Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabučké. Sklamaný nie som, pretože som nečakal veľa, skôr mi vadí tá priemernosť. To už radšej nech je film vyslovene zlý, nech sa dá aspoň zasmiať, ako takéto rutinné gore radovánky. Pár scén fajn, humor na mňa akosi nezaberal a báť (aspoň trochu) sa pritom dalo tak prvú pol hoďku. 50% Ps: Myšlienka je to ale značne apokalyptická! Vždy si vravím, Mŕtvy nácek, dobrý nácek. Čo ale ak nedajú pokoj ani po smrti, ty vole?! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

JO! Norové teď diktujou a po dobrém FRITT VILT 2 přišli s něčím ještě lepším. A je to vážně paráda. O tom, jak parta přátel vyrazí pobýt na chatu v horách, ale dostanou se do pořádných hoven. Zkříží totiž cestu (sněhovou stopu) pohlednému plukovníku Herzogovi a jeho jednotce NÁCKOVSKÝCH ZOMBIES! Yeah! Tyhle zmrdi z druhý světový jsou docela draví, navíc jdou po dukátech pomalu stejně zarputile jak LEPRECHAUN. To by bylo stručně k ději. Ale nečekejte hned hodinu a čtvrt těhle hovad, musíte si na ně chvilku počkat. Bezmála půlka filmu totiž není odvázaný masakr na sněhu, ale sledujeme partu mladistvých a jejich počínání na chatce. Tváří se to teda spíš jako nějaký seriózní slasher, malinko (a určitě naschvál) odkazující na EVIL DEAD. Ale vůbec nevadí, není to totiž nuda! Navíc tak podle mě ještě líp vyzní ona závěrečná půlhodinka - která je prostě k sežrání a skvěle to k ní vygraduje. Hotová dvou-a-půltá světová:) Sníh&krev, střeva, náckové, motorovka, kulomet na skútru, končetiny, zdařilý humor. Není to ale nějaký ztřeštěný B, i přes skvělou směsici všech těch B přísad (kde chybí snad jen kozy), což mi přijde samo o sobě chvályhodné. Není to přehnaný. Jinak provedení gore efektů super. No.. škoda jen toho názvu, zasloužilo si to něco výraznějšího než zrovna DEAD SNOW (to už lepší by bylo zpřeházet to na 'Snow Of The Dead'). Nevadí. Výborný, doslova spásný počin, sem s dalším takovým! (screeny) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|56%| Celkově průměrný počin, který mě moc nenadchl, ale neurazil. ½ filmu je celkem nudná, postavy mě moc nebavily. Neříkám, že to byli totální idioti (znám horší), ale nezískali si mě. V druhé půli snímku se už konečně něco děje a celkem mě to zabavilo. Vyvraždovačky sice vůbec nepůsobí drsně, ale spíš amatérsky – párkrát jsem se zasmál. Poslední minuty filmu – to už mě začalo hodně bavit, výborně krvavé scény spojené s komediální stránkou, takže mi bylo líto, že film pak skončil. Potenciál to mělo o dost vyšší. Takto je to jen koukatelný průměr. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Co se zábavnosti týče, dvojce se to ani zdaleka nepřibližuje. Proto, když jsem tenkrát na ČSFD porovnával hodnocení obou filmů, tento jsem neměl ani v plánu. Nicméně vzhledem k velkému úspěchu druhého dílu, jenž jsem si prakticky ihned oblíbil, jsem nakonec podstoupil i počátek. Již mé prvotní dojmy potvrdily, že to nebude stejné. Zde se jedná spíše o horor se zombie tématikou, než o komedii. A to v několika momentech i docela strašidelný horor. Vyskytují se zde i odlehčené, humornější scény, ale ze začátku spíše sporadicky. Většina filmu se odehraje ve vší vážnosti a já si tu krvavou řez vážně užíval. Mé dojmy pokazilo až bláznivé finále. Tam se všechno zvrtne a dílo nabírá úplně jiný směr. Parodie tohoto typu na mne tentokrát nezapůsobila, přičemž mne asi nejvíce namíchla scéna ke konci. V ní vlastně pouhá dvojice neschopných troubů vyřídí celou armádu, i když měli do teď nesmírné problémy s jednotlivci. Uznávám, že to bylo i tak celkem humorné, ale když to porovnám s podobnými kousky, je to spíše průměrné. Zůstávám proto u tří hvězd. 60% PS: Ve filmu byla porušena snad všechna nepsaná hororová pravidla, není divu že nikdo nevyvázne živý. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už po přečtení příběhu jsem si řikal, že tohle prostě musejí vzít aspoň trošku jako komedii, jinak to bude naprostá blbost. A první polovinu to blbost také je, protože se to vůbec neodlišuje od těch ostatních teenagerskejch hororů co točí za mořem. Někdy v půlce ale konečně přijdou zombie náckové a konečně to chytí to správné tempo. Akční scény jsou fajn, hlášky a odkazy na další filmy se tady taky najdou a až do toho přemrštěného finále jsem se potom už jenom příjemně bavil. Ale nebýt toho podprůměrného začátku, tak to mohlo být daleko lepší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)
  • Režisér sa snažil vytvoriť strašidelný film zmiešaný s Indianom Jonesom. (Greenpeacak)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama