Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

okkac 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale viděl jsem originál, který byl ale patrně věrnou adaptací a po vstupu do Wildfire komplexu se zněj už skoro vůbec nevylezlo. Zde přibylo o dost více postav a s nimi i děje a akce. Z komplexu skáčeme ven celkem často, takže tempo se udržuje více, než v originálu. Rovněž je zde vysvětlen původ Andromedy a více následků jejího účinku. Netroufám si tvrdit, která adaptace je lepší. Hodnotím obě stejně, protože je vlastně každá jiná a vyplatí se tak shlédnout obě. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně atmosferický film na to, že je určen pro TV. Vydržel jsem v napětí po celé tři hodiny. Ale musím souhlasit, že je první část o hodně lepší než ta druhá. Efekty se povedly hodně, až na pár nechutných úletů (hlavně ve vesmíru, kde si někdo uvědomil, že jim chybí pár záběrů, tak to rychle dodělali) a kamera s hudbou jen dokonávají dílo + docela brutální scény:)... Moc pěkné! První adaptaci mám také rád, ale tahle mi asi přiroste k srdci víc. ()

Reklama

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zase konstatovat, ach ty remaky.Ale tak nějak jsem to během včerejšího koukání na první díl spolkl.Ono se to povedlo.Vnesli do vědeckého thrilleru nové rozměry.Myslím, že lidské.V duchu jsem to porovnával jak s románovou předlohou, tak s prvním zpracováním.A výsledné úvahy nejsou špatné.Jde sice opět o potenciálně katastrofu světového formátu,kontakt s živou entitou na nebílkovinné a nekyslíkové bázi, která bleskurychle zabíjí hostitele.No a než se najde medicína na to jak z maléru, tak je na co koukat.Počkám si na druhý díl, ale myslím, že čtyři hvězdičky postačí ke slušnému ohodnocení tohoto filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velice slušný sci-fi thriller, který mi však po stránce scénáře přišel dost nedotažený a v poslední třetině používá zbytečně laciné oslí můstky. Navíc film nakousl množství otázek, na které jsem já osobně čekal mnohem uspokojivější odpovědi. Namísto toho tvůrci udělali klasickou věc: aby nemuseli vymýšlet nějaký dechberoucí moment (resp. nečekanou kravinu, která mě posadí na prdel), raději neřekli vůbec nic. Těžko odhadovat, jak moc se pan scénárista držel knižní předlohy... jednou se k ní snad také dokopu. Každopádně to bylo místy dost napínavé, dobře zahrané a na TV film s hodně solidními efekty. To dynamické bubnování v závěru tomu dalo hodně. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Moje první pořádné scifi co jsem kdy četl, byla právě tato kniha. Je to už dost let zpátky, ale myslím, že se s ní tvůrci poprali nadprůměrně dobře. Kniha sice zůstane dokonalejším produktem, ale má to spád a na TV tvorbu je to nečekaně dobrý počin (konec je pravda trošku přepálený a škoda že film neumožňuje vidět do mozku Dr. Stonea, jak to bylo v knize)... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama