Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (562)

castor 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak bych výsledek vnímal být mi deset let. Ostatně někdo na seriálu vyrostl, jiný hopsal u pološílených šmoulích songů, další modré špunty skoro nezná. Trikové stránce asi moc vytknout nelze, živí herci naopak docela děsí a přidanou hodnotu hledat nemůžeme. Ale beru, že nejedna rodinka se nad padajícím popcornem a ulepenou Colou dokonale bavila. Nekritizuju a rozhodně ani nezávidím. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ak mám opravdu povedať, čakal som niečo ešte horšie, ale celkom sa to dalo pozerať aj keď som niekedy pri tom krútil hlavou. Animácia šmolkov je celkom fajn, taktiež aj ich mená, či spôsob vyjadrovania. Dalo by sa povedať, že šmolkovia sú vlastne dosť cool a nuda s nimi moc nie. Ľudské postavy tiež nie sú najhoršie a ani moc neprekážajú. Najviac čo ma sklamalo je Gargamel. Jeho prínos do filmu je fakt nulový, jeho postava trápna ako dialógy, no jedným slovom katastrofa. Chápem, že je to pre deti, ale toto bolo na mňa až príliš. Išiel som do toho s tým že je to pre deti a podla toho samozrejme bude aj moje hodnotenie, ale Gargamel sa fakt tak kreténsky správať nemusel. Škoda, mohlo to byť celkom fajn. 50% - 2* ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Keby som mal deti, tak ich na to určite vezmem (podobne ako komplet celé Humenné - tento rok sa zatiaľ podarilo humenské kino vypredať iba Šmoulom) a určite dám o hviezdičku viac, keďže ale deti nemám a sám už dieťa nie som - a aj keď som bol, nemal som rád ani disneyovky ani šmoulkov, dám len 3 . . . hm, "len"? . . . ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi často mám pocit, že píšem k zlým filmom slová - "Guilty pleasure" ale hold, je to tak. Povedzme si teda najprv čo je na tomto filme fakt hrozné. Nekonečné množstvo product placementu a scénky, ktoré tomu nedávajú absolútne nič a len film zdržujú. A nikde to nie je jednoznačnejšie ako pri "Guitar Hero" časti. To je skutočne strašné. Rovnako mám pocit, že je vo filme neskutočné množstvo nezmyslov, ako napríklad to, že o sebe zistia z knihy ne Zemi, kde ich niekto nakreslil, ale Neil Patrick Harris o nich vôbec nič nevie ale musí si ich googliť. Plus animácie tiež nie sú najlepšie. Ale na druhú stranu sa mi páči postava Tatka Šmolka a niektoré rady, ktoré dáva Patrickovi a rovnako sa smejem aj na Gargamelovi.To sú časti, ktoré ma vždy pobavia a je mi jedno, že je to detinské. Mňa to baví. Rovnako musím aj povedať, že vidieť modrý mesiac stálo za to a okrem toho mám rád Jaymu Mays, na ktorú sa vždy rád pozerám. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně snesitelný rodinný film, který je rozhodně o třídu stravitelnější než uječení a dementní Chipmunkové a nevýrazný Méďa Béďa. Herci jsou sice nevýrazní a přehrávání Hanka Azarii docela bolí, ale animace je fajn a odlišné charaktery modrých pišišvorů se daří prodat celkem obstojně. Navíc to celé rychle uteče a pár humorných scén se zde taky najde. Prostě slušná rodinná zábava, která se hlavně v letošní slabé konkurenci musí ocenit. Obzvláště, když za kamerou seděl Raja Gosnell, u kterýho bych rozhodně snesitelný film nečekal. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Azraela si ve filmu zahráli dohromady čtyři skuteční kocouři. V nebezpečných scénách se pak tvůrci rozhodli použít počítačovou animaci. (Holusacek)
  • V každom zábere filmu je niečo vo farbách šmolkovej modrej. Košeľa, kravata, odraz v aute, oči, či taška náhodného okoloidúceho. (giaruj)
  • Prvý film o Šmolkoch s názvom Les aventures des Schtroumpfs mal premiéru v roku 1965, bol čiernobiely a skladal sa z piatich krátkych príbehov. (pista_baci7)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama