Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Takřka typická kingovina, která paradoxně nemá se Stephenem Kingem zhola nic společného. Úžasně nosný nápad s motelovým pokojem kde se cosi stalo a obyčejné věci denní potřeby v něm získaly "divné" schopnosti. Od zcela nevyužitelných, po humorné až po vysoce užitečné... Tato třídílná minisérie má pouze tři body, které jí ubírají kredit. Ani jedna z nich však není nijak zásadní pro konečné kvality. Za prvé je děj hlavně v první polovině poněkud roztahaný. Za druhé, přestože je to plné originálních nápadů, tak přeci jen z tohoto námětu se dalo vytěžit mnohem, ale opravdu mnohem, více. A do třetice, že to výpravou vypadá hodně chudě, což v době dnešních filmově vypadajících seriálů poněkud zarazí. Tyto mušky na kráse však vyrovnávají dobří herci, perfektní scénář, celková nesporná zajímavost tématu a v neposlední řadě i velmi zdařilá hudební složka. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Průměrná minisérie, na které je hodně vidět, že si testuje případný zájem o pokračování. Namísto průměrná bych napsal slušná, kdybych paralelně nesledoval 24 hodin, Lost a především novější Heroes a Dextera. Zásadní skok ve vývoji dramatického seriálu byl učiněn v nedávné minulosti a lze očekávat, že tento krok teď po pár let vydrží různým nabalovačům a rozplizávačům, než přijde zase něco zcela nového. Takže Lost room se může hodně líbit těm, kteří neviděli nic ze mnou výše zmíněného, ale třeba ve srovnání s Heroes prohrávají na celé čáře. Člověk jako nositel nadstandardní vlastnosti je přece jen o hodně zajímavější než věc. Z filmového hlediska je Lost room rovněž v převážné většině ohledů o jednu, dvě hvězdičky níže než výše zmíněné seriály. Stači porovnat Postavu Petera Krause, která není špatná, s jeho kamarádem Michaelem C.Hallem ze "Six feet under" v seriálu Dexter... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokoj č. 10 je místnost, do kterého se nedostane každý. Stejně tak jako každého nenapadne myšlenka celého tohoto velice vydařeného příběhu. Pouhých 6 dílů stačí k tomu, aby právě ten nápad byl rozvinut do uplného absolutna a nakonec byl uzemněn závratným způsobem. A to by těch dílů mohly být klidně stovky jak je onen nápad komplexní a roztažitelný. K tomu zapůsobí temnou atmosférou a sympatickými herci, které do příběhu neobvykle patří. Jako mini-seriál rozhodně postačující, ale dál bych děj už nerozvíjel. (8/10) ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Na túto Kingovskú minisériu som narazil úplne náhodou. Pustil som si prvú časť a od úvodných minút som neveril vlastným očiam. Čakal som, skôr dúfal niečo stráviteľné, lebo Kingovky, napriek tomu a možno aj vďaka tomu, že ich mám rád, sa nestretávali často s dobrým filmovým prevedením na plátno. A ešte horšej kvality bývaly televízne tvorby, hlavne tie tradičné trojdielne, ktoré sa stávajú, alebo aj už sú akousi samozrejmosťou pre Kingove adaptácie. Dobre, dosť bolo omáčky, takže k veci. Televízny projekt Sci-fi Channelu ma úplne obaril. Niečo tak neskutočne strhujúce, napínavé a atmosferické na televíznej obrazovke už hodne dlho nebolo. Skĺbenie Kingovej geniality so scenáristickým a režijným televízným prevedením vyšlo po dlhom období na jedničku s hviezdičkou. Je to ako stretnutie dvoch priamok vo vesmíre. A aj keď v niektorých momentoch to smrdelo až prílišnou televíznosťou a niektoré otázky boli nezodpovedané, zásluhou spomenutého scenára a dobrých hereckých výkonov šlo o neuveriteľnú jazdu, pri ktorej som takmer nedýchal. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Výtečný námět, příjemní herci, minisérie navíc zbožňuju (koho taky pořád má bavit dívat se na nekonečné seriály). Přes všechen ten velký potenciál, však zůstal Pokoj č. 10 v závěru tak trochu nevyždímán do úplného konce. Příliš mnoho načrtnutých dějových linek, které pak zůstaly nedořešeny, myslím připravily nejednomu divákovi velké zklamání. Především hlavní otázka, kde se tajemný pokoj vlastně vzal a proč zůstala nezodpovězená. Škoda, i tak však Pokoj č. 10 rozhodně stojí za pozornost. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama