Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Na FANBOYS se jednak podepsalo přestříhání (načasování některých vtipů, návaznost scén...) a jednak to, že nejsou přĺiš dobře natočení (svým stylem se nijak neliší od zaměnitelných komedií mířících rovnou do půjčoven, přitom výsměšná nápodoba některých scén ze starwarsáckého universa si o to přímo říkala!). Výtky se ale ztrácejí v nekonečnu jako úvodní titulky ságy, protože film velice dobře komunikuje se všemi, kteří jsou geekové či mají nerdí já, a to prostřednictvím intertextuality, cameo rolí a dialogů i leitmotivu s vyjednáním mezi starwarsáckými a startrekovskými fanoušky. Příběh především o přátelství není tolik působivý jako sprosté, ale inteligentí Kkomedie Kevina Smithe, protože postavy jsou nositeli určitých předpokládaných vzorců chování i předsudků a protože nebyl stvořen vlastní soběstačný filmový fikční popkulturní svět, ale jedná se o dílo závislé na jiných fikčních světech a jiných filmech. Jako fanouškovské vyznání lásky efektivní, jako film o síle přátelství a dospívání nepříliš působivé, ale jako zkrácení času při čekání na STAR TREK naprosto ideální letní zábava. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem skalní fanda Star Wars, ale za fandu se přecejen považuju. Nicméně tento film mi nepřišel nikterak vtipný a ani moc dobrý. Fanoušci se místy dost vlečou a nebýt menších roliček anebo vsuvek zkušených matadorů jakými jsou Kevin Smith, Jason Mewes, Danny Trejo anebo Seth Rogen, tak nevím nevím jak by to s Fanboys dopadlo. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Možno by celá táto komédia na mňa fungovala viac, keby som mal aspoň nejaký vzťah k téme, z ktorej si robí srandu. Keďže zatiaľ nie som poznačený žiadnym dielom Star Wars a je mi celkom jedno, kto sú trekkies a trekkers a aké majú mezi sebou nedoriešené veci, mám silný pocit, že drvivá väčšina vtipov išla mimo mňa. Škoda. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Hříčka jak z dílny Kevina Smithe či Judda Apatowa doplněná spousty camey v podobě Carrie Fisher (Leia), Williama Shatnera (Kirk), Jasona Mewese (Jay) nebo samotného Kevina Smithe (Silent Bob). Fanoušky potěší určitě i Seth Rogen, Kristen Bell, Danny Trejo a Ethan 'Randy' Suplee. Nudit se nebude žádný nerd veškerého geekovství okolo Star wars či Star treku. Jediným problémem je to, že vše působí jako sešité horkou nití, takže spojující příběh jde tak trochu do kytek a tím i celkové hodnocení - pokud však ne zcela fungující děj překousnete, budete se bavit nadprůměrně. ;) "What if the movie sucks?" :D ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi sem čekal trošku víc než jen pár povedených scén na 90 minut, ale i když nejsem přímo velkej fanda Star Wars a nechystám se na ranč za Lucasem, tak mě to bavilo, jelikož čtveřice kamarádů je fakt povedená, kdy zejména Dan Fogler si i tady stále udržuje pověst největšího filmovýho prasáka hned za Seannem Williamsem Scottem , ještě mu.zdatně sekunduje Seth Rogen v perfekní dvojroli šéfa fandů Star treku a pasáka a ty další tří kamarádi Hutington, Marquette a Baruchel a jedna kamarádka v podání Kristen Bell slušně vyplňujou mezery a tu a tam předvedou taky něco vtipnýho, navíc film je prošpikovanej samýma cameo roličkama, ze kterých mi asi nejvíc utkvěla v paměti naprosto ultimátní vsuvka Kevina Smithe a Jasona Mewese (Bob a Jay) z veřejných záchodů, ale celkově to je zábavný celý, ale míň než napovídal trailer a než sem si myslel ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Hnutí reagující na zásahy producenta Harveyho Weinsteina do filmu mělo název "Stop Darth Weinstein campaign". (Caszidy)
  • Jeden z prvních promo plakátů na tento film oznamoval: "Coming To Our Galaxy in 2007". To samozřejmě nebylo dodrženo. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama