Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokoj č. 10 je místnost, do kterého se nedostane každý. Stejně tak jako každého nenapadne myšlenka celého tohoto velice vydařeného příběhu. Pouhých 6 dílů stačí k tomu, aby právě ten nápad byl rozvinut do uplného absolutna a nakonec byl uzemněn závratným způsobem. A to by těch dílů mohly být klidně stovky jak je onen nápad komplexní a roztažitelný. K tomu zapůsobí temnou atmosférou a sympatickými herci, které do příběhu neobvykle patří. Jako mini-seriál rozhodně postačující, ale dál bych děj už nerozvíjel. (8/10) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Je to mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Mám ale takovou zásadu, že když se dokážu dodívat na celý seriál, dávám potom ve svém hodnocení minimálně čtyři hvězdy. Tento seriál byl slušný, mysteriózní, i když si myslím, že byl ukončen vcelku brzo. Myslím si taky, že by mu slušela i další série. Jenže to by nesměl být v té první ukončen tak, jak ukončen byl. Rozhodně nápad byl velmi dobrý a kdyby tvůrci nechtěli seriál tak rychle utnout, mohlo se z něj vydělat celkem dost peněz a to například prodejem "předmětů". Však kluci by už měli vědět, jak ty prachy vydělat. Seriál nám ani nenabídl seznámení se se všemi předměty. Takže z těch, které jsem měl možnost poznat, bych samozřejmě bral klíč. Člověk by mohl cestovat prakticky zadarmo. K všednímu životu by se ale hodilo oko, které dělá člověka takřka nesmrtelným a navíc by mohl léčit jak sebe, tak blízké nebo i cizí. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kým som si zvykol na (znova inú) koncepciu tejto mini-série, takmer som to nechal plávať, po dvoch 45-minútových častiach ma však film vtiahol do deja ako motelová izba priťahovala záujemcov o "predmety". Celý dej je celkom prijateľne bláznivý a seriózne šibnutý. Nápady sú niekedy naozaj strelené, ale sú divákovi podané so smrteľnou vážnosťou, dej je plný napätia, novátorských nápadov, zvratov a absolútna absencia naivných, či nelogických scén ma milo potešila. Najväčším tŕňom v oku bol však pre mňa herec Peter Krause. Ten chlap mi príde, akoby sa permanentne pri svojom hereckom výstupe podvedome uškŕňal a smial. Jednoducho taký bezstarostný chlapčenský výraz, ktorý ma neustále iritoval, pretože nezmizol z jeho tváre ani v scéne totálne tragickej, kde dokonca plakal. Ale inak takmer dokonalé. Záver som si predstavoval viac zauzlený. 85%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na sci-fi chanel tak akurát, v tom čase neošúchaný námet, hoci čarovné predmety patria skôr do fantasy. Ale písal sa rok 2006, netreba očakávať zázraky a príbehovo to nesie do zaujímavej roviny, časom dostáva aj nádych takej Kingovskej atmosféry. Výhodou je, že to celé zbehne na jedno posedenie. Nevýhodou je trocha neuspokojivý záver. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Na túto Kingovskú minisériu som narazil úplne náhodou. Pustil som si prvú časť a od úvodných minút som neveril vlastným očiam. Čakal som, skôr dúfal niečo stráviteľné, lebo Kingovky, napriek tomu a možno aj vďaka tomu, že ich mám rád, sa nestretávali často s dobrým filmovým prevedením na plátno. A ešte horšej kvality bývaly televízne tvorby, hlavne tie tradičné trojdielne, ktoré sa stávajú, alebo aj už sú akousi samozrejmosťou pre Kingove adaptácie. Dobre, dosť bolo omáčky, takže k veci. Televízny projekt Sci-fi Channelu ma úplne obaril. Niečo tak neskutočne strhujúce, napínavé a atmosferické na televíznej obrazovke už hodne dlho nebolo. Skĺbenie Kingovej geniality so scenáristickým a režijným televízným prevedením vyšlo po dlhom období na jedničku s hviezdičkou. Je to ako stretnutie dvoch priamok vo vesmíre. A aj keď v niektorých momentoch to smrdelo až prílišnou televíznosťou a niektoré otázky boli nezodpovedané, zásluhou spomenutého scenára a dobrých hereckých výkonov šlo o neuveriteľnú jazdu, pri ktorej som takmer nedýchal. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama