Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (879)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Několik kvalitních politických frků vysouvá tuto spatlaninu mírně nad průměr. Nácíček si udělal prdel z vlastní minulosti, kterou briskně připodobnil emerické současnosti. No co by ne. Skinhídci dostali další masturbační videjko, Sára Palinů pěknou zpětnou vazbu a Kulyček hlad. Než si na talíř vyrovnám pralinky do hákenkrajcu, musím jen upozornit hlídače mravní čistoty, že ten bubačisko je herec na hovno, Němčouři si stále ještě nedovolí zahrnout Izraelity ani do parodie a jediný, kdo si na vesmírnou bárku nenamontoval rotačák, jsou nokiové. Jo, a žádná herka v tomto filmu neobnažila dudany. Lehké téma vyčerpáno se zbytečnou těžkopádností, tudíž snad ani nehrozí nebezpečí další louhovačky pigi čaje v pokračování. Pokud přesto ano, pak Gott mit uns! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ujetina po všech stránkách. Kdyby se tam alespoň nesnažily nacpat vše co je napadlo, možná by se na to (třeba jako na komedii) koukat dalo. Takhle to na mě působí jen jako blábol nějakého chorého děcka, které neví co si přát k vánocům. Jestli nůž, čokoládu, brášku a nebo nového transformera. Za mě 25% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

K téhle komedii jsem rovnou přistupoval jako k akčnímu béčku a moc od toho neočekával. Snad proto jsem byl tímto mixem žánrů velmi mile překvapen. Jako by si tvůrci vzali příklad ze Star Wars, Moonrakera a Zítra ráno vstanu a opařím se čajem :-). Řada momentů byla velice vtipná a velmi chytře lecos objasňovala. Milovníci PC her Wolfensteina či Übersoldiera jistě ocenili vkusné nacistické uniformy Čtvrté říše :-). Co se týče efektů, nemám co vytknout . Vesmírné souboje byly skvělé. Milovníkům válečných filmů a sci-fi mohu tento velmi osvěžující vesmírný úlet vřele doporučit ! Za mně jsou to 4 pocitvé zásobníky Helia3. * * * * ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tomu teda říkám ujetost. Pokud si odmyslíte pár nedostatků, je to celkem zábava. Co kdyby na odvrácené straně Měsíce žili Náckové? Docela děsivé. Určitě by jim nic nebránilo v invazi na Zemi. Film obsahuje spoustu humoru a narážek. Například je tu dobře parodovaná známá scéna z Pádu Třetí říše. Taky je tu dost rasových narážek. Asi to nemá cenu moc rozebírat, člověk to musí vidět. Je poznat, že to není hollywoodská tvorba. "Ten musí mít nejmenší péro ve vesmíru." :D ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prvotnímu hypeu jsem v tomto případě naštěstí úplně nepodlehnul, takže nemusím být příliš zklamaný. Iron Sky je sympatická zábavná hříčka, nic víc. Nejméně problematicky film nakonec kupodivu funguje jako nenáročná béčková sci-fi blbina určená na videotrh. V případě, že tvůrci chtěli za ono pozlátko béčkové měsíčně-nacistické podívané zcela vážně skrýt ambiciózní politickou satiru, nedá se hovořit o úspěchu. Jako ony tam nějaké náznaky jsou ... ale celkově to svým satirickým vyzněním připomíná přinejlepším průměrnou středoškolskou úvahu na téma "světová politika a její neduhy". Snaživé, ale současně příliš přímočaré a povrchní. Jako parodie pak Iron Sky selhává především v tom zásadním bodě, že téměř vůbec není vtipné (neplést si zábavnost s vtipností). Palec nahoru, ale jen mírně, do žádných závratných výšin. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Lunárny modul, ktorý sa objaví na začiatku filmu je skutočný návrh NASA nového lunárneho modulu Altair a veliteľského modulu Orion z projektu Constellation. (Lorax)
  • Premiéru si snímek odbyl 11. 2. 2012 během 62. ročníku německého mezinárodního filmového festivalu Berlin International Film Festival, kde se promítal v sekci Panorama Special. (Conspi)
  • Jména čtyř Nacistických vesmírných korábů - "Rheingold", "Walkure", "Siegfried" a "Götterdämmerung" - pocházejí z Wagnerovy nejslavnější operní tetralogie "Prsten Nibelungův". (Conspi)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama