Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Eddiemu (Keanu Reeves) a jeho vědeckému týmu se podaří neskutečný objev - dokáží vyrobit energii z čisté vody. V kostce to znamená, že sklenice vody by dokázala zásobit velkoměsto energií na několik týdnů. Takový objev není ale všem po chuti (pro různé společnosti by tento objev znamenal okamžitý bankrot), takže se v laboratoři se stane "nehoda". Hlavní vědec je nalezený mrtvý a celá laboratoř (a několik blízkých bloků domů) je zničeno výbuchem (ne nepodobných výbuchu atomovky). Hlavní podezřelý je Eddie a spolu s kolegyní Lily (Rachel Weisz) musí utíkat - nejen před policií, ale hlavně proti pravým pachatelům. Ale Eddie má v ruce jednu důležitou věc - tajné frekvence k onomu vynálezu, po kterých všichni touží ... Ač tento film nedosáhl nijak velké popularity, mě se prostě líbí. Určitě má vše, co má správný akčńák mít, dostatečné množství výbuchů, honiček a střílení, jakožto i charizmatické hlavní hrdiny. Chemie mezi Reevesem a Weiszovou funguje dostatečně, a Morgan Freemen jako jeden z hlavních záporáků je taky skvělej (abych pravdu přiznal, Freemana jsem jako záporáka snad v jiném filmu neviděl - a i tady je jen takovej napůl). Naivita se filmu ale upřít nedá (samotný závěr je dost uhozenej), ale když se přimhouří všechny oči, tak je to určitě lepší průměr. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skvelý výkon Morgana Freemana. V tom, že vyzerá už 25 až 30 rokov rovnako staro. Za to Reeves s Weisz dvojica bez chémia a taká vypelichaná ako práve vyliahnuté kurča. Každopádne dobrá gererálka pre Reevesa, lebo ten utekal a utekal a potom zase len utekal a utekal. Takže sa našteľoval na Matrix. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Podobné množství klíšé a patosu jsem snad naposled viděl v rádoby áčkovém filmu v Rambu III, ze kterého byla nejlepší hláška ta o modrém světýlku. (Co to je? Modré světýlko.. A co to dělá? Svítí modře). Tenhle megapropadák mne na sebe nalákal hlavně tím, že se stal megapropadákem a zajímalo mne zda oprávněně. Ano opravněné!!! Vůbec nechápu herce formátu Morgana Freemana, který po přečtení scénáře na něco takového přikývne. Akční scény jsou tak na hraně, že kdyby byly ještě o kousek dál, pod toto dílo se mohou rovnou podepsat bratři Zuckerové a další skvělá parodie na akční filmy by byla na světě... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Konspiračně-útěkový thriller spíše průměrnějšího ražení s klasicky nezaměnitelnou devadesátkovou atmosférou, ovšem s banálním, avšak zbytečně nepřehledně podaným scénářem, haprujícím tempem a překvapivě i nic moc výkony jinak sympatických hvězd v hlavních rolích. Jestli mě ale něco zaujalo, tak to byla scéna s Eddiem a bezdomovcem, která nápadně připomíná známé fotky, kde podobným způsobem zabíjí volný čas i samotný Keanu Reeves. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania sa Keanu Reeves zranil pri hokejovom zápase vo svojej rodnej Kanade. Zranil si oblasť krku a chrbta, čo mu spôsobilo priberanie na váhe, čo vysvetľuje jeho vzhľad vo filme. (Arsenal83)
  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)

Reklama

Reklama