Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Telefonuje si vaše třináctiletá dcera s někým, koho neznáte? Pozor, aby nešlo o vraha! V oboře letohrádku Hvězda je objevena již druhá oběť sexuálního devianta. Olina (A. Krejčíková), spolužačka zavražděné třináctileté dívky, má tajemství: telefonuje jí neznámý muž a zastřeným hlasem s ní probírá její pubertální bolístky. Olina se cítí osamělá. Rázná matka (V. Cibulková) ji svou majetnickou láskou dusí, i její tatínek (M. Etzler) má co dělat, aby ženinu lásku unesl. Matka pojme podezření, že neznámý telefonující je totožný s vrahem. Jenže to, co zprvu vypadalo jako zbytečná starost, přerůstá v opravdovou bitvu o záchranu dcery. V matčině minulosti je totiž cosi, co vzbuzuje strach… (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nadějný televizní snímek, který zaujme z hlediska detektivní zápletky, ale naprosto ho sráží k zemi například totálně nedotažený závěr. Aspoň, že se může spolehnout na dobré herce (Vilma Cibulková.) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Aj napriek pokrocilej hodine, v ktorej film davali, som ho dopozerala. Ale rozhodne to nebolo kvoli tomu, ze by bol nejako uchvatne dobry, prave naopak. Nezdielam nazor s ostatnymi, ze Vilma zahrala dobre, mne to prislo hrozne afektovane a prehravane... Kazdopadne ma to drzalo do konca, co beriem ako plus, skoda, ze len jedno z mala. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mě nejvíc zaujalo to, že tam furt o někom řikali, že je to dobytek. Jinak je to celkem o hovně. Jo a zajímalo by mě, kolik let bylo tý holce, která ve filmu hrála 13-ku. Vypadala poněkud starší a kdyby jí bylo opravdu 13, tak já mam asi nějaký pedofilní sklony :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neslaná nemastná televizní detektivka, svým způsobem typický výrobek české televizní tvorby posledních let. S výjimkou silného hereckého výkonu Vilmy Cibulkové v roli starostlivé, lehce hysterické matky je to snadno zapomenutelná záležitost. Obsazení zjevně o několik let starších hereček do rolí údajně 13-letých dívek, (kterým ostatně neodpovídaly ani chováním), jen podtrhlo rozpačitý dojem z celé hry. Nejslabší místo mezi tvůrci zaujal zjevně režisér. Celkové hodnocení: 35 %. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +dramatická hudba, napínavé, skvělá Vilma Cibulková a stejně tak i Aneta Krejčíková, celkově byly role dobře obsazeny -děj se více soustřeďuje na rodiné zázemí ohrožené dívky, zase tam hraje Jiřina Bohdalová, film mohl být v závěru akčnější, a vůbec mohlo to být ještě víc krimi/// Docela spokojenost. Námět sice sliboval víc, ale i tak to bylo koukatelný. Nenudil jsem se a občas jsem i nedýchal. Miroslav Etzler má jen menší roli, protože v polovině filmu "odcestuje" a už se s ním nesetkáme. Možná záměr (měl jiné pracovní povinnosti). Anetu Krejčíkovou znám ze seriálu Ulice, takže její role zde mě docela potěšila a navíc nehraje špatně. Takže jak říkám, docela spokojenost a navíc je to trošku něco jiného./// Celkem 62%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zázrak to rozhodně není, ale slušný průměrný tv film na jedno shlédnutí to je. Film nemá žádnou velkou chybu, v rámci možnosti dobře provedené. Na tu lacinost se to povedlo. Herecké obsazení je celkem slušné, zejména potěší vedlejší role Jiřiny Bohdalové. Vytknout se toho dá dost, ale na to, že to je tv film, tak to nedopadlo zle. Celkově hodnotím na 57% = *** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sice to mělo aktuální téma, ale jeho zpracování bylo naprosto nezvládnuté. Drama, které se občas tváří jako krimi, chvíli jako komedie (téměř všechno, kde byla Jiřina Bohdalová) a ve své „thrillerové“ fázi ujede definitivně. Scénář byl prostě nedotažená blbost a nenápaditá režie to jenom zvýraznila. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trošku blbost. Některé věci odfláknuté, některé rozpracované (ředitel) a nedotažené. Krejčíková v tomhle opravdu sexy jak blázen, to bude tím věkem :-) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Film je zapamatovatelný hlavně silným tématem. Ale zpracování působí školometsky- opakovaně zdůrazňuje nebezpečí, scénář je jak ze učebnice slohu. Prolínání se znásilněním matky celkem zbytečné (návštěva násilníka dost nevěrohodná). Rámec odhalování pachatele končí hned na začátku, protože počet podezřelých se dost rychle snižuje (že by jím byl otec na služení cestě? nebo policajt, který při venčení jorkšíra svěřuje pomatené "hrdince" informace z vyšetřování? nebo ředitel školy?). Je to SLUŠNÝ ČLOVĚK, jak ho označí policista, i hrdinka... Dramatický příběh se postupně mění v komedii (skok přes balkon a bosky hurá po frekventované silnici za černou škodovkou). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To fakt miluju, když se lidi chovají jako idioti. Volá vám neznámý pán a vy jste 14letá holka? Jistě budete celou dobu nelogicky tvrdit, že ten neznámý pán je super a máma idiot, ačkoliv vaši spolužačku před nedávnem někdo uškrtil v autě. Chvílemi to připomíná grotesku - scénka s pepřovým sprejem, v sušárně nebo kde to bylo, pak si to zase hraje na psychologii. Celkově je to ale takové vachrlaté o ničem, a kdovíproč je do toho zamontovaný svět televizních natáčení. Jinak hudbu někdo vykradl z Fontány. Nejdramatičtější scénu před koncem filmu z něho vystřihli, ne? Jak a co se stalo, že chlap je v policejním autě a holka v podstatě v poho? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Možnost umělecky se vyřádit pro jednu výjimečnou herečku (Vilma Cibulková) a dva výborné herce Robert Jašków, Miroslav Etzler). Vše stojí a padá právě s výkonem Vilmy Cibulkové, své postavy se chopila velmi zarputile, nasadila rychlé tempo, ostatní jsou víceméně daleko za ní. Její postava zoufalé matky je také nejpropracovanější, její celoživotní trauma ji neustále pronásleduje a v jeho důsledku jedná někdy přemrštěně a svou dceru až téměř týrá. Má k tomu však opodstatnění. S Miroslavem Etzlerem, partnerem i v soukromí si střihnuli roli manželů i zde. Také se podivuji nad zvláštním výběrem role dcery, jako třináctiletá mi vůbec nepřipadala. A nechápu smysl začlenění postavy Jiřiny Bohdalové do děje, pro mě naprosto zbytečná a trapná postava. Celkově mě zklamalo, že jsem vraha uhodnul už poměrně záhy, preferuji detektivky a la Agatha Christie, jenže ty jsou nejspíš navždy nedostižné. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Příběh slušný, i když v některých momentech přehnaný (matka s ručníkem skok z balkónu a honička za autem). Cibulková standardní, Aneta Krejčíková výborná. Akorát Jiřina Bohdalová už dobrých dvacet let hraje stejně a akorát otravuje. Kam se poděla její všestrannost přelomu 60. a 70. let? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To je stará Krbcová, holka se jí někde toulá........... On mi zatím jen telefonuje ...jako..... a zve mě na večeři...jako... Scéna se psem, okolo 20 minuty byla velmi trapná. Psychologické kriminální drama s naprosto příšerným hereckým obsazením a ještě horším hudebním doprovodem. A aby to nebylo tak jednoduché, některé dialogy vás dokážou unudit k smrti. Jedině snad Jiřina Bohdalová něco do filmu přinese, ale dobrý herecký výkon to moc není. CITÁT - No, co, na něco umřít musím.......... Celkový dojem? Nic moc a ani ten konec to nezachrání. Potom jsem měl chuť skočit do sklepa, praštit nějaký to bezdomáčko po palici a zaběhnout k Vietnamcům, koupit nějakou tu lahvinku, nejlépe bez kolku, a věnovat mu jí, jak se tak říká - na zahřátí. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Tragický případ nevyrovnaného, stupidního a nelogického scénáře. Děs, běs a bída. Čisté dno žumpy. Cibulková tu nelogičnost svým dokola stejným herectvím jen potvrdila. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Příjemná krimi. Chudák V.Cibulková -chová se skoro jako psychopatka a přitom ji člověk až lituje -jak je má pravdu :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný televizní film se zajímavým námětem. Výborná je především mladá Aneta Krejčíková, která ve svých 14ti letech hrála 13ti letou, ale to je detail, protože ze zkušenosti vím, jak je obtížné takové holky správně věkově zařadit, hádal bych jí i tak více let. Bohužel film mi připadal příliš rozvláčný, takže napětí střídaly hluché pasáže a konec vyloženě scénárista nevymyslel, tak si pomohl takovým...ničím...škoda. Herecké obsazení mimochodem příjemné, potěšila Jiřina Bohdalová a homeless v podání herce, kterého neznám :-) PS: Už znám, je to Rostislav Novák st. :-) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Solidní tv film o zabité a znásilněné 13 leté dívce. Samozřejmě pachatel neznámý ,ale zjistí se že má na svědomí další dva případy. Matka jiné dívky ,která s poslední obětí chodila do třídy začíná mít o dceru velkou starost. Zjistí že dceři kdo si volá a má podezření ,které se nakonec ukáže jako správné. Sama máma ve stejném věku něco podobného zažila ,ale nechala si to pro sebe. Snímek ukazuje jak těžké to je vychovávat 13 letou dceru ,když vypadá nejmín na 15 a kde kdo se za ní otáčí. Snímek nás záměrně vede na stopu,ale úplně někoho jinýho. ()

rogerkint 

všechny recenze uživatele

Průhledná pointa, nulové napětí a hodně slabá scéna odkazující na Základní instinkt. Ale Vilma Cibulková to celkem zachraňuje. ()

Reklama

Reklama