Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příliš málo! Příliš málo nového a příliš mnoho již viděného, byť ze zdánlivě nového pohledu. Ač nerad, tak u Plánu musím autory obvinit z "nastavování kaše", ač velmi chutné. Snaha přivést naše oblíbené hrdiny a celý svět BSG zpět na obrazovky je jistě chvályhodná, obzvláště pokud se zamyslíme nad záměrem ukázat nám příběh více z té druhé, cylonské strany, avšak zde se to až tolik nedaří. Na vině je použití příliš velkého množství již viděného materiálu. Jistě, pár zajímavostí a detailů se dozvíme, ale jinak povětšinou sledujeme exhibici perverzního zmetka Cavila/Jedničky(mimochodem asi jediná opravdu "plochá" postava, která mě v BSG napadá), střídanou starými dobrými záběry z minisérie/seriálu. Nejvíce mne tak asi potěšila a zaujala menší, vedlejší dějová linka s "údržbářkou" Gianou O'Neill a jejím manželem Simonem/Čtyřkou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica se na 111 minut vrací mezi fanoušky, aby je sám velký Edward James Olmos provedl skrze vystřižené scény z prvních dvou sezon a pár dalších poznámek pod čarou jinak obrovského a zajímavého světa. Bohužel The Plan měl ukázat konec dvanácti kolonií z pohledu Cylonů, ale to filmu vydrží jen pár minut a pak už sledujeme "jen" velkou improvizaci cylonů a nic moc neříkající děj. Pocit "neuceleného" a nekomplexního snímku tu je a zůstane, ale je to pochopitelné. To by se dalo prominout, kdyby informačně přinesl děj a nastolené situace něco objevného, nového, hodně zajímavého, ale k tomu nedojde a já jako fanoušek velkého světa výjimečného seriálu zůstanu velmi chladný a k tomuto sestříhanému Plánů se už stěží někdy vrátím... Dovětek k začátku jedné velké ságy aneb jak Cyloni měli plán, co nevyšel:) ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Vyloženě fanouškovská záležitost je návratem do universa kultovního seriálu. Díky tomu, že scénáristé po celou dobu vysílání vycházeli z myšlenky, že Cylony nehnala slepá nenávist ale předem promyšlený plán, může se tenhle televizní film vracet ke klíčovým událostem děje a ukazovat je „z druhé“ strany. Není to zlé, ale bez komplexního příběhu je dvouhodinová podívaná jen s částí oblíbených hrdinů trochu moc dlouhá. Vysoké hodnocení je spíše nostalgicky fanouškovské – hodně pomáhá i úplně nová skvělá hudba Beara McCrearyho. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

jasný, že to nezanechalo takovej dojem jako seriál..jak by taky mohlo..nejedná se o ucelenej děj..jednou jsme v době před útokem cylonů a vzápětí už sme skoro rok potom..přesto to, co nebylo úplně jasný v seriálu( a autoři o tom samozřejmě moc dobře ví ) je tu chytře naservírováno především z pohledu cylonů, zvláště pak jedničky, která hraje roli toho nezarputilejšího kata lidský rasy..i on je však člověkem a uvědomuje si i přes svý odhodlání, že nakonec člověkem zůstane..je mnohdy fakt vtipný poslouchat "stroj", jak chce být strojem, ale zároveň "člověkem"..tenhle film rozhodně přispívá k prohloubení znalostí o fenoménu battlestar galacticy a je povinností pro každýho fandu.. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

The Plan bylo to nejhorší z univerza novodobé Battlestar, co jsem viděl (už jsem viděl vše - včetně webizod, The Plan jako poslední) a navíc mám nový seriál hodně rád. Vystřižené scény, na ně napasovaný děj - neděj. I když má Dean Stockwell obrovské charizma a nesleze z plátna, tak je na něj hodina a třičtvrtě moc a nemá v podstatě co hrát, což bohužel není jeho chyba. Za pochvali stojí akorát tradičně výborná hudba, zvuk a atmosféra. Zbytečné, skoro nekoukatelné. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama