Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Recenze (55)

Spiizy 

všechny recenze uživatele

Osobně tento počin z "chuligánských" filmů mám nejraději. Vysoká věrohodnost, dobrý vývoj hlavní postavy. Poznání firmy I.C.F, která patří mezi nejtvrdší skupiny i v současnosti. Vyzdvihuju nepodcenění vedlejší dějové linie mimo fotbalové záležitosti, ale na druhou stranu i v některých okamžicích velice dobře "natvrdo" odehrané chuligánské razie. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No bohužel, docela zklamání. Jedná se o nejnovějšího "bratra" britských filmů o chuligánech, jako jsou třeba Hooligans, Rise of the Footsoldier a další. Musím ale říct, že jejich kvalit rozhodně nedosahuje. Je to film o násilí, který jakoby se násilí vyhýbal. Žádná bitka ve stylu, svých starších předchůdců. Kdyby to vyprávěl sám Cass Pennant někde v rádiu vyšlo by to skoro nastejno. Bohužel. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Hezká vstupenka do historie ICF, jak se z rawdies stávají town boys až po naprosto tvrdé hooligans. Ve filmu Rise of footsoldiers je velice vedlejší postava jednoho z hlavních chuligánů (hovadskejch, viď?) černoch. No a zde máme kompletní film o tamto pánu, který nasazoval život za West Ham United (I'm forever blowing bubbles), až z toho jednoho dne dospěl. Trochu naučné, ale hlavně je tam fotbal a rvačky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu bylo více rvaček, bylo by to super, protože právě ty byly vcelku slušně udělané a byly asi tím nejzajímavějším na tomto dramatu. Cass Pennant to neměl lehké již od svého narození, ale právě okolí a šikana z něj udělali to, co se z něj stalo. Chtěl někam patřit, chtěl si něco dokázat a hlavně se mu to málem několikrát vymstilo. Až jeho vlastní rodina ho opravdu dokázala změnit. Několik vedlejších postav taky stály za pozornost, ovšem některé pasáže byly poněkud nudnějšího rázu (zvlášť to vězení mě moc nebavilo). Znám ale mnohem lepší kousky o fotbalových chuligánech a rivalství mezi hooligans. Vidím to na takový obyčejný průměr s jistým poselstvím… ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Aj keď tu ozrutný Nonso Anozie občas pôsobí neohrabane (napr. bitka vo väzenskej cele), pre stvárnenie postavy Cassa Pennanta bol dobrou voľbou. Pri obsadzovaní ostatných postáv už tvorcovia filmu takú šťastnú ruku nemali a napríklad partia najväčších, najdrsnejších a najhrozivejších vyhadzovačov v Londýne, ktorú tu Pennant zostaví zo 60 kilogramových frajerov vyznieva skôr úsmevne. Inak je Cass vo všetkých ohľadoch iba priemernou chuligánskou snímkou, to napríklad Pennantov súpútnik z éry ICF Carlton Leach sa v podobe o rok staršieho Rise of the Footsoldier dočkal o poznanie solídnejšieho filmového spracovania svojho životného príbehu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu si zahraje i člověk, jehož životní příběh film vypráví - Cass Pennant. Jeden z nejznámějších fotbalových výtržníků Británie si zahraje vyhazovače. Vidět ho můžeme především na konci filmu, kde hlídá dveře hospody. (don corleone)
  • Nonso Anozie, který hraje ve filmu hlavní roli, je nejmladším hercem, který ztvárnil na profesionální úrovni postavu Shakespearova Krále Leara v létě 2002. (don corleone)
  • S většinou klíčových členů štábu zašel Cass Pennant na fotbal, aby je lépe poznal, aby viděl, jak se v prostředí jemu blízkému chovají. Například s představitelem hlavní role Nonsem Anoziem šel na zápas o záchranu West Ham - Bolton v roce 2007. West Ham vyhrál. Nonso fandí Liverpoolu. (don corleone)

Reklama

Reklama