Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche .. Tak ono je to hodně vtipné, černohumorně, posměšně a očividně přepáleně, ovšem v dané tématice se ne každý orientuje, tudíž je jasné, že ne každého pobaví. Já mám politicky zaměřené filmy rád a tento přináší skutečně poutavý pohled na "vysokou politiku." Nezastavitelný kolotoč jednání, meetingů, arogantních, zákulisních praktik - to je In the Loop. Obdivuji, že tohle dokáže jak někdo vymyslet a taktéž poutavě spojit ve funkční celek s výborným tempem. Takovým, že mnohým obsah uteče dřív, než stačí naladit své přijímače. Ani já bych reprízu neodmítal, hlavně bych si to podruhé ještě více vychutnal.. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Raketové tempo, ryze britská forma, konverzační humor a k tomu spousta nových sprostých slov k naučení. Skvěle propracované charaktery postav (a že jich tu je víc než dost), výborní herci. Rozhodně to chci vidět podruhé. Zároveň je však třeba dodat, že asi ne zrovna každému to sedne. ___ "Toby, did you just say that you had sex to stop a war?" ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Iannucci tentokrát vsadil přímo na konfrontaci kanceláří vlád UK a USA. A že je se na co dívat. Asi většině diváků dojde, že v centru dění je hlasování OSN o invazi do Iráku. Malcolm Tucker (nebo A. Campbell - PR manažer Tony BLiara chcete-li) musí předvést další ze svých mistrovských kousků, aby se nakonec na Blízký východ Anglo-Amerika prokopala. Iannucci opět ukazuje, jak ohebná je angličtina a chrlí jednu slovní hříčku (puns) za druhou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hysterická digitální kamera najíždí a odjíždí na herce, aniž by k tomu měla nějaký rozumný důvod. Je to jen manýra. Mezi postavami příběhu není jediná aspoň trochu sympatická. Všichni jsou sobci a hráči s mocí. Řvou na sebe a nadávají si, z plátna se linou vodopády slov a já se v tom úplně ztratila. Možná taky kvůli mizernému překladu, takže snad filmu i trochu křivdím. Ale působilo to na mě nepřehledně, zmatečně a nesympaticky. Dosledovat to bylo náročné a nepříjemné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Simon Foster: ,,ale já přeci zcela jasně sdělil své stanovisko! - řekl jsem na dotaz komise - možná! '' :-) Tak tohle byla ostrá britská záležitost, která si dělá srandu nejen z Britů, ale hlavně spojenců Amíků. A taky z celého toho obrovského světa stážistů, diplomatů, vedoucích výborů, jejich náměstků, poradců, ministrů atd... Souhlasím s ostatními, že oproti Jistě pane ministře (a samozřejmě premiére) to bylo výrazně hrubší. Zatímco Sir Humprey měl vždy vystupování gentlemana a odmítnutí či dokonce nadávku vyslovil pomocí dvaceti slov avšak slušně, tady si bristský minisr Foster nejde pro sprosté slovo daleko. On by se totiž člověk musel nejen ze spolupracovníků, ale hlavně z těch Amíků zbláznit. Jistě nebude na škodu jim připomenout, kdo to v roce 1814 s relativně malým kontingentem vypálil Washington D. C. :-))) !!! Všude jinde by mne to pohoršovalo, ale tady to zkrátka všude sedí jak má. Halt doba se zrychlila a jedno dobře usazené shit, jasně a výstižně sdělí to co má. Bylo to skvělé, bylo to vtipné, bylo to inteligentní. Scénář byl geniálně rozvržen. Určitě to budu muset dát ještě v brzku znovu, protože si jsem jist, že jsem nevychytal všechny vtipy a narážky a že jich tam je ! Do případného konfliktu dávám 4 vojáky! * * * * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama