Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

castor 

všechny recenze uživatele

Schizofrenního nášupu bez předešlého varování si za oceánem docela cení.. Zprvu to vypadá jako žánrový mixační pult, záhy nám z toho vybublává fakt, že debutujícímu režisérovi a scénáristovi Johnu Augustovi všechno přerůstá přes hlavu. Poměrné náročný projekt je jednoduše trojicí příběhů, které jsou zdánlivě pospojovány tím, že se ve všech objevují tři stejní herci. Až komorní atmosféra rozplétá poněkud bizardní situace a divák, co si během projekce rád odskakuje na záchod, z toho ve finále bude mít ještě větší guláš. Interpretace se asi budou lišit (zejména pro ty, kteří budou mít náladu i odvahu pustit si to celé znovu). Každopádně mnohdy podceňovaný Ryan Reynolds (ano, ten zasnoubený se Scarlett Johansson) boduje, prakticky nesleze z plátna a upřímně má vždycky co nabídnout. Potěší i herecky rostoucí Elle Fanning (Babel, Reservation Road), nebojácně šlapajíc na paty své starší sestře Dakotě (Muž v ohni, Válka světů). Prostě se nebojte přemýšlet – třeba vám to ve finále bude stejně k ničemu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Řekl bych, že mi uniklo snad všechno :-D. No musím dát určitě repete, protože tenhle film si to zaslouží. Ale popravdě moc nevěřím, že bych ho dokázal nějak smysluplně uchopit, což považuju za hlavní problém. Jelikož jsem opravdu zmatený ohledně celkového zážitku i příběhu, tak nedám ani odpad ani 5 hvězdiček, ale 3 průměrné hvězdičky. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pointa je vlastně pěkná a logická, na druhou stranu člověk během rafinovaného vyprávění čekal nějakou výbušnější tečku. The Nines je rozhodně chytrá nezávislárna, která prokazuje fantazii a hravost Johna Augusta a pro mě překvapivě i herecký talent Ryana Reynoldse. Těším se, až to budu s někým moct rozebírat. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo teda nieco. O deji sa nema vyznam rozpisovat, pretoze „pribeh“ je tazko opisatelny. Kazdopadne, ked pre nic ine, uz len pre sposob natocenia sa tento film oplati vidiet. A ja proste filmy ako Donnie Darko, The Butterfly Effect a pod., napriek niektorym preslapom mam rad a tento film patri presne k nim. A poznatok, ze koaly ovladaju telepatiu bol jedinecny ;) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jen samoučelná divnost s mírně ujetou atmosférou, posléze už ne až tak samoúčelná "skorodivnost", která balancuje na hraně mezi totálním nepochopitelností, inteligentní mozek-škvařící zapeklitostí pro zvrácené filosofy a inelektuály, švihlou fantasy-religionistickou hříčkou a... těžkou nudou. Nines je béčko snažící se nakousnout velké myšlenky, ale... přejme mu to 7/10 Nezáleží na tom co je realita, jde jen o to kde se rozhodneme žít... na tom není nic moc objevného. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)
  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama