Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

reqiuem 

všechny recenze uživatele

jasný, že to nezanechalo takovej dojem jako seriál..jak by taky mohlo..nejedná se o ucelenej děj..jednou jsme v době před útokem cylonů a vzápětí už sme skoro rok potom..přesto to, co nebylo úplně jasný v seriálu( a autoři o tom samozřejmě moc dobře ví ) je tu chytře naservírováno především z pohledu cylonů, zvláště pak jedničky, která hraje roli toho nezarputilejšího kata lidský rasy..i on je však člověkem a uvědomuje si i přes svý odhodlání, že nakonec člověkem zůstane..je mnohdy fakt vtipný poslouchat "stroj", jak chce být strojem, ale zároveň "člověkem"..tenhle film rozhodně přispívá k prohloubení znalostí o fenoménu battlestar galacticy a je povinností pro každýho fandu.. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Plán je bohužel velmi nezáživný slepenec, od kterého jsem mylně očekával, že mi podá komplexní informace o světě BSG z druhé strany. Bohužel jsem se dočkal ze tří čtvrtin nezáživné a nudné kompilace starých záběrů a naprosto zbytečných pseudofilosovických dialogů (což byla všeobecně velká slabina BSG). Třikrát jsem to vypnul, třikrát mě přemohla zvědavost, jestli se přeci jen nakonec nedočkám něčeho zásadního. Nestalo se tomu tak. Předpokládám, že zdejší hodnotící nesahají po nižších hodnoceních z nostalgie a vztahu k BSG. Já ze stejných důvodů sahám právě po pouhé jedné hvězdě, neboť se mi nelíbí ta pachuť, kterou mi po celé sáze film bohužel zanechal. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně lacinný seriálový vzhled dává tušit, že tady se moc neinvestovalo. Až na pár vesmírných záběrů a digitálních pohledů na zničené světy tekly všechny peníze bůhví kam. Herecké osazenstvo si kapsy asi taky moc nenamastilo a tak je tedy jedinou slibnou stránkou pointa. Jenže to všechno se klidně mohlo odehrát někde na zemi a se stejným účinkem. Akorát by se "lidi" vyhazovali z oken... :-) Hvězdnou válku jasně vyhrává nový Star Trek... :-) 55% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z prvních dvou sérií obráceno naruby pohledem sérií finálních. Admirál Adama si na režisérské i velitelské stoličce bere jeden náročný úkol za druhým a právě díky této odvaze, nezaměnitelné atmosféře a neutuchajícímu Bearovu soundtracku z toho vychází krásný finální střípek doplňující jedno z posledních prázdných míst monumentální mozaiky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečný BSG film o útoku na kolonie z pohledu Cylonů. Skládá se z vystřižených záběrů z 1. a 2. série a několika nových. Zřejmě zde byla snaha, aby zpětně vše dávalo smysl. Ale kdyby tento film nebyl, o nic bychom nepřišli. Sledujeme zde Cylony ve flotile, kteří sabotují lidské úsilí přežít a uniknout. Nahlédneme také na Capricu z pohledu partyzánů. I tak je seriál dobře zakončen a tohle je jen pár střípků navíc. "Vyhoďte je do vesmíru." ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama