Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Někdo učí, protože neumí, někdo proto, že chce něco změnit - aspoň jednoho žáka. Koho by napadlo, že to může bejt i naopak, že i žák může něco naučit svýho učitele. Je zvláštně uhrančivý a hlavně osvěžující sledovat tenhle totálně nestereotypní příběh o vztahu fetujícího učitele-filozofa a černošský studentky z ghetta, která kupodivu drogám ani zločinu neholduje. Gosling jako obvykle válí na celý kolo, Shareeka Epps se ale za svůj výkon taky nemusí stydět - klape jim to zatraceně dobře. K nevíře, že tohle vypotili Amíci... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Goslingem perfektně zahraná postava učitele, který se potýká závislostí na drogách. Na jednu stranu chlap, který to má v hlavě ohromně srovnané a učit jej ohromně baví, na stranu druhou člověk, který má kostlivce ve skříni. Je totiž závislý. Obyčejně natočený příběh sledující každodenní starosti a radosti, který konfrontací se žačkou nabere trochu jiné obrátky. Gosling je třída, zasloužená oscarová nominace. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Chémia vzťahu učiteľ Gosling a žiacka podľa mňa fungovala na výbornú. Problém však vidím v nič nevypovedajúcom príbehu, kde sa prakticky stále striedajú tie isté scény. Gosling ide do školy, kecá s mladou, niekde sa zdroguje, kecá s mladou, kecá žiakom, baví sa na party atď. Holt pomalé tempo a žiadne zvraty diváka pomaly ale isto uspávajú. Všetko je to také nemastné neslané, no tvorcom aspoň kvitujem, že netlačili na pilu a nesnažili sa moralizovať, vďaka tomu celá story pôsobí nenútene a prirodzene, čo mi je veľmi sympatické. P.S. tá kamera bola príšerná, doteraz ma bolia oči. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli jsem viděla ten samý film jako všichni ostatní, protože přestože postava učitele v podání výborného Ryana Goslinga byla opravdu silná, zbytek filmu ne. Připadalo mi to jako milionkrát ohrané téma a neustále jsem měla pocit,že jsem to už někde viděla, pravděpodobně kvůli podobnosti s Mezi řádky aj. Bílý učitel se snaží pomoct černé žákyni;zde zmiňované souznění jsem já osobně tedy nenašla. Se zpracováním a emocemi se určitě dalo pracovat líp, takhle mě to téměř vůbec nebavilo, nemluvě o kostře příběhu, která ani neexistuje.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v New Yorku. (MikaelSVK)
  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama