Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělá old school akční jízda se skvělými rivaly!! Tempo je dynamické, film se rychle sune dopředu, neustále se něco děje a to mě baví, to je přesně to, co od takových filmů očekávám. Banderas zde předvádí skvělý, psychopatický výkon s chladným srdcem a Stallone vynikající nájemný vrah se srdcem a duší. Nenudil jsem se ani chvíli. 75% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Zlý zabijak, dobrý zabijak, starý a údajne mŕtvy zabijak a osamelá hackerka s mačkou (asi jedinou kladnou postavou filmu) spejú k prekvapivo zlému záveru - i napriek tomu dávam vysoko nadpriemerné hodnotenie (možno si to ten film ani nezaslúži) a to len vďaka mojej obľúbenej Julianne Moore, skvelému výkonu Antonia a (i keď nedotiahnutému) pomerne originálnemu nápadu. Čo sa týka akčných filmov, tento mierne vyniká a má aj dobrý spád. No - tú historku v závere podal Terence Hill oveľa lepšie :) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých Stallonových klasík, ku ktorej som si nikdy cestu nenašiel. A pritom to na prvý pohľad vyzerá tak dobre, tématika nájomných zabijakov podporená výbornými hercami, na poste režiséra klasik Richard Donner a ideálny rozpočet, ale všetko kazí obyčajný, až mdlý scenár a málo akcie. Jedine úvodná polhodina mi príde úplne ideálna, obaja nájomní zabijaci dostanú svoj priestor, pričom chémia medzi nimi funguje výborne, dej je zaujímavý, dynamický a ešte aj tá akcia sa mi tu celkom páčila. Ale potom to už upadne, príchod ženského elementu pokazí čo môže, dejovo mi to už príde úplne priemerné, tempo výrazne upadne, ale stále sa na to pozerá pomerne dobre, no druhá polovica už pokazí, čo môže. Prenesenie deja do exotiky mi vôbec nesadlo, toto prostredie mi pri tomto type filmu vôbec nesedí, celý dejový motív s bankou ma absolútne nezaujímal, akcia tu už nie je takmer žiadna a finále mi vôbec nevyhovovalo. Pozerať sa na to dá už vlastne len kvôli vynervovanému Banderasovi a zaujímavému vyrozprávanému príbehu s poučením. Sklamaním je aj akcia, ktorej je nielen veľmi málo, ale je aj dosť jednotvárna a pôsobí až moc pasívne. Jedine tá úvodná polhodina mi v tomto vyhovovala, prestrelka na cintoríne a aj následná sekvencia s policajtmi sú celkom slušné, ale potom už nie je moc o čo stáť. Vizuálne sú bez problémov, ale obsahovo a zaujímavosťou mi prídu na úrovni akčných scén z priemerných seriálov, takže dá sa na to pozerať, ale chýba im akýkoľvek zaujímavejší okamih. A nevyhovovovalo mi to ani po stránke usmrtených obetí, buď v prestrelke neumrie nikto, alebo je to len o využití momentu prekvapenia a rýchleho vystrieľania všetkých v dosahu, chcelo by to aspoň jednu klasickú žánrovú prestrelku. Obsadenie stojí vlastne len na týchto troch postavách, Sylvester Stallone tu síce mohol aj niečo trochu zahrať, takto tá jeho potreba chrániť osobu určenú k likvidácii nefunguje až tak dobre, ako by mohla, ale dá sa nad to povzniesť, viac ma bavil energický Antonio Banderas, ktorý svojim scénam dáva ten správny náboj, ale Julianne Moore nepatrí medzi moje obľúbenkyne a povrdila mi to aj tu. A Richard Donner sa snaží, ale z tohto scenára viac nevyťaží. Takže nie je to zlý film, dokonca som ho už videl viackrát, ale pre mňa je to s výnimkou úvodnej polhodiny sklamanie. Chcelo by to zaujímavejší scenár, dynamickejšie prevedenie, viac akcie a odstrániť ženskú postavu, aby súboj dvoch špičkových zabijakov bol postavený na niečom zaujímavejšom, než ochrane človeka. 58% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Divoká jízda! Mám hodně moc rád Sylvestera Stallona. Antonia Banderase můžu taky. A dát tyhle dva do jednoho filmu, kde si půjdou po krku byla výborná volba, protože je to strhující podívána, jak se snaží jeden druhého dostat a navíc oba dva podávají velmi dobré výkony. K nim skvěle pasuje Julianne Moore s tím jejím vtipem do vysílačky. A Richard Donner? Ten chlap je fakt skvělý režisér. Dostal kvalitní scénář a tak natočil akční podívanou ve které se slovo thriller opravdu uplatnilo, jelikož jsem byl opravdu v napětí po celou délku filmu. A hlavně tedy poslední půl hodina byla neuvěřitělně vygrádovaná. Atmosféra, že by se dala snad i krájet! Určitě bych se taky měl zmínit o dobré hudbě! Další film, který mi jen dokázal, že Stallone není jen ten svalovec, co neumí hrát a jeho filmy nestojí za nic. Filmy s ním stojí vždy za to!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina a John van Tongeren: 1. La Muerta¨Ouverture (02:08) ,2. Anna & Joseph (01:13) ,3. ¨La Muerta¨Ouverture (02:08) ,4. Rath´s Contract (01:33) ,5. The Mark Has Been Retired (02:11) ,6. Next Mark (00:51) ,7. Cemetary Scene (04:36) ,8. Miguel Escapes (01:10) ,9. Taxi Driver Trap (03:41) ,10. ¨Move¨! (00:48) ,11. First Copnfrontation (02:18) ,12. Tracking The Dutch Man - Part 1 (01:44) ,13. Tracking The Dutch Man - Part 2 (00:54) ,14. Room 718 (02:51) ,15. Room 542 (03:06) ,16. Elektra Is The Mark (02:01) ,17. Miguel Is On His Way (00:36) ,18. Miguel Enters (00:41) ,19. Second Copnfrontation (03:40) ,20. Elektra´s Breakdown (01:57) ,21. The Disc (01:51) ,22. Night Chat (01:38) ,23. The Trade (01:48) ,24. Out Of The Metro (00:18) ,25. Out Of The Metro - Alternate (00:21) ,26. The Suitcase Trap (00:35) ,27. The Port (00:44) ,28. The Price Has Changed (00:57) ,29. ¨Say Please¨/The Old Club (01:33) ,30. Rath´s Flashback (02:57) ,31. Going After Elektra (02:15) ,32. Miguel The Sniper (04:31) ,33. Time Is Money (03:47) ,34. Final Confrontation (06:16) ,35. Nicolai´s Ressurection (03:19) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu zazní píseň „Sour Times“ od britské kapely Portishead a píseň „Like a Rolling Stones“ od Rolling Stones, kterou napsal Bob Dylan. (Trajektt)
  • S výjimkou hřbitovní scény, kdy na Miguela (Antonio Banderas) pálí svou služební zbraní jeden z osobních strážců, jsou veškeré výstřely potlačené tlumiči. (Conspi)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama