Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Toto je také "typické" pokračovanie so všetkými kladmi a zápormi, ktoré väčšinou "dvojky" obnášajú. To znamená, že tvorcovia sa rozhodli pritvrdiť, ale aj to pritvrdenie malo svoje mínusy. V prvom rade treba povedať, že je to takmer identická kópia jednotky, akurát s tým rozdielom, že lovcov duchov nahradili teenageri. No ani v prvej časti som tie postavy veľmi neriešil, takže tu mi už bolo duplom ukradnuté, koho tam obsadia. Pre mňa bolo skôr dôležité, že prvá polovica bola ešte nudnejšia a neznesiteľnejšia ako v jednotke. Potom sa to samozrejme rozbehlo, duchovia sú stále pôsobiví, pekných efektov a akčných scén je omnoho viac, dokonca sa dočkáme aj gore, ale na druhej strane zatiaľ čo v prvej časti som sa ľakal každú chvíľu, tu sa to tvorcom darilo len sporadicky. Napriek tomu - pozerá sa na to dobre a svoje kvality si to udržuje, takže po dlhšej dobe opäť fajnový zástupca otravného a otrepaného hororového subžánru, ktorý ma aspoň trochu potešil. Pohodových 60%. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Hororově to vlastně působí stejně jako jednička, ale bylo to slabší.Aspoň tu zhruba poslední půl hodiny, kdy se na scéně objevil Lance Preston z jedničky a na konci, kdy se tam objevila ta černá díra, nebo co to mělo být už bylo moc přehnané.jednička byla určitě lepší a navíc jako horor to na mě působilo lépe a nevypadalo to tak nesmyslně jako dvojka, která od nastoupení do léčebny byla hodně nesmyslná. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru je Grave Encounters špičkový (amatérsky) horor. Film je sám o sebe veľmi kvalitný aj vďaka scenáru, no prevedenie je už o niečo horšie. Skvelú hororovú atmosféru si udržíte a to je v horore poďľa mňa hlavné. Asi bolo chybou pozrieť si dvojku hneď po jednotke. Druhý diel bol viditeľne slabší, nemal potrebnú dávku adrenalínu, a hlavne na konci stratil svoje čaro. Škoda.. 50%. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud měla jednička GE předpoklady zaujmout aspoň jako průměr ve své škatulce, dvojka pak představuje to, čemu se říká odvar, a to nejspíše ve všech bodech obhajoby. Tak jak rychle tenhle žánru vyletěl na přední příčku zájmu diváků, tak rychle se dalo předpokládat jeho vyčerpání a opakování se. Přestože se najdou nové filmy, které se snaží přinést něco nového či alespoň svéží vánek do uvadajícího subžánru, ty zbývající pochopitelně čekají na odsouzení pro svou mrzkou kvalitu. GE 2 ždímou díl předchozí takovým způsobem, že rázem zapomenete na chaotický a zbytečně rozvleklý úvod do děje..., naopak invence je tak mizerná, že se film opírá o podobná / stejná místa a záběry, akorát s tím rozdílem, že šancí se alespoň leknout je minimum a co zavánělo absurditou minule je zde dohnáno do maxima. Závěr, jak se dalo předpokládat vygradoval v nepěknou zlou vyhrocenost, že se sami sebe ptáte, kdo má tohle zapotřebí. Jeden z nejhorších handycam filmů. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zklamalo. První díl byla parádní žánrovka od který jsem nic nečekal a nakonec jsem se i dost bál. A do teď to považuju za 3 nejlepší Found footage film. A že jich je plno. Na dvojku jsem se dost těšil. Ale od prvních pár minut jsem zjistil že čichám průser. Jde o to že tady se do 40 minut ani k blázinci nepřičichnem, vidíme jen pár scén kde mladí lidi kalí, a blbnou. Což mě teda vůbec nebavilo. No a pak se dostaneme do blázince a.... Nic. Od začátku tu jsou lekačky, žádné bouchání dveří, žádný náznaky prostě hned se tu snaží film vylekat. No a to vůbec nefunguje. Zatímco v prvním filmu tu duchové jsou spíše na konci tak tady jsou hned od začátku takže nuda. pro mě lehký podprůměr. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Těsně před závěrečnými titulky probliknou na černé obrazovce čísla 49 14 122 48. Jedná se o souřadnice k budově, ve které se film odehrával, k Riverview Hospital v Kanadě. (kery-)
  • První trailer k filmu byl vydán 4. září 2012. (ČSFD)
  • Na začátku filmu Alex (Roger Harmon) řekne, že vidí fotky z mládí Seana Rogersona. Správně ale měl říct fotky Lance Prestona, kterého Sean Rogerson ztvárnil. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama