Reklama

Reklama

Babicovy dobroty

(pořad)

VOD (1)

Vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém pořadu. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít! (oficiální text distributora)

Recenze (607)

HelloNiky odpad!

všechny recenze uživatele

Horší pořad o vaření jsem snad nikdy neviděla... stačí jak Babica nazývá běžné jídlo či druhy koření... a jeho "slavné" trapné výroky - jako že indičtina je jazyk v kterém se mluví v Indii, mozarella je dobrá na hubnutí a spousta dalších... nebo ty jeho blafy jako Srnčí polívkoguláš s rumem, gulášové závitky se šunkou a eidamem... prostě odpad kdo vaří podle něj toho upřímně lituju... ()

Genero

všechny recenze uživatele

Muž žijící v lesku pleše Zdeňka Pohlreicha a noční můra každého gastrosexuála. To je Jirka Babice. Jediný kuchař, který dokáže použít slova Boloňská a kečup v jedné větě a ani okamžik neváhá nahradit citrón knedlíkem a sojovku petrželí. Pořad člověka, jenž si klohní blafy ve své čarodějné kuchyni je jistě kulinářskou exhibicí pro diváky, pro které je svíčková neodmyslitelně spojená s chutí kopru a nedokáží si představit uherák bez šlehačky. Chcete-li tleskat, tleskejte, chcete-li mlaskat, mlaskejte, chcete-li zvracet, zvracejte. ()

Reklama

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Tuzemský MacGyver. Kolik on dokáže vymyslet variací žrádel (nenechte se obalamutit, o jídla skutečně nejde) z lidového základu „kečup-sojovka-eidam“, v tom nemá na planetě Zemi sobě rovného. Navíc jsou jeho rady až filozoficky přesahové a použitelné v každé svízelné životní situaci. Došla voda na zalití květeny? Nalijte tam sojovku. Dochází barva na malování? Zřeďte ji kečupem. Přesto ho nelze jen tak s výsměchem odstřelit, protože je pokračovatelem absurdního humoru à la Monty Python; sice nechtěným, ale zato pořádným. Ovšem nechme raději již promluvit samotného Jirku: „Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.“ či “Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.” A samozřejmě nadčasové: „Ja jsem uvažoval vo tom vůbec jak ten název sekaná moh vzniknout, tak a vyudedukoval jsem si, že pravděpodobně dřív ty mašiny, ty strojky neměli, takže prostě lidi to maso vzali a rozsekali ty zbytky co měli a vznikla jim vlastně takovádle jakoby mletina a z toho voni dělali si takový ruzný samozřejmě pochoutky.“ ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Vemte bezdomovce - pak ho důkladně propláchněte - odstrante nečistoty - poté nasypte něco z kuchařského umění v prášku - nechte 30 minut dusit ve vlastní štávě - podávejte nejlépe s přílohou anebo jen tak vychutnávejte televizní blaf - a nezapomente to celé zalít extra panenskou porcí tuposti a to je diváci pokrm jménem Babica ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tuhle nedávno jsem narazil na tento vtip: Kauza s posypovou solí v Polsku byla konečně rozřešena - za všechno může nový pořad o vaření s názvem "Babitzovy kurwa dzobróty" kde známý český kuchař řekl:"...a na závěr osolíme. Když nemáme mořskou sůl, dáme kuchyňskou. Když nemáme kuchyňskou, bohatě stačí posypová... => Řekl bych, že to dost vystihuje. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • O Jiřím Babicovi složila píseň "Jirka Babica" skupina Težkej Pokondr. (ČSFD)
  • Jiří Babica je fanouškem pražské Sparty. (ČSFD)
  • Jiří Babica se kromě výuky vaření pro široké veřejnosti věnuje též prodeji lyží. (ČSFD)

Reklama

Reklama