Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Recenze (252)

cab 

všechny recenze uživatele

Vcelku mile dobrodruzstvi dobre party kamaradu odsipa a az na tradicni hollywoodsky zaver si ho i po vice nez dvacetiletem vyroci od uvedeni do kin kazdy dobre naladeny jedince uzije. 60% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Rodinná zálěžitost, kterou si asi nejvíce užijete někde na chatě, když chcete s rodinkou také strávit nějaký ten čas. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

´The Goonies´ jsou parta kluků ze čtvrti Goon Docks ve městě Astoria ve státě Oregon, kteří zažijí dobrodružství jako Indiana Jones. Jeden z dětských herců, Ke Huy Quan, si zkutečně s Harrisonem Fordem o rok dříve zahrál ve filmu ´Indiana Jones and the Temple of Doom´. Sean Astin se zase proslavil jako Samwise Gamgee v trilogii ´The Lord of the Rings´. Corey Feldman se o rok dříve objevil ve filmu ´Gremlins´ a o rok později ve filmu ´Stand by Me´. Čtyři kamarádi Mikey, Mouth, Data, Chunk, a Mikeyův bratr Brand Walsh objeví na půdě Walshovic domu mapu a další informace, které by je měli přivést k pokladu pirátů. Nic není jisté, ale podívat by se na to měli. Časy jsou pohnuté, developerská firma chce na místě jejich domů postavit golfové hřiště. Kluci se nechají zlákat možností nálezu pokladu a záchrany domovů a vydají se na opuštěná místa a pak i do podzemí po stopách piráta One-Eyed Willieho. Na příběhu a jeho zpracování je cítit ruku Stevena Spielberga, který byl v tomto případě výkonný producent, ale herci si na něj pamatovali jako na druhého režiséra. Dobrodružství jsou jako ve filmech o Indianu Jonesovi, ale fantasy atmosféra je bližší filmu ´E.T. the Extra-Terrestrial´. ()

Reckon 

všechny recenze uživatele

Ve skrytu duše je to můj nejoblíbenější film. Když jsem byl malej, tak neminul týden, kdy bych si tenhle skvost nepustil na kazetě. Už jsem z toho vyrostl, ale Rošťáky si pouštím, ale poněkud s delším časovým odstupem. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Vyborny snimek a nostalgie z detstvi...Dobre me tento film pobavi i po letech...Piratsky poklad je cilem vypravy party kluku a holek a prostrednikem je jista stara mapa. ()

Hankey_ 

všechny recenze uživatele

Nejzasadnejsi film meho detstvi, ten film mel vsechno co sem potreboval - piraty, gangstery, jeskyne, pasti shlednuto snad 30x :) v dnesnim veku uz jen za 4*, ale rad si dopravam jednou do roka pravidelne... Tupoň rulez! ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem jako malej miloval! Už sem ho spousty let neviděl a dneska už by to pravděpodobně nebylo vono, ale mam na něj hezký vzpomínky. Taková dobrodružná komedie pro děcka. Vždycky sem se u toho skvěle pobavil. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Povedené dodrodružství pro děti, natočené s perfektní fantazií, na kterém jsem jako malý opravdu ujížděl a vypadá to, že i dnes tomu není jinak. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dětský dobrodružný film s dětmi v hlavních rolích - poklad, piráti, dobrý konec. S časem ale tahle paráda trochu šediví a dneska to asi ty mladší nezaujme. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Krásné spielberovské dětské dobrodružství z 80.let. Kdo má tenhle žánr a tuhle dobu rád jako já, nemůže být zklamán. Nechápu, že jsem ten film jako malý neviděl a dostal jsem se k němu až teď ve svých 32 letech. Richard Donner + Steven Spielberg + Chris Columbus! ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Uřvaná příšernost, kde je všechno špatně? možná by se mi to líbilo, kdyby mi bylo deset let. Ale má to být rodinný, a to fakt ne a komedie? Spíš parodie, ale neplánovaná... Každopádně se mi to vůbec nelíbilo a vyznělo to naprosto trapně, až jsem chvílemi nevěřícně kroutil hlavou, jestli to myslel Steven vážně, režie taktéž příšerná. Nedivím se, že jsem o filmu dřív neslyšel, o nic bych nepřišel...10% ()

jednaveta 

všechny recenze uživatele

Corey Feldman ještě před poločasem rozpadu, svižné tempo a Richard Donner jako kreativní otrok ve Spielbergově továrně pro celou rodinu. ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Veľmi krásny dobrodružný film, ktorý som videl ako mladý. Takéto filmy som vtedy hltal, pretože presne takéto dobrodružstvo a takú partu kamarátov sme predsa vždy chceli mať okolo seba (aspoň ja). ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Esence nostalgie. Začátek devadesátých let, je mi něco přes deset let, otcův známý pracuje pro Warner Bros. a jednoho podzimního večera přináší fungl novou bílou igelitku (!) s logem Warner Bros. (!!!) a dvěma originálními (!!!!!) videokazetami uvnitř. "Donesl jsem ti něco pro děcka." Tajemství N.I.M.H. (1982) a právě Rošťáky. Pak už otec ten videopřehrávač (nikoli videorekordér) koupit prostě musel. Těžko bych spočítal, kolikrát jsem Roštáky viděl, bylo to pro mě zjevení - dokonalé dobrodružství, pro mě v tehdejší situaci filmově i televizně vyprahlého dítěte naprosto strhující. Před dvaceti lety bych prostě s plným hodnocením neváhal ani vteřinu. Dnes uznám, že to asi má svoje mouchy, ale pro mě je to prostě jeden z TĚCH filmů. --- Tak kdepak, po kontrolní projekci po dvaceti letech mouchy nenalezeny, tudíž zvedám na plný počet. ()

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama