Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Zajímavosti (12)

  • S většinou klíčových členů štábu zašel Cass Pennant na fotbal, aby je lépe poznal, aby viděl, jak se v prostředí jemu blízkému chovají. Například s představitelem hlavní role Nonsem Anoziem šel na zápas o záchranu West Ham - Bolton v roce 2007. West Ham vyhrál. Nonso fandí Liverpoolu. (don corleone)
  • Režisér Jon S. Baird fandí skotskému týmu Aberdeen, ale když se přestěhoval do Londýna, začal chodit právě na West Ham, kolem jehož fanoušků se děj točí. Jeho nejoblíbenější zápas, který viděl, bylo finále Poháru vítězů pohárů z roku 1983, kdy právě Aberdeen porazil Real Madrid 2:1. (don corleone)
  • Nonso Anozie, který hraje ve filmu hlavní roli, je nejmladším hercem, který ztvárnil na profesionální úrovni postavu Shakespearova Krále Leara v létě 2002. (don corleone)
  • Tamer Hassan, který ve filmu hraje postavu Raye, si zahrál šéfa chuligánů z Millwallu ve filmu Football Factory (2004). (don corleone)
  • Ve filmu si zahraje po boku skutečného Pennanta i známý britský boxerský veterán Frank Bruno. Hraje s ním vyhazovače v klubu. Pennant se s Brunem údajně zná, dle svých slov, celou věčnost. Zastal se ho na zastávce, kde se do Bruna naváželi čtyři neonacisti. Pennant v rozhovoru řekl doslova "byl to velkej chlap od pohledu, řekl jsem, že si dva by zvládnout měl, tak jsem mu chtěl pomoct s těma dalšíma dvěma." (don corleone)
  • Celý rok před začátkem natáčení se nad příběhem a scénářem scházeli Cass Pennant a režisér Baird. Šlo jim o maximálně autentický pohled na kontroverzní život Pennanta. Mimo jiné spolu vyrazili třeba i na finále Poháru FA v roce 2006. (don corleone)
  • Ve filmu si zahraje i člověk, jehož životní příběh film vypráví - Cass Pennant. Jeden z nejznámějších fotbalových výtržníků Británie si zahraje vyhazovače. Vidět ho můžeme především na konci filmu, kde hlídá dveře hospody. (don corleone)

Reklama

Reklama