Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 300)

DassemUltor 

všechny recenze uživatele

Haha musím se přiznat, že verbaluv komentář mě zase totálně rozsekal. :) Co se týče mě tak chci říct, že hru jsem nikdy nehrál a knihy taky nečetl. Uvědomuji si, že to je legenda, ale prostě mě to minulo. Takže jsem od toho nic nečekal! A musím říct, že to byla pecka. Bavilo mě to. Jediný důvod proč nedám max hodnocení je ten, že když si vzpomenu na LoTR, tak si člověk uvědomí co to je strop. Jo a vizuální stránka na jedničku. A efekty mi vůbec nevadil, tak jako třeba u Hobbita, naopak tam podle mě seděli jak prdel na hrnec. Doufám že bude další díl :) ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Pekná fantazy a i keď vôbec nepoznám hru, tak sa mi dej i podania páčilo. Jediné čo ma trápi sú opäť nekonečné pokračovania, ktoré sa povlečú roky a tým to celé stratí na príťažlivosti. ()

Murysek 

všechny recenze uživatele

Na to, že hry mě nikdy nezaujaly a ke knihám jsem ani nepřičuchnul, tak film je podle mě super. Pěkné fantasy se spoustou nádherných efektů, jen by jsem možná uvítal více informací o některých postavách. A kdyby seFimmel neustále netvářil, jako by ho nějaká nemoc zbavila mimických svalů, tak by to bylo úplně perfektní. A kdyby nic jiného, Orkové jsou parádní. ()

KaZbunda 

všechny recenze uživatele

Emoce=0. Udělaný je to nádherně, ale to je prostě málo...a to do teď občas ze starou bandou hrajeme Warcrafta 3.. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Nádherne propracovana krajina kde musí VŠE fungovat. Skvěle namakane postavy orku jsou přímo fascinující... detaily stiny které nemají chybu. Moc se mi to líbilo. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Fantasy ze světa Warcraftu, boj o portál a proniknutí Orců do světa lidí a kouzelníků. Je vidět, že Blizzard si to pohlídal, Warcraft jsem hrál, takže spojitost vidět je, ale rozhodně to není nutnost pro zážitek z filmu, který není špatný. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Absolutne nedotknutý hernou predlohou môžem povedať, že to síce nie je hovadina ale nadšený som nebol. HERCI: Okrem Coopera všetko pre mňa neznámy ale zahrali to dobre. AKCIA: No asi prvýkrát čo ma epické veľkolepé bitky nejak nenadchli ale nevadí, dalo sa na to pozerať. PRÍBEH: Keďže som hru nehral, neviem nakoľko je verný hernej predlohe ale mne prišiel dobrý aj keď ako som už viackrát povedal, oňho mi vo filmoch až tak nejde. EFEKTY: Nádherné, tu som bol fakt nadšený, či už to boli orkovia, prostredie, či budovy. Za mňa 3* a * pridávam za Durotana, ten ma zaujal z celej plejády najviac ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jedna velká nuda. Pozornost jsem uderžel tak prvních 15 minut a pak mě to přestalo bavit. Přišlo mi, že scénárista jakoby vypouštěl informace, které byly pro "děj" důležité a proto jsem si několikrát za film říkal "cože?" a nebo "proč?" (možná to ale bylo tím, že mě to nudilo a moc jsem se na to nesoustředil :D). Myslím, že by filmu prospěla delší stopáž, díky které by bylo možné rozvést některé části děje lépe, aby divák věděl proč se některé dějové sekvence odehrávaly tak jak se odehrávaly a možná by to pak nebylo tak povrchní a nudný. Jo a českej dabing stál uplně za prd. 55% ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Hry od firmy Blizzard nikdy nenabízeli originální myšlenky a kvalitní příběhy, jen vydávají zástupy komerčních her na peníze.Zcela vykrádali Pána prstenů a jiná famozní díla fantasy. Duncan Jones s toho dostal maximum a miliony děcek v kinech peníze nechali.Prastaré komerční zlo opět zvítězilo... ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl přehnané ilustrace trpaslíků, totálně nepraktických zbrojí a zbraním, říkal jsem si, jak by to fungovalo "na živo - a vida, už vím, úplně perfektně (aneb, když se chce, všechno jde)! K obsahu děje filmu se nedá bez spoilerů příliš psát... Ano, uznávám, není to čistých 100%, neboť pár scén by sneslo... i když co já vím, co by sneslo...?!? Stejně se 97,7 zaokrouhluje na 100! :) Kdyby se tohoto počinu dožil Mira, asi by ho teď stejně kleplo rozkoší z takhle nádherně nadupané fantasy! ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Pro člověka Warcraftem nepolíbeného je to přehlídka herců ve směšně vyleštěných brněních zavánějících molitanem a supersměšných hlášek drcených skrze zuby hrdinů s kameným ksichtem. Od počítačové hry bych čekal víc nadsázky - autoři si z toho mohli udělat trochu srandu, vždyť ani wow nebere sám sebe tak vážně. Od půlky filmu jsem brečel útrpným smíchem, což bylo nelibě neseno osazenstvem kina s umaštěnými vlasy, nadváhou a brýlemi. Herci jsou ve filmu zbyteční , těch pár "live" scén si autoři mohli odpustit a nahradit je kompletním renderem ve stylu Final Fantasy. Někde je vidět zelené pozadí jako z Magionu nebo Vegy. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který však sráží nemastný neslaný konec, z něhož je jasné, že jde o 1. díl, který musí mít pokračování. Na rozdíl od jiných sérií, kdy se o pokračování rozhoduje až na základě úspěchu filmu, a 1. díl je tedy zcela plnohodnotný, zde zůstává jisté zklamání. Ještě poznámka k názvu - hru, na kterou odkazuje, vůbec není třeba znát. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Je to děsně přeplácané, ale přeplácané kvalitně a na úrovni. Jenže se to časem okouká. Dějově to ušlo, zpočátku ovšem hodně nepřehledné. Spád to sice má, ale také pasáže, kde to zbytečně a i dost dlouho stagnuje. Neznám originál, takže to mám asi hodně zjednodušené. Plusy tedy nasbíral vizuál, hudba a efekty. S nápady to je již hodně slabé. Já to jel navícekrát, protože jsem se místy i hodně nudil. Bohužel, tímto snímkem u mě fantasy jako žánr klesl ještě hlouběji. ()

vipeerr 

všechny recenze uživatele

Je to již rok co jsem to viděl poprvé v kině (na premiéře) a dnes jsem si refreshnul doma v BR v tichosti a klidu doma. Musím uznat že je to jeden z nejlépe zpracovaných herních motivů vůbec. A to jsem si do nedávna myslel o Princi z Persie a Hitmanovi který se bohužel pokračování oproti Princi dočkal. Scénář se zde snažil pojmout co největší masu informací a podat ji do 2 hodinového filmu což bylo zásadní chybou která filmu sice přidala na akci, ale ubrala na hloubce a spojitostech. A tak někdo, kdo se s Warcraftem nikdy nesetkal (je-li taková bytost) tak podle mého nemohl vůbec tušit o co tam běží. Ale pro mě naprosté ukojení jak zpracováním,maskami,efekty tak i tím jak důvěryhodně postavy působili. Na film jsme čekali deset let a myslím že se podařil a Blizzard svým svolením k natáčení udělal dobře. Teď jen doufat, že pokračování, které může být ledajaké protože příběhů a postav se ve Warcraftu skrývá desítky nebude zase až za 10 let. Narozením Thralla bych uvítal pokračování směrem kterým se udává kniha WC;Den draka Za mě 100% protože to opravdu splnilo to, co jsem jako někdejší hráč jak strategie tak i MMOčka očekával. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Mám rád warcraftovský svet a toto bolo výborné zvizualizované lore a prológ príbehu. Tešil som sa ako malý pri všetkých zmienkach o svete, pri ktorom som strávil hodiny a občas mi aj zimomriavky vybehli. Ale film to je prinajlepšom priemerný. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Nebyla to až taková srajda. Takový ty klišé kecy a zákonitosti vztahů mě moc nepřesvedčili. Co mi nejvíc štve je ten anabolkckej gamesáckej dizajn postav. To je fakt zoufalost, ake vykládejte to těm velkým dětem co na tom vyrostli Naštěstí to ve filmu trochu zachránil děj. Gamesáká plytkost postav nebyla až tak neůnosná a prázdné deklamace naštěstí atmosféru až tak nenarušili. Hru neznám, jen vím, že existuje, ale myslím, že fandové musejí být na toto zpracování hrdý. Příjemý bylo, že jsem nerozenal hranici mezi trikem a realitou, to je velký plus, zvlástě pro tuto stylizaci. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Vizuál výborný, hudba solídna (Zimmerov učeň Djawadi), akcia slušná, ale ten príbeh je slabučký ako čaj. Toto sa nechytá ani na starý dobrý Warcraft 3 (asi zo mňa hovorí spomienkový optimizmus, ale na postavu ako Arthas sa len tak ľahko nezabúda). Tvorcovia sa rozhodli natočiť iba kratučký dejový úsek zo začiatkov klasickej série a ostali iba pri jednoduchučkej storke o zvládaní agresívnej imigrácie. Mehehe, vypustiť tento film v roku 2016 bola celkom podpásovka :D Mňa opiť iba vizuálom nie je ľahké a preto sú pri tomto filme 3* viac ako dosť, aj keby to boli neviem aké hody pre oči. PS: A takýto materiál mal tvoriť základy na filmovú sériu? Niet divu, že z toho vzišlo. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Určitě to mohlo být lepší, měli se určitě držet příběhové linie PC hry, ale průser to rozhodně nebyl. Je pravda, že film je pro tohle prostředí asi málo, spíše by to chtělo seriál s velkým rozpočtem na speciální efekty, ale asi by to šlo. Ragnar Travis zde zahrál svoje, Ben Foster, když byl na plátně, tak to bylo ono, jen škoda jeho postavy, která nedostala tolik prostoru jako v knize. A zpracování Orků, jo takhle by to mělo vypadat. Jen škoda je, že to nebude mít asi žádné pokračování, tenhle svět si zaslouží více filmů či seriálů. 4*. ()

Insegrim 

všechny recenze uživatele

Být to o těch 40 minut delší, asi bych šel s hodnocením víc nahoru. Takhle je to jen přehlídka CGI scén s orkama, scén s plastovým brněním bez jediného škrábance lidí, špatných hereckých výkonů a hromadou odkazů na wow. Vážně lituju lidi bez znalostí z knížek nebo mmo, ti jsou úplně mimo. Plusy to má jen dva. Durotan a fakt, že je to první film, ve kterém mágové opravdu kouzlí. Viděno v Apollu ve Vídní. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama