Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

malylada 

všechny recenze uživatele

Silné téma, ale špatně zpracováno díky nepříliš záživnému scénáři. Pátrání po jednom z válečných zločinců se táhne, jakékoli pokusy o napětí se míjí účinkem. Herci ztvárňují postavy, kterým není proč fandit nebo to bylo tím, že nechtějí hrát? Navíc to působí hodně levně ala z produkce Seagalovek......3/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím kolik z toho opravdu bylo pravdivého, ale jestli většina, tak to je pravda to, že všichni hledaní zločinci jsou celosvětové veřejné tajemství. Gerea moc nemusím, ale byl docela dobrej a nějak tak si představuju šílenýho válečnýho novináře z terénu. Terrence Howard opět v dobrém světle svého umu. ()

Reklama

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu neví, čím chce být a tím pádem je to dost špatně koukatelný paskvil. Nemá smysl komentovat tradičně stupidní americký náhled na Evropu a na tu postkomunistickou obzvlášť, ale dějově je to také velmi hloupé, byť řada náznaků ve snímku měla velký potenciál, především kritika OSN či případný náhled na více stran občanské války v Jugoslávii. Místo toho je ve filmu zdánlivě vše a zároveň vůbec nic. Je to škoda, protože protagonosté měli potenciál a byly vybrané výborné lokace, které byly schopné navodit atmosféru BiH či Republiky Sbrské. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takové lehce komické nahlédnutí na jednu z nejhorších lidských vlastností. Film je koncipován do takové hodně „free“ pohádky, která se dobře sleduje (přehledná dějová linie) ale má docela hodně hluchých míst anebo ze scén nevyčerpá všechnu atmosféru. Herecké výkony sou docela dobré (hlavně Gere v těžké životním alkoholovém období) a ten závěr je takový hodně americký…. 3+ za zajímavý film! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Väčšinou to píšem vtedy, keď sa neviem rozhodnúť, či bol dobrý, alebo zlý. Toto nie je ten prípad. Film bol natoľko pútavý a to obsadením, výpravou, námetom a pod., že určite nebol ani zďaleka zlý, ale naopak dosť dobrý, len ten koniec mi priešiel taký "unáhlený", pozerám na hodiny pri sledovaní, vidím, že do konca pár minút a všetko v kýbli a ono to nebolo v kýbli, len to nebolo také, ako by som si prial. Ale nevadí. Herecké trio Richard Gere, Terrence Howard a Jesse Eisenberg si sadli skvelo a vidieť ich v takýchto úlohách a na takých miestach, to sa len tak nevidí. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama