úsměvu to, že ten padouch dostal ránu tak velkou, že to bude mít teďka daleko domů. Dávám hvězdičku za zkoukatelnost, dá se to vydržet. ()

Don_Salier 

všechny recenze uživatele

Příšerné, ať už jen to že zde nehraje původní Asterix, zápletka sice dobrá ale špatně pojatá. Příliš nadstavené a až moc neskutečné. ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem líto, že si roli Asterixe nezahrál Ch. Clavier, určitě by byl cekový zážitek daleko lepší. Není to nejlepší film, ale je koukatelný...i když nijak zvlášť. Musim ale přiznat že A. Deloin je stále fešák..:) a ten Schumacher... ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Den po skončení filmu jsem musel jít opravit střechu. Tolikrát jsem oči v sloup už dlouho neobrátil. Ty díry ve stropě vypadaly vážně děsivě. Že by další pohřbení legendy? No smrdí to. První hraný Asterix nebyl špatný. Spíš naopak. Člověk se u něho zasměje a ani děj není tak děsný, navíc film nabízý solidní vtipy. Dvojka se mi už tolik nelíbila (hlavně kvůli změně představitele Asterixe). Jenže třetí díl je opravdu veliká slátanina. Něco se sice povedlo, ale jako celek? Film nabídne jen spletení scén, některých vtipných, některých méně, které jsou pořád založené na tom samém. Otrava Césara, podvádění při hrách a dokonce už dříve viděný únos. Na konci překvapí přítomnost francouzských sportovců. Současných i minulých. Já jsem si samozřejmě musel všimnout Tonyho Parkera, jakožto fanoušek basketu a za něho přidávám jednu hvězdičku, kterou bych mohl za Zidana zase ubrat, protože s míčem předvede to co umí každý druhý kluk, který hraje v dětství fotbal. ()

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama