Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodní desetiminutové palbě sem si říkal, o čem bude ten zbytek filmu, když má dvě hoďky? Ale bylo to zajímavý, víc než zajímavý. Vymytej vygumovanej Carlton, kterej se haluzově šplhá po příčkách Londýnskýho podsvětí se docela pere se vším, co mu popadá pod nohy. Občas mě to úplně nebavilo,ale když se příhlídne k tomu, že je film podle skutečnosti, tak život pokaždé úplně nebaví. Jinak masakr, torture, gore, vše co bych v takovým filmu nehledal a ani nečekal. Hodně koukatelný. 80% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trochu mi trvalo kým som si zvykol na tie nesympatické, britské ksychty a tú za mňa extrémne hrôzostrašnú formu spracovania. Buď som mal zlú verziu, alebo to ozaj pôsobí, ako nejaké kurevsky lacné, TV spracovanie. Každopádne, i keď nie som veľmi prívržencom takýchto filmov (gangy, drogy, kurvy, honenie si ega, kokotiny, sračky a omáčky ..) na “Rise of The foot..” sa pozerať dá, pôsobí násilným a špinavým dojmom, čo u podaktorého diváka bude stačiť, aby udelil nadpriemerné hodnotenie. Dejová linka však moje vnímanie nijak extra nezaujala, spracovanie ma taktiež neohúrilo, pričom nebyť tej násilnej formy, asi by ani nebolo načo pozerať. Takže z tohto hľadiska a dôvodu, určite nad-priemer, inak príbehovo absolútne tuctová záležitosť. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Rise of the Footsoldier začína ako klasický hooliganský film kde sme svedkom bitkárskych začiatkov hlavnej postavy až do súčasnosti. Je to totiž skutočný príbeh. Bojové polia anglických futbalových fanúšikov opúšťa náš výtržník so sekerkou v hlave a začína pracovať ako vyhadzovač v kluboch „Krásny ľudia dnu môžu.“ Kluby práve prežívajú nástup elektronickej hudby. Modré pilulky kolujú vo veľkom „Ľudia sa budú smiať a pretancujú celú noc.“ Z takého klubu je už len krôčik k špinavej práci mafiánskeho razenia, ktorá povedzme si na rovinu nikdy nekončí dobre... Dobrý film ma neuspí keď už ležím v posteli ale tento ma z nej doslova vyhnal ... do nášho klubu – miestnej krčmy kde v telke práve bežal futbal. Nástup je pekelne svižný a zábavný čo už sa nedá povedať o vážnejšom a detailnejšom konci a vizuálna stránka je definovaná filmami The Footbal Factory a Hooligans. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nebývale otevřená a brutální gangsterka na motivy skutečného života obávaného gangstera, který v 80. letech minulého století, udělal z Essexu nejhorší místo na Zemi. K plné spokojenosti chybí jen lepší herecké obsazení, které by nesázelo pouze na agresivní burany (i když to byl možná účel) a zkušenější režijní ruka, která by film nestavěla standardním způsobem od vzestupu po pád. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tohle není Leone(ho) „Tenkrát v Americe“ (resp. „Tenkrát na Západě“), tohle není ani (černo)humorná gangsterka http://www.csfd.cz/film/7698-sbal-prachy-a-vypadni/ G. Ritchie(ho) ani podrobná sonda do života jednoho mafiána http://www.csfd.cz/film/8246-mafiani/ velkého Martyho (byť pár podobných (ná)znaků by se našlo (syrovost..). Tohle je Gilbey(ho) „Tenkrát v Essexu“ aneb čemu se „v mládí“ (rowdies WHU) naučíš, „ve stáří“ (člen gangu) jako když najdeš. Další pádný důkaz toho, že z jedoucího vlaku se jen těžko vyskakuje. Min bez toho, abyste si (po)řádně (ne)nabili držku. A tohle je Essex expres. 3 slova- autenticita, věcnost, bezkalkul. Být Julian o něco zručnější scénárista (popř. si přizvat na pomoc někoho renomovanějšího (teď nemám rozhodně na mysli jeho bratra)) neměl bych výraznějších námitek. Nutno ovšem dodat, že tady se (Gilbey) sází na jiné atributy jako jsou přímočarost, syrovost a autenticita. A v těchto případech naopak panuje naprostá spokojenost. To včetně všudypřítomné (před ničím neuhýbající) kamery. 77,7% p.s. to, že jsou Turci „slaďoušci“, věděl již dávno i G. Ritchie (viz jeho Podfu(c)k......) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)

Reklama

Reklama