Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nicky Klec veze klec a v té kleci Bimbula aneb which witch is which.. Solomon Cage a Hellboy Perlman se z minuty na minutu rozhodli seknout s vražděním bezvěrců a jali se funkce eskorty nebezpečné čarodějnice. Boží odpuštění a spása pro unavené křižácké oči v podobě pohledu na nahé tělo náctileté dívky je na dosah.. Vůbec ne špatný raut a na něm stoly prohýbající se blátem, morem a digitálními efekty, leč na mrazivý příběh, temnou atmosféru (s výjimkou prostřední přepravní části), či nezdolný dobový pesimismus páni kuchaři jaksi zapomněli a já tak na středověkou žranici, co by mi právě toto nabídla, musím pořád marně čekat. Nicméně se musí nechat, že obtloustlý Křižák Nicholas měl na 13.století docela dobré léčitelské schopnosti. To jak se dokázal zbavit vlka.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně povedeným hororovým prologem, který třebaže nijak neoslní, slibuje aspoň slušně zvládnuté hororové řemeslo. Probuzení z téhle utěšené iluze přichází však hned v další scéně, ve které se nestárnoucí (sic!) křižák Cage s Ronem Perlmanem před bitvou hádají o to, kdo z nich zabije víc nevěřících. Legolas-Gimli style. "Já si beru těch 300 napravo..." aneb křižácká morálka a la Hollywood. Cage samotný je spolu s obzvláště nemastným scénářem největším problémem filmu. Nejde o to, že by byl nějak zvlášť dřevěný nebo necharizmatický, můj problém s ním byl zkrátka v tom, že jsem v něm neviděl křižáka, ale zase jenom Cage navlečeného do středověkých hadrů. Naopak nejpříjemněji se mi tady dívalo na dosud relativně neznámou Claire Foy, která je nejenom opravdu rozkošná na pohled, ale taky udělala ze své čarodějnice suverénně nejzajímavější a nejživotnější postavu filmu. Digitální orgie na konci raději komentovat nebudu...Jen na vlastní nebezpečí - 40% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

K filmům s Nicem Cagem se poslední roky muselo přistupovat s obavami, zda se jedná o návrat do první ligy nebo půjde o další Nickův průser, kterým zalepí nájemné. Podle mě se Nickovi návrat podařil už roku 2009 (po x letech lamentování se s mnohdy až céčkovými rolemi, namísto x si dosaďte libovolné číslo, nemělo by však být větší než 4), kdy se objevil ve výborném (když vypustíme poslední záběr) apokalyptickém Proroctví. Následoval rok 2010 a Nickova nejlepší role od Yuri Orlova, a sice Big Daddy v Kick-Ass. Pozdější Čarodějův učeň se stal mým guilty pleasure roku a podobný status u mě teď zastupuje i Hon na čarodějnice. Sice jde o roztahaný film a o jednu z mála dobrodužných fantasy, kde téměř žádné dobrodružství není, ale já se bavil docela dost a pod tři hvězdičky učitě nepůjdu. Nejlepší součástí Honu na čarodějnice je však Ron Pelman, kteý všechny válcuje už jen když se zašklebí do kamery. Takové charisma ostatním chybí a kde to vadí nejvíce - u hlavního záporáka. Ten je výsměchem samotného významu slova 'záporný' a spolu se závěrečným "rozuzlením" může za to, že více než tři hvězdičky nenasázím. Ať se na to dívám, jak chci, vychází mi z toho krásný průměr. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná podívaná s mysteriózními prvky, úsměvnými fórky, pěkným vizuálem a zajímavými výměnami názoru o církvi. Nic víc bych v tom nehledala. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale ten konec mi zkrátka připadal moc (než všichni dorazili do města, drželo si to takovou tajuplnou atmosféru, ale po příjezdu jsem si připadala, jako když sleduju Van Helsinga 2). Přesto si myslím, že tak málo procent si to nezaslouží. Ale abych nezapomněla, musím ještě vyzdvihnout výkon Roberta Sheehana, nejdříve se mi tam nehodil, ale pak skvěle zapadnul a jsem ráda, že přežila právě jeho postava:)) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • V scéne vstupu do opátstva vidieť okná zasklené veľkými tabuľami skla. Takéto tabule sa v stredoveku nepoužívali. (Arsenal83)
  • Pro některé scény bylo zapotřebí také divokých zvířat. Proto filmaři najali Zoltana Horkaie, který v Maďarsku chová přes dvě stovky zvířat - vlků, medvědů, kanců... a trénuje je právě pro účely filmování. (Taninaca)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 26. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama