Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Slabších pět hvězd, ale přesto... Film si mě získal svým pěkným tajemným příběhem a především svou klavírní hudbou (doporučuju soundtrack). Konec se mi zdál sice trochu divný a ne úplně dotažený, avšak celý film mi ještě poměrně dlouho "strašil" v hlavě, což se nepovede jen tak ledajakému filmu. Filmy, které mi zůstávají v mysli napořád, jsou pro mě ty nejcennější. Pak jsou zde filmy, jako právě Secret, které mě nepustí ještě pár následujících dnů, a to je pro mě důkaz, že takový film skrývá nějaké vnitřní kouzlo. ~(4,6)~ ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film The Secret rozhodně není vhodný ke sledování, pokud nejste absolutně odpočatí a soustředění, protože ta "banální" romance, začne být časem velice zajímavá a bude dávat smysl. Relativně civilní výkony hlavní dvojice (konečně film pro Kwai Lun-Mei, kde mohu dát 4 hvězdy, tato talentovaná herečka má smůlu na výběr titulů), perfektní Anthony Wong ve vedlejší roli. Kromě romantických chvil i nenápadně zapracovaný humor, silné a zapamatovatelné momenty tady rozhodně jsou, ať piano battle, Elvis na večírku, tak famózní kamera za kterou je Mark Lee (zejména scény na střeše a u moře). Nenápadný film v poklidném tempu, ale s velkým srdcem. ()

Reklama

artemis2 

všechny recenze uživatele

Ja som mimo. Nie len z Jayovho skvelého hereckého výkonu, úžasného klavírneho vystúpenia, ale najmä z jeho režisérskeho umenia. Tak to už hej, klobúk dole. Príbeh by som možno ukončila inak, ale ako celok nemá chybu, človeka to drží v kresle a netrpezlivo čaká čo príde ďalej. Počas celého filmu som mala zimomriavky a na jeho konci som si skoro šla po perinu čo mi bola už fakt zima. Skvelé, u mňa za 5*, len tak ďalej Jay. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Miluji klavírní hudbu. To bylo opravdu nádhera jak spolu soupeřili. Romantická linka byla také roztomilá. Hlavní postavy pro mne byly také zajímavé, avšak věděla jsem hned od začátku co je Secret. To je důvod proč nemohu dát plné hodnocení. Ale určitě jsem vděčná za doporučení a doporučuji těm co ještě neokusili nic z Tchaj-wanu. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

"Bu neng shuo de. mi mi" jsem si pustila, protože měl mít údajně dobrou hudbu. Neměl. Měl tu nejlepší hudbu co jsem kdy slyšela, v druhé půli jsem samovolně uronila asi deci vody s množstvím soli, tento film je jedinečný. Ze začátku vás asi jako každého Evropana pobaví ohromně legrační řeč, jste okouzleni naivním mládím (přestože jste sami mladí), ale jak se příběh začíná rozmotávat, víte, že nakonec dojde k nevyhnutelnému a pláčete jako malé dítě, když zjistí, že Ježíšek neexistuje. Toto jsou moje možná zmatené pocity bezprostředně po shlédnutí, oči mám ještě červené a vím, že si to pustím brzy znovu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)
  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama