Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Na začiatku éry Edo usporadúva panovník Tadanaga šermiarsky turnaj. V minulosti sa používali cvičné drevené meče, tentokrát však budú po prvý raz použité meče skutočné.
V súboji proti sebe stoja jednoruký Fujiki Gennosuke a slepý Irako Seigen. Obaja sú stúpenci Iwamoto Kogana, ktorý je v Japonsku preslávený svojimi šermiarskymi technikami. Následne sa presunieme na začiatok celého príbehu, pretože oboch spája spoločná minulosť a vzájomná nenávisť. (Trip)

(více)

Recenze (28)

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Když chceš brát, musíš nejdřív dát. Pokud chceš někoho oslabit, musíš ho nejdřív posílit. Když chceš někoho srazit, musíš ho nejdřív nechat vyniknout. Z tohoto důvodu.. Když chceš něco uvolnit, nejdřív to schovej pod pokličku! /// Ze začátku tenhle seriál vypadá celkem divně, ale pak asi od 5dílu se to pěkně rozjíždí.. A ještě by to chtělo jeden díl jak spolu ti dva bojují, aby to bylo krásně uzavřené.. Jinak je to až trochu moc drsné, perverzní a hrubé na můj vkus.. Párkrát se mi z toho udělalo i blbě, třeba z prvního dílu to jak si vyndává střeva.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Anime konečně potkalo chanbaru. / Což technicky vzato není pravda, ale ani mučení pomocí králičí pacičky mi nezabrání vnímat to jinak / Vznikla naprosto unikátní podívaná, která sází na dokonalou atmosféru, které je podřízeno takřka vše, nejvíc patrno je to na kresbě a animaci, která prakticky permanentně působí jako nějaký hodně psychedelický sen laděný výhradně do tmavých barev od postav po prostředí feudálního japonska, narušovaných pouze všemi odstíny krve. Všechny postavy bez jediné výjimky (!) jsou vesměs banda hajzlů, úchylných degenerátů a egomaniakálních samurajských hovad, ovšem přesto je neskutečně zábavné pozorovat jejich vzájemné interakce, vztahy a obzvláště zcela geniální souboje, které nejsou tisíckrát viděným nekonečným šviháním a řinčením nejkvalitnější oceli, ale jsou v drtivé většině ve znamení jednoho pečlivě promyšleného úderu (díky čemuž se seriál uchyluje k tvoření napětí převážně pomocí obrazů, což je za prvé ozvláštňující, za druhé skvělé). Naprostej skvost, znějící v tónech nenávisti (mimochodem, ona i ta minimalistická hudba je dokonalá) a násilných činů všeho druhu, kterej se vymyká jakékoliv škatulce, do které by ho někdo mohl zařadit. A přesto stále ve snové atmosféře, která často působí poeticky jako kaligrafické obrazy hor a jezer. Věčná škoda, že seriál nemá vyvrcholení a příběh není dořečen. "To co muselo začít pře tisíci generacemi... Když oblohu osvětloval měsíc... " ()

Reklama

Saraph odpad!

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že hodnocení tohoto seriálu nebylo úplně nejlepší (nehledím teď na hodnocení ČSFD). Říkal jsem si "No co, temnota mi nevadí, krev vůbec ne, prostředí téhle éry se mi vlastně líbí, ...". To, co jsem ale viděl, mě velice zarazilo. Pokud má anime 12 dílů a po 4 dílech se vlastně nezmění vůbec nic, neustále se jen skáče od dějství do dějství a žádná postava jako by ani neměla jméno, začínám zvažovat, jestli to stojí za můj čas. Nenazývám tenhle styl prezentace děje nějakým uměním, to rozhodně ne. Jen nějaká splácanina náhodných animací pro mě není nic, co bych ocenil. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po pozretí Ninja Scroll som mal obrovskú chuť na ďalšie samurajské anime. Natrafil som na skvelé hodnotenia Shigurui, tak som tomu dal šancu. Súhlasím s tým, že ide o vysokú kvalitu, no vážnosť, pomalé tempo a FAKT! že príbeh nebol dokončený, moje hodnotenie tlačí dole. Nebolo to presne to, čo som hľadal. No chápem tie plné počty hviezdičiek od fanúšikov-užívateľov CSFD, . ()

_Moon_ 

všechny recenze uživatele

Velmi temné, kruté a krvavé anime se samurajskou tématikou. Specifické jsou zejména dlouhé a statické záběry podbarvené minimalistickou, ale zajímavou hudební kulisou. Příběh je zajímavý a drží diváka v napětí. Nicméně samotné rozuzlení mi přišlo příliš rychlé a neuspokojilo plně má očekávání. Děj totiž není pořádně ukončený a člověk tak zažívá podobné pocity jako po shlédnutí posledního dílu Berserka. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama