Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 428)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět na plátně film, kde se o sebe netlučou bajty, nýbrž mohutný komparz tlačí dobývací beranidla a kaskadéři v ohnivzdorných kombinézách padají z hradeb. Trailer odrazoval, Ridleyho jméno táhlo. Nelituju peněz ve prospěch poctivé filmařiny, která sice kompromisně ustupuje ratingu a ve druhé půli i snesitelnosti stopáže (budu jako mnozí vyhlížet DVD s rozšířenou krvavější verzí), ale jinak baví dobře napsanými i zahranými postavami, jimž věříte cokoliv. Croweovo patetické charisma z toho kape, zbytek partičky suše hláškuje a Cate Blanchett je úchvatná. Právě díky ní je i ta romantická linka příjemná a duchaplná. Není to svým způsobem nic, co bychom už od Ridleyho neviděli, ale do jeho obrazů se vpíjeli oči pokaždé a Robin Hood na tom nic nezmění. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechybalo vela a skoro som dal 2 hviezdicky, ale tento film si odomna nezasluzi az tak nizke hodnotenie, pretoze aspon velkolepu vypravu musim pochvalit. Robin Hood je uplne iny, akeho ho poznam z predchadzajucich filmov. Nielenze je scenar uplne iny a o to aj tvorcom zrejme slo, nenatocit zase dobrodruznu romancu s tym istym znamym scenarom, ale prekvapit s niecim novym. To by ani nebol tak problem, skor mi vadili prilis dlhe obkecavacky v druhej tretine filmu, az konecne ku koncu slo do tuheho, ale to uz ked som sa pozrel na hodinky a zistil, ze film o chvilu konci, tak som zostal pri tych troch hviezdickach, pretoze od Ridleyho Scotta som cakal daleko viac a o traileri, vdaka ktoremu som sa na tento film tak moc tesil ani nehovorim. Skoda bolo aj hudby, ktora mi melodicky na rozdiel od GLADIATORA (2000) nic nehovorila, avsak do filmu sa hodila. Takze ak sa rozhodnete si tento film pozriet, nemajte velke ocakavania, na jedno pozretie sa vyplati, ale nebol som az tak nadseny... 19.05.2010 ________ Russell Crowe - (Robin Longstride) +++ Cate Blanchett - (Marion Loxley) +++ Max von Sydow - (Sir Walter Loxley) +++ William Hurt - (William Marshall) +++ Mark Strong - (Godfrey) +++ Oscar Isaac - (Princ John) +++ Danny Huston - (Kráľ Richard Levie srdce) +++ Matthew Macfadyen - (Šerif z Nottinghamu) +++ Produkcia: Ridley Scott, Russel Crowe, Brian Grazer +++ Hudba: Marc Streitenfeld +++ (Videl v kine 18.05.2010) +++ ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nejlepší verze Robina Hooda, kterou jsem viděl. Klasická legenda o zbojníkovi z lesa je až moc pohádková a dnes může pobavit maximálně děti, nebo zaryté fandy této legendy. Proto se tento film musel udělat jiný. Je drsnější, reálnější a hlavně. Nevypráví stokrát opíchanou báchorku, kterou známe, ale ukazuje příběh, který byl před ní. Scott to natočil dobře a až do úplného konce jsem nenašel klasickou hollywoodskou přehnanost a trapnost (ta Blanchett na koni se svojí družinou dětí na poníkách, proti francouzské armádě, to byl trochu ujeté). Scott dokázal dobře natočit bojové scény, ať už malé, nebo rovnou obléhání hradů. Díky tomu jsem celou dobu chtěl dát plný počet, ale hlavní bitva celého filmu mé přesvědčení bohužel zmařila. I tak dobrý film, který dokáže pobavit, ačkoliv má na dnešní dobu zbytečně dlouhou stopáž. 75% 02.09. 2010 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Plním, co jsem slíbil, a po zkouknutí režisérské DVD verze přidávám ke čtyřem silným kinohvězdám pátou. A přidávám ji rád. Ridley Scott je na takové filmy machr a v Robinu Hoodovi opět předvádí velice solidní řemeslo, které spolu s Gladiátorem a Královstvím nebeským tvoří fantastický historický triptych. Těžko říct, co pochválit dřív. Scénář, který se nebojí na legendu podívat z úplně jiného úhlu? Režii, vizuální stránku, hudbu a vypiplané kostýmy a rekvizity (viz bonusy na DVD)? Skvělý pár Crowe a Blanchett, mezi nimiž to pěkně jiskří (zachraňování berana)? Slizkého Marka Stronga, důstojného Maxe von Sydow, zarostlého Williama Hurta, k nepoznání namaskovaného Dannyho Hustona? Fakt nevím a proto tleskám úplně všem. Robin Hood je rozhodně dobrý film, který za dvě a půl hodiny času stojí.__P.S. Způsob, jakým Scott v závěru cituje Vojína Ryana, mě doopravdy pobavil.__P.P.S. Jediná vada na kráse - režisérskou verzi jsem čekal alespoň o půlhodinku delší. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Napřed pár nezbytných technických (ano, jsem historický hnidopich): Film je s historií samozřejmě naprosto na štíru, což nijak nepřekvapuje. Ale proč jsou tu zase Francouzi za temnou stranu, ve skutečnosti to byl právě Richard a po něm Jan, kdo vytáhl válčit do Francie. Je třeba poznamenat, že v té době byla Francie vlastně jen oblast okolo Paříže (Ile-de-France), zbytek byly víceméně nezávislé državy, nadto prakticky celý západ patřil Anglii (anglický král byl přitom de iure leníkem francouzského krále od doby Viléma Dobyvatele). Francouzi vytáhli do Anglie až po smrti Jana Bezzemka v roce 1217 (a nikoli pod velením Filipa II., ale jeho syna Ludvíka). Tažení skončilo u Lincolnu, de facto ne bitvou ale "turnajem", William Marshall (správně by se ovšem mělo říkat Guillaume le Maréchal - anglická šlechta mluvila až do 13. století francouzsky a Maréchal většinu života prožil a slávu získal na francouzském dvoře) se pokusil zajmout francouzského velitele pana du Perche (Ludvík s částí vojska obléhal Dover) jako při turnaji, ale nešťastnou náhodou jeho kopí Percheho zasáhlo skrz průzor do oka, čímž se du Perche stal jediným padlým. Filip II. byl fakticky mnohem víc rytířským králem než Richard (o Janovi nemluvě), když Maréchal v roce 1219 zemřel, prohlásil, že nebylo lepšího rytíře. Tak, tolik "krátký" historický exkurz, teď k filmu. Ač historicky mimo, dobové reálie i povahy ukazuje podle mě docela dobře. Shoduju se s těmi, kteří prohlašují, že zhruba dvě třetiny filmu je to hodně dobré podívání, rozhodně oceňuju snahu pojmout legendu jinak (ale stejmě je škoda, že neprošel ten původní Nottingham). Robin je na začátku docela sympatickej pragmatik, film působí docela odlehčeně (místy až komediálně) a přitom dobrodružně, chemie Crowe-Blanchett funguje (i ten věk k postavám sedí - i přítelkyně říká, že jí víc vyhovuje větry či čím ošlehaný veterán Russel než nějakej cucák), Robin Marianě okukuje chtivě pozadí a představuje si pořádnou dávku bezuzdného sexu, Strong je jako záporák optimal chnůsny, tfuj :). Bohužel poslední část filmu je hodně zmatená, Jan Bezzemek nejdřív řve, že s odbojnou šlechtou jednat nebude a chce s ní válčit, ale najednou je na shromáždění a slibuje Magnu Chartu (která se BTW týkala samozřejmě pouze šlechty), Robin si najednou vzpomene co se stalo když mu bylo šest, a když už se rozhodli pro velkou bitvu, mohla bejt aspoň trochu dramatičtější a nemuseli tam strkat Cate, která v ní působí jak kopí do oka. Aspoň že závěrečný malovaný titulky byly hezký, i když je v nich spousta materiálu, kterej se do filmu evidentně nevešel. Mohlo z toho bejt víc než letní oddychvoka, ale to už je bohužel současná móda (P. S. Možná DC verze bude o něčem jiném, uvidíme). ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy se Marion (Cate Blanchett) chystá zachránit berana z bažiny, si nejdřív stočí vlasy pod šaty. Poté je má v některých záběrech celé pod šaty a někdy jen částečně. (OndrejKW)
  • Premiéra a další propagační akce, které byly plánované v Londýně a Nottinghamu, musely být kvůli dopravním problémům způsobeným erupcí islandské sopky Eyjafjallajökull přesunuty do Los Angeles. (Andresito)
  • Ve skutečnosti byl Richard I. Lví srdce (Danny Huston) raněn dne 26. března a až 6. dubna zemřel na následky infekce, nikoliv přímo v důsledku zásahu šipkou z kuše. (Chufu)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama