Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tomuhle typu filmů říkám "nasrávačky". Kdykoliv sleduju nějaké zjevné bezpráví, kdy je lidská bytost ponižována (může to být i zvíře), krutě týrána a nenachází zastání, mám chuť skočit po hlavě do obrazovky a tam na druhé straně všechny surové hajzly skopat a seřezat na jednu vzlykající, o milost žadonící hromádku... a na tu naflusat (toto gesto pohrdání by bylo pravděpodobně poněkud devalvováno, až by mi kemr zůstal bimbat v prodlužující se slině na bradě). Jenže se nejmenuju Samara, neumím prolézat televizí a tak mi nezbývá, než bezmocně zatínat pěsti, drtit mezi zuby nadávky a utěšovat se, že je to jen film... což v tomhle případě nepomohlo, vzhledem k nálepce "podle skutečné události". Mohlo to být přibarvené, ale základní fakta zůstávají a k pocitu hrůzy naprosto stačí. Můj obvyklý cynismus včera večer dostal kopanec přímo na solar kozus, po dlouhé době jsem zas u nějakého filmu brečela jak čuramedánská plačka. 85% ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mnou skutečně otřáslo. Např. ve filmu FUNNY GAMES se jedná o dva úchylné spratky, kteří se baví na účet cizího utrpení, ale tady jsou pachateli máma zfetovaná léky a normální děti, možná ani ne zlé, které pod vlivem okolností došly takhle daleko. Můžeme se pak divit, co je člověk jako takový schopný ve vypjaté situaci udělat, buď ze zbabělosti, zvědavosti nebo "jen tak"....Ellen Page výborná, tady ještě naposledy jako dítě na prahu dospívání v dalších filmech, které vzápětí následovaly již působí mnohem dospěleji. Ještě by mě taky zajímalo, co se všechno dalo koupit v roce 1965 za 20 $ na týden za opatrování 2 dospívajících dívek. Každopádně obrovskou vinu nesou rodiče, kteří své děti takto odhodili. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dílo, které mnou otřásá více jak zemětřesení. Přesně kvůli těmto případům raději nečtu noviny a nedívám se na zprávy. Moje slabá nátura na to nemá, takže velice děkuji panu režisérovi, že choulostivé scény pojal velice komorně, jinak by Americký zločin patřil mezi filmy, na které koukám přes prsty. Tleskám Ellen Page (opravdový talent) ujala se své role na jedničku a též tleskám Catherina Keener(ové). Zahrála tu roli tak přesvědčivě, že ji ještě teď nenávidím. Už zase hodně dlouho nechci vidět film natočený podle skutečných událostí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych chtěl varovat slabší povahy, aby si dobře rozmyslely zda se na tohle budou dívat. Srdce mě bilo jak zvon a s každou přibývající minutou jsem se modlil, aby už to peklo ty holčičce skončilo. Nechybělo mnoho a po roce a půl jsem se u filmu zase rozbrečel a osobně si myslím že tomu zabránila jen obrovská vlna ostatních emocí kterou jsem v tu chvíli v sobě měl. Proti tomuhle působí i deset nejděsivějších hororů všech dob jako večerniček pro děti. Na rovinu říkám, že tý ženský bych bez milosti vpálil kulku mezi oči a udělat tohle někdo mé dcerunce tak bych dotyčnýho umlátil klidně i před soudcem. Pro mě osobně je dost těžký najít vůbec nějaký slova na hodnocení, když mě to tak těžce rozhodilo sandál, ale určitě bych pochválil herecké výkony Ellen a Catherine Keener, odvedli kus poctivý práce. Příběh chválit nebudu, ten napsal reálnej život a to je na tom to nejděsivější. Jedno vím jistě, pokud někdy uslyším ze sousedního bytu opakovaně dětský pláč nebo volání o pomoc volám fízly, v opačném případě totiž patříme na lavici obžalovaných taky ! První pětihvězdičkový film, který až do konce svýho života už nechci vidět. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprosto odporný film, který je zcela záměrně natočený tak, aby v divákovi vyvolal explozi negativních pocitů. Těm vévodí nejprve soucit, a poté, až pohár trpělivosti přeteče, což v mém případě bylo hodně rychle, dominuje zloba, totální znepokojení, pohoršení a touha po odplatě v různých podobách, kopačkou do rypáku počínaje. Prostě hnus. Vyobrazení lidského odpadu v podobě neuvěřitelného příběhu podle skutečné události. Takhle mě nenasralo ani Eden Lake. Nedoporučuju slabším povahám, cholerikům, vlastně nikomu. Snad jen těm, kteří si chtějí zkur*it den. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • I když je film napsaný podle skutečné události, liší se v několika málo detailech. Například Sylvia nebyla ve skutečnosti nalezena v kuchyni, ale v pokoji v prvním patře nebo Gertrude měla 7 dětí, ve filmu mluví o šesti. (don corleone)
  • Film byl natáčen chronologicky, aby se herci dostali do děje a mohli prožívat příběh Sylvie. (don corleone)
  • Ve filmu můžeme vidět Rickyho Hobbse (Evan Peters) za volantem světlemodrého Fordu Mustang Hardtop ročník 1967 – ovšem snímek se odehrává v roce 1965. (J.F.B.)

Reklama

Reklama