Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Devítky jsou rozhodně zajímavý a originální film, což by ho už samo o sobě mělo katapultovat do daleko vyššího hodnocení. Jenže poznat jeho jedinečnost je poměrně dost obtížné a kdo za filmem, který navíc působí dost béčkově, nehledá něco víc, tak to tam prostě nenajde a hodinu a půl se nudí, proto také chápu dvouhvězdičková hodnocení (jedna hvězda za výbornou hudbu a druhá za "koaly jsou osmičky - jsou telepati a ovládají počasí" ). Já ovlivněný filosofií však musím ještě 2* přidat (otázka je, jestli filmu nepřipisuju něco, co tam není, nebo co se tam vyskytuje obyčejnou náhodou) právě za námět a určitý druh projevu, který nutí k zamyšlení. Nabízí se srovnání s Panem Nikdo. Pan Nikdo měl výbornou omáčku, ale chyběla hlubší myšlenka (v podstatě mu chyběla jakákoli myšlenka). U Devítek se stal pravý opak myšlenka je dobrá, ale chybí vizuální efekty a všechna ta propracovaná formální část, co dělá kvalitní film filmem. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Řekl bych, že mi uniklo snad všechno :-D. No musím dát určitě repete, protože tenhle film si to zaslouží. Ale popravdě moc nevěřím, že bych ho dokázal nějak smysluplně uchopit, což považuju za hlavní problém. Jelikož jsem opravdu zmatený ohledně celkového zážitku i příběhu, tak nedám ani odpad ani 5 hvězdiček, ale 3 průměrné hvězdičky. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec neviem, čo si mám o tom myslieť. Nevadil mi ani tak Reynolds, dokázal som si na neho zvyknúť aj keď ho moc nemusím. Doteraz sa mi najviac páčil dva metre pod zemou vo filme Buried (2010). Mám rád komplikované filmy, ale len také, ktoré dokážu človeka prinútiť premýšľať. Tu nebolo o čom. Vlastne film toho veľa nepovedal, ale musím uznať, že sem tam sa vyskytla aj zaujímavá myšlienka, ale nič také, z čoho by som padol na riť. Najviac vo filme zapracovala kamera, tá stála za to. Tá film horko-ťažko vyzdvihla na priemer. Raz pozrieť a zabudnúť. 55/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Hmmm.....ještě teď jsem v takovém podivném rozpoložení. Kdo za to může? Báječný scénář,skvělý Ryan Reynolds,sympatická Mellisa Mc Carthy, pěkná kamera a úžasný soundtrak, který mi dopomohl dostat se trochu na přirovnání Svět podle Prota? Tři zdánlivě nesouvisející příběhy, jen postavy mají stejný,nebo vylepšený vzhled, ale žijí jiným životem. Tápání, náklonnost, střípky věcí, které nedávají smysl postupně začínají zapadat a donutí přemýšlet i ty, kteří by jindy tohle téma blahosklonně přešli. Ale ten zmatený, zvláštní pocit,že vše je nakonec v pořádku, přetrvává. Kdo by nechtěl být chviličku střípkem, který zapadne do mozaiky nejlepšího řešení....nemá smysl vykládat děj, smysl má si tohle pustit..a já pořád nevím, zda jsem neohodnotila málo.Ale co my lidé víme..... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama