Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

lamps 

všechny recenze uživatele

Sice zábavné, ale často až moc přes čáru. Na rozdíl od mnohých si totiž nemyslím, že scénáristé dělají dobře, když bezhlavě vhazují hlavní hrdiny do víru natolik přepálených a neuvěřitelných situací, že jejich vznik vysvětluje maximálně rozšíření titulních návykových látek i mezi aktivně přemýšlející členy štábu. Nemluvě pak o tom, že polovina těchto scén není ani z poloviny tak vtipná, jak by si zasloužila a jak sami očekáváme... Ale i tak, dokážu si představit i mnohem, mnohem horší šluky ;) 60% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další film z kategorie Trailer válí a z filmu pak oči pálí. Samozřejmě, že jsem se po nabušených upoutávkách se skvělým hudebním hávem ukrutně těšil, scény mi připadaly vtipný a hustý. Proboha, ale já jsem se za celej film skoro vůbec nezasmál! Kurva, nezasmál!! Seth Rogen i James Franco zahráli bez debat parádně, ale z té přehršle dialogů, podivně ulítlých scén, stopáže a přepísklého finále mi šla hlava kolem, jako po šluku z monstrózního crossjointa. Párkrát (odhaduju čtyři až pětkrát) jsem se lehce pousmál. Skoro všechny zábavné scény jsou obsaženy v traileru a když se potom vyskytnou ve filmu, jaksi je zazdívají zhulené cihly a beton. Ne, takhle si komedii roku nepředstavuju a souhlasím tak s Rentonem. Zklamání. p.s.: tajně jsem doufal, že zazní aspoň kousek perfektní Paper Plane, ale bohužel. 27 miliónů dolarů(rozpočet)/101 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/23,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, avšak viac ako 6/10 tomuto počinu nedám... tzv. "Ananasový Express" je síce nabitý symbolikou, taktiež nechýba akcia a ani kopec hlášok, ale dej sa pomerne vlečie. Množstvo nezmyselných, miestami až trápnych dialógov strieda v celku dobré scény, ale 110 minút je veľa. Je pravdou, že toto by som od pána Gordona nečakal, pretože Snow Angels bolo úplne o niečom inom... Netvrdim, že PE sa nepodarilo, ale mne to nestačilo... koniec je výborny, ale hodnotí sa celý snímok však... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Šílená zhulená jízda s naprosto sympatickou hlavní dvojicí. Seth Rogen, James Franco a jejich „crazy road high trip“ musí učarovat každého se smyslem pro trochu ujetý a hlavně „přizelenalý“ humor. Hodnocení by dle mého názoru mělo být daleko větší, ale do duše jiným divákům promlouvat nehodlám. Chápu, že někoho nedostal „cros point“, popis odrůdy „Pineapple Express“, prokopávání skla, prodej drog školákům a tak dále, doopravdy toho bylo hodně. Navíc se mi nezdály dialogy dlouhé a nudné, měly své kouzlo a celý film jsem sledoval s lišáckým úsměvem na tváři. Překvapivě bylo i dost akce a to dobře natočené. Nevadilo ani lehce přepálené finále. 10/10* How High. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

O něco slabší rogenovka než Superbad nebo Zack a Miri točí porno, ale stále se to drží na vlně mírné nadprůměrnosti. Seth Rogen spolu s Jamesem Frankem táhnou film znatelně nahoru a některé scény jsou dost vtipné. Ovšem neměl jsem takové záchvaty smíchu jako u zmíněných dvou předešlích komedií. Pineapple Express je zřejmě určený zhulenému publiku, střízlivý člověk se tolik bavit nebude. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Slůvko "fuck" zazní ve filmu 180x. (hippyman)
  • Herečka Perezová přesvědčila režiséra Greena, aby vystříhal většinu dialogů, v nichž vystupuje její postava, aby ji tak udělal zajímavější. (hippyman)
  • Saulova babička původně vůbec nebyla ve scénáři. S nápadem na její postavu přišel až James Franco, protože mu připadalo vtipné, aby se drogový dealer pořád odkazoval na svou babičku. (BART!)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama