Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bank Job, česky Čistá práce. Jooo, ty překlady nám někdy jdou. Tohle je ovšem jediná chyba, kterou shledávám v tomto skvělém thrilleru. Film má místy náležitě hustou atmosféru a co se týče poslední půlhodiny tak mě naprosto vyvedl z omylu, že by šlo tematycky o filmovou podobu Podfu(c)ku. Jason Statham si tímto snímkem u mě opět náležitě vylepšil renomé. Film má švih a spád. Rozhodně si nenechte nikdo ujít. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, při kterém fandíte lidem, co dělají nekalou práci, ovšem v tomto - na pravdě založeném - příběhu bylo jedině dobře, že se šláplo korupci a jiným nečistotám na kuří oko. Snímek se nese v solidním tempu, které není sice strhující, ale nenudí, ba co víc, dokonale diváka baví, jelikož se neustále něco děje a ke konci nabírá film na napínavosti. Herci jsou tu sympatičtí a celkově tak jde o velmi příjemnou podívanou okořeněnou faktem, že takto nějak se to doopravdy stalo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní. Celý film má vizuální šmrnc, příjemné herecké výkony, jistotu v režisérském rutinérovi Donaldsovi i úžasné tempo (což režisér ostatně dokázal už ve Třinácti dnech), přesto něco schází. Po několika minutách začíná samotná loupež, která má relativně přímočarý průběh, není ale zdaleka namířeno pouze na ní – to až poté vybředne řada komplikací a postav. V zákulisí tak čekají všelijaké intriky, dohody, ve finiši spokojené rybaření a kruh se uzavře!! Samotný snímek je prakticky akceprostý a velmi dialogový. Krimi poctivé, nikoli dechberoucí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší film, v akom Jason Statham v posledných (mnohých) rokoch hral. Ba dokonca aj naozaj hral. Výborne napísaná aj natočená, svižná, a najmä zručne vygradovaná záležitosť. V okamihu, keď už sa zdá, že to stratí dych, začne to mať omnoho väčšie gule, tvorcovia výrazne pritvrdia a záver je doslova strhujúci. Bavilo ma to tak veľmi, že som chvíľu rozmýšľal o piatich hviezdičkách. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bank job se dá příběhem celkem lehce zařadit mezi ostatní filmy o loupežích, ale zpracováním už je úplně někde jinde, hlavně díky skvělý 70kový atmosféře, celkovým vzhledem a velkou dávkou napětí a všechno to ještě umocňuje skutečnost, že se to opravdu stalo. Krimi jak má být, jen ten konec byl jak vystřiženej z laciný americký kriminálky ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)
  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)

Reklama

Reklama