Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Janek 

všechny recenze uživatele

Skvělý "pomalý" film s vynikajícím Goslingem (a jestli sošku nedostane letos, a jako že asi ne, tak vsadím levou kulku na to, že ho pravá sláva teprve čeká a z "mladé generace" je mi Gosling nejsympatičtější). Taky bych vyzdvihl kameru, která chvílemi velmi dobře podkresluje atmosféru (rozostření/zaostření). A protože jde o naprosto nemasový film (které rád podporuju), tak dávám *****. A souhlasím s kaygen.it, donáška profesorovi je opravdu mrazivá. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry, vkusná hudební kulisa a myšlenka filmu mě taky zaujala. Dvě osamělé duše, které vnímají svět podobně, dvě duše, které se přitahují a potkávají.. I když se může zdát, že má film otevřený konec, já jsem si v tom našla, že právě tato myšlenka ho zakončuje. Film má pomalé tempo, zabývá se nitrem člověka, ale pořád něco řeší, pořád poukazuje na nové lidské detaily. Nenudila jsem se. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Drama o vztahu žačky a učitele nejde podbízivě naproti Oscarům, ale přesto motiv zůstává silný. Gosling ztvárňuje osobu, která dokáže nadchnout žáky z problematických vrstev, ale sám nedokáže čelit svým démonům. Nezvládá svůj soukromý život a hlouběji propadá své závislosti. Vztah mezi oběma hrdiny je skvěle zvládnut herecky a vůbec mi nevadilo, že ostatní postavy jsou tlačeny do pozadí. Já osobně jsem rád, že se situace nevyhrocovaly do extrému a více nutily diváka přemýšlet nad pocity, které se v aktérech odehrávají. Některé části filmu nebyly dokonalé, ale i přesto skvěle promyšlené drama......8/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tomuto sa povie "citlivý film"; film príliš dobrý, aby som strpel akékoľvek zlé slovko na neho; krásna štúdia vzťahu učiteľ - žiak, outsider - okolie, looser - svoje vnútro; film o rasizme, drogách a kriminalite? to sú len zástierky, síce zastúpené, ale iba dekorácie, ktoré charakterizujú svet, v ktorom hlavná postava (úžasný gosling!!! ale zároveň dobre napísaná), prežíva svoje každodenné zápasy, vojny, prehry, pády . . . no čo vám budem rozprávať, chytilo ma to, veľmi . . . ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)
  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama