Reklama

Reklama

Kick-Ass

Trailer 4

Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!  Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (2 437)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neskutočne vizuálne našľapaná, správne heroická, nekompromisne drsná a pritom zábavná superhrdinská komiksová adaptácia, ktorá definítvne odhalila celému svetu talent Matthewa Vaughna. Pretože z tak ťažkej látky, bez výraznejších hereckých lákadiel a s ani nie tretinovými prostriedkami, ktoré majú k dispozícii iné komiksové hity, vvytvoriť tak komplexný film fungujúci po všetkých stránkach a neazostávajúci za nimi vyložene v ničom, to už chce riadku dávku umenia. Kvôli filmom ako Kick-Ass sa oplatí milovať tento žáner. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to nářez, to každopádně. Něco do sebe to mělo nejen po akční stránce, to každopádně. Ale na víc jak 70% to prostě nevidím, to pardon. Jak tady v podstatě píše hirnlego, i já mám určitou mez u dětských rolí, co je ještě OK a co je už za čarou, no a ta malá holka sice hrála skvěle, ale na mě to bylo moc - působila až děsivě (což asi mělo částečně svůj smysl) a děsivost podle mě k dětem prostě nepatří. Asi jsem staromódní... Ale když se oprostím od té holky a budu se zaobírat jen dějem, je to určitě slušná akčňárna s několika zajímavými momenty, která si řadu svých fandů (jak vidno zde podle komentářů) najde. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

eeeeee co? Komentář? Kam? Co? jo aha. eeeee kamže to bylo? Bože mam dost, takovej neuvěřitelnej mega vostrej závěr jsem teda nečekal, i když už v průběhu filmu jsem pochopil, že když Vaugn chce a vypustí do akce Cage s dcerou, tak se vyplatí otveřít si obchod s pytlema na mrtvoly, protože bude pořádná porcovačka, která rozhodně neni nějak trapně přizpůsobená dětskýmu publiku, takže tu lze vidět i jak malá 11ti letá holka usekává nohu a porcuje vrahouny po desítkách, navíc ani Cage se nenechá zahanbit a i on si pár desítek zářezů připíše na účet, jenomže to co se děje na konci tohle všechno ještě překonává a když se tam vytasí Aaron Johnson v trapným superhrdinským oblečku, ale za to s tajnou superzbraní, kterou pokosí vše co má ve výhledu, tak neni o čem a navíc akce dosahuje naprostýho vrcholu ve chvíli, kdy se ještě rozehraje perfektní svižnej soundtrack, kterej nejenže pozvedne akci, ale ještě je úžasně zábavnej. Škoda jen, že film neni mimo akci vždy tak vtipnej a svižnej, jak by mohl být, ale těch posledních 20 minut mě tak dostalo, že musim na 5*, i když jsem během filmu uvažoval spíš o 4*. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ilan Eshkeri, John Murphy a Henry Jackman: 1. Walk to Rasul's 2. Stand Up 3. Can't Go Back 4. There's a Pot Brewing 5. The Barber of Seville Overture 6. Omen 7. Bongo Song 8. (Banana Splits) Tra La La Song 9. Chi Mai Del Mio Provò Piacer Piu Dolce! (Act 2) Idomeneo 10. Starry Eyed ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Okay you cunts... Let´s see what you can do now!“ Želvy Ninja potkávají Kill Bill aneb jak stačí malé holčičce mluvit sprostě, aby byla "fucking awesome" a vy v podbřišku cítili své "guilty pleasure." Po slibném a hlavně vtipném úvodu se film začne vybíjet jak autobaterie v Mustangu Red Mista, když mu nechá v tatínkově garáži přes noc rozsvícená světla a ačkoliv se Vaughn snaží dělat legraci ze současné on-line popkultury, celý Nakopávač sedinky do ní nakonec přesně zapadne jak do pochvy Hit Girl…samurajský meč. Cage by mohl v roli netopýřího muže teoreticky vystřídat Balea, ale musel by něco udělat s tou povislou dolní čelistí.. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (63)

  • V závěrečné scéně Nářez (Aaron Taylor-Johnson) střílí se dvěmi zbraněmi XM124 Micro Guns hned vedle hlavy, což by pravděpodobně vedlo k ohluchnutí. (dc125)
  • Zuřivcova (Christopher Mintz-Plasse) replika: "Jak řekl jeden velikán: 'Tančil jsi s ďáblem při měsíčku,'" v originálním znění: "Wait till they get a load of me," je narážkou na Jokera (Jack Nicholson) ve filmu Batman (1989). (Jear01)
  • Motýlkové nože, které dostane Zabíjačka (Chloë Grace Moretz) od Taťuldy (Nicolas Cage), jsou, jak je ve filmu zmíněno, Benchmade 42 Bali-Song. Číslo 42 označuje délku čepele, tedy 4,2 palce, což je cca 10,7 cm. Tento nůž už firma Benchmade nevyrábí, ale ve své době se prodával za 280 amerických dolarů a objevil se i v limitované (100 ks) damaškové edici za 1 800 dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama