Reklama

Reklama

Videostop

(pořad)

Obsahy(1)

Populární filmová soutěž, ve které tři soutěžící a tři hosté z řad herců, režisérů a známých osobností soutěžili nad ukázkami a tématy z československé kinematografie. Pilotní neveřejný díl moderoval Josef Dvořák, ale když se dozvěděl o pravidelném vysílání, z projektu odstoupil. Nahradil ho Zdeněk Tulis a s ním byl také odvysílán první díl. Brzy ho ale vystřídal Jan Rosák a s jeho osobou a Karlem Čáslavským v roli spolumoderátora-porotce má většina diváků soutěž spojenou. Pořad se vysílal až do roku 2000 a režírovali ho Pavel Vantuch, Petr Soukup a Ivo Paukert. O rok později se soutěž v pozměněné podobě na obrazovky vrátila jako Nový Videostop, nabídka filmů se rozšířila o zahraniční tituly a přibyla postavička animovaného Vlasty Buriana jako glosátora. Pro malý divácký ohlas byla však záhy z vysílání stažena. (berg.12)

(více)

Recenze (88)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Pro každého fanouška filmů zejména těch českých vymysleli v 80.letech soutěžní pořad o hodnotné ceny ve kterých se zpočátku střídali soutěžící, kteří se většinou znali, jelikož byli ze stejného podniku a měli jako spojence, kteří jim měli radit ,řadu známých osobností. Nejpve pořad uváděl Josef Dvořák, později ho nahradil Jan Rosák, který psal společně s Karlem Čáslavským i scénáře. Karel Čáslavský rozhodoval o správném přidělování bodů a občas k tomu přidal i nějakou tu zajímavost pokud si dobře pamatuji. Dodneška si vzpomínám,j ak se losovaly ceny elektronickou kostkou a jak jsme vždycky držely palce. Po komančích vim, že se v obrazových ukázkách objevovaly i zahraniční filmy a byla z toho cítit už komerce. Už to nebylo takový rodinný jako v těch osmdesátkách. Hlavně za ty osmdesátky dávám 100% ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že běžel vždy v neděli kolem 21 hodiny. Všichni jsme rádi soutěžili. A bylo mým snem jednou tam usednout. No, nepodařilo se. Dokonce to byl i zájezdový pořad. Byla jsem na něm u nás v Kulturním domě. Soutěžili tam přímo lidé z mnašeho města. Hosty tam tenkrát byli Karel Fiala, Milena Dvorská. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady oblíbených pořadů mého dětství i celé naší rodiny. Dodneška rád vzpomínám na Honzu Rosáka a především pana Čáslavského. Díky ukázkám z filmů jsem si k řadě z nich našel „cestu“ právě díky Videostopu. Kdyby existoval dodnes, tak se na něj už asi nedívám, protože na většinu novodobých českých filmů a rádoby romantických komedií z vysoka kašlu a nestojí mi za ztrátu času… ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

V historii televizního vysílání bychom jen stěží hledali další takový typ soutěžního pořadu. Filmový kvíz kombinovaný s tradičními i méně tradičními historkami ze zákulisí tváří československé kultury získával své osobité kouzlo díky noblesnímu Rosákovu projevu, který ani za těch několik desetiletí nesklouzl k povrchní žvanivosti jeho pozdějších konkurentů. Renomé pak nabýval pravidelnou účastí filmového historika Karla Čáslavského, jehož minimalistické bonmoty zůstanou již trvale v paměti několika generací. Novodobé dvojí vzkříšení je ovšem kapitolou z jiného ranku a s původním pojetím má jen pramálo společného. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejoblíbenější tv pořad. Hádat ukázky z filmů. A pak za pomoci hostů hádat předměty či co znamená tam to a pod. Jan Rosák samozřejmě nesměl chybět stejně jako jeho pomocník Karel Čáslavský. Závěrečná hra kdy se museli chytit aspon dvě stejná pole s tečkama. Na tehdejší dobu se nechali vyhrát moc pěkný ceny jako video či barevnou tv nebo kameru. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (14)

  • Poslední díl původního Videostopu mohli diváci sledovat v premiéře 17.prosince 2000. Tzv. “Nový Videostop“ pak prvně běžel 6.ledna 2002 a zhruba o rok později byl vysílán díl poslední. (Stocki)
  • Jan Rosák začal pořad moderovat až od 17. dílu. (M.B)
  • Jedna časť mala v rokoch 1985 až 2000 priemernú sledovanosť až 991 000 divákov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama