Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (17)

Okresní přebor (2010) 

"Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. ()

Pohřeb (2010) (E01) 

"Tak teďka se modlete, aby Olešná v sobotu nepřijela v modrým. Jinak hrajete v zapocenejch." Umřel prudič Pepa Hnátek a jeho vdova odmítá prát dresy, pokud nebude trenérův popel rozprášen po hřišti. To je celkem slušný začátek, kterému chybí jen trochu více "kvalitního" fotbalu. Nicméně inovativní taktika nového trenéra Luňáka je fascinující (sklepáváme do křídel) a ostatní alespoň dostali prostor se představit - Jarda Kužel se svým bebíčkem, předseda Orel s diplomatickým řešením problému, jáčkující Áda a nerozlučná dvojka Ludva s Forbesem. Hned při prvním setkání jsem poznal, že tyto exoty budu mít rád. ()

Nábor (2010) (E02) 

"Ty, že jsi terapeut? Ty nejsi ani maskot." Zapíjení rohypnolu pěti rumy odstaví Jarmila, deprese zase Jardu Kužela a tak přichází chvíle pro famózní nástup Fun Din Dunga v zápase proti Doudlevám. Fotbal je to kvalitní, znalosti fotbalových hvězd ze strany houslických (třeba ten Rumario) u mě vyvolaly záchvaty smíchu, hospodská oslava zase touhu být tam s nimi a když k tomu Visací zámek zahraje Domovnici, tak mě nenapadá, co víc bych od toho ještě mohl chtít. ()

Fanynka (2010) (E03) 

"To je neuvěřitelný, pánové. Máme svou vlastní vlajkonošku. Z čehos ji zaplatil, Václave? Z fondu na balóny?" A je to skutečně fanynka nebo sociopsycholožka pracující na disertačce s názvem: Vepř a jeho úloha ve fotbale aneb příprava na posthybernační fázi? Pro mne je tento díl zajímavý "kvalifikovaným" rozborem díla Thomase Manna či naznačením rozdílu mezi zíráním a kontemplováním, ale nejvíc mě pobavil veterinář Áda, který rozumí kravám, kozám i slepicím, takže mu to s Ilonkou určitě taky půjde. ()

Jesle (2010) (E04) 

"Dal jsem jesle Messimu. Ten čuměl, prcek." Fotbal jsem hrál vždycky skvěle a se sexem to pak bylo ještě lepší a to přesto, že jsem v každém zápase dostal minimálně patery jesle. Mně to totiž nikdy nevadilo, ale intimní impotent Jarda Kužel z toho má noční můry. To by zase tak moc nevadilo, ale není to zábavné a Ádovy veterinární asociace to tentokrát úplně nezachránily. ()

Forbes (2010) (E05) 

"Vždyť já vám nakoupím nový dresy, vymaluju kabiny, nakoupím sítě do branek, plakáty, podplatím rozhodčí." Tak to je nabídka sponzoringu, jak se patří. Boss Matějka je zkrátka velkorysý a já jsem se dost bavil při mafiánském vyhrožování, při kradení forbesu i při lynčování pokladníka. Slavoj Houslice si zkrátka zaslouží sponzora a prasečí hlava z Jatek Matějka se na jejich dresech nádherně vyjímá. ()

Lucka (2010) (E06) 

"Jarmil taky fetuje a na jeho výkonu to vůbec není poznat. Já jsem ho nikdy neviděl přeběhnout hřiště." Maradona jel v koksu, Pelému možná vozili houbičky přímo z pralesa a Jirka Luňák zkusil trávu. To sice moc nevyšlo, ale alespoň to byla sranda. Škoda, že si jeho dcera nechtěla vzít mě, protože já bych tu sbírku trenérských videokazet jako svatební dar určitě ocenil a spolu bychom už tu přípravu nějak modifikovali pro slávu Slavoje. ()

Kopačák (2010) (E07) 

"Na chytání není co zlepšovat. Tam nemám slabinku." Tak to mohu potvrdit - Kája je v brance vynikající a při penaltě s roteirem ho tam umí šupnout skoro jako Beckham (https://www.youtube.com/watch?v=kGQSkals2fw). A boss Matějka je skoro stejně dobrý jako ten ... Abramovič. To je stejná liga a mě to moc baví. ()

Schůze (2010) (E08) 

"Vypočítal jsem, že na jistotu postupu do Kraje, bysme potřebovali dávat tak 1,08 gólu na zápas." Tak graf úměrnosti branek a bodů se Ludvovi mimořádně povedl, nejlepšího hráče inovátorsky vypočítal Excel a novinář Kachnička, kterého si boss Matějka hodlá dát na kmíně, odvedl opravdu dobrou práci. A já slibuju, že tohle bylo naposledy, co jsem se osobně nezúčastnil schůze Slavoje Houslice. Na referáty sice nedošlo, ale ta podnapilá zábava mě zmasakrovala ještě víc než pana Kroba a ten odpadl vskutku excelentně. ()

Na váhu (2010) (E09) 

"Když nastoupí Špekáček, dostanete na fráček." Nezničitelný trenér Bóža Zenkl je naprosto boží, Špekáček "Rooney" Kužel taky válí a Ludva dokáže lhát i o tom, že neumí lhát. Tohle je prostě nejlepší díl a výstavní skříň Okresního přeboru, protože tolik srandy, "kvalitního" fotbalu a vesnické vychytralosti se na jednom místě střetne maximálně jednou za deset let. ()

Jaro (2010) (E10) 

"Támhle jde jajo. Bejček nabitej testostejonem." Tak byl předseda Orel, jako tichý nositel morálních hodnot, donucen týmem zoficiálnit své "piglování" vdovy Hnátkové. Kvalitního fotbalu se přitom fanoušek nenabažil, ale nesmělému nápadníkovi v holínkách i jeho aktivní vyvolené se snaha o zábavu nedala upřít. Nicméně to žádný zázrak nebyl a ani tahoun mužstva Jarda Kužel to k více hvězdám nakonec taky neprochlastal. ()

Konvoj (2010) (E11) 

"Adolfe, ohrozil jsi kariéru hodně z nás." Tak to je slovo do pranice. Taky jsem totiž slyšel, že na zápase Újezda s Houslicemi byli lovci talentů z Bayernu, Juventusu a Chelsea, takže je mi záhadou, proč hvězda zápasu Áda Větvička nedostal solidní nabídku. Možná proto, že předtím zadřel Bobíka, ale to je jen spekulace. Jinak to byla ukrutná zábava, když se fotbalisti ani neodváželi zeptat svých manželek, jestli by si mohli zapůjčit svá auta. A Ludva s navigací je kapitola sama pro sebe, protože už po cestě jsem se bavil, ve špatném Újezdě jsem to ještě udržel, ale v Psojedech už jsem to neudržel. To byl prostě nářez. ()

Láska (2010) (E12) 

"Proč to dělá můj levej bek s mým středopolařem přede mnou?" Trenér, kapitán a švagr Jirka Luňák neustál lásku mezi spoluhráči naprosto jedinečným způsobem. Jeho boj s vnitřními démony byl naprosto úžasný a zabral si pro sebe celý díl. Žádný jiný Slavojista totiž tentokrát nedostal důstojnou šanci ho v zábavě podporovat, což je škoda, ale Jirka své sólo zvládl ve velkém stylu. ()

Inseminátor (2010) (E13) 

"Každá ženská je tak tjošku zvíjátko, víš? Jen musíš pjostě objevit jaký." Tak tajemství Ádova úspěchu u žen je odhaleno a já z toho nemám radost, protože pak už se řešilo samé to má mě rád, nemá mě rád a vůbec se neřeklo to podstatné - tedy jestli Meziřečí splichtilo v Kojčicích a Doloplazy vyhrály v Kostomlatech. ()

Derby (2010) (E14) 

"Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Tak takhle svědomitě dodržel kapitán Luňák svou taktiku mlčenlivého týmu a fáze, která byla následně vypípána patří k tomu nejlepšímu, co se v Okresním přeboru odehrálo. Taky byly vynikající slovní půtky gamblerů převlečených za pokladníky. A rozhodčí svou kvalitou suverénně potvrdili, že do Okresního přeboru patří. Jen ten Jarda Kužel si na tom křidýlku nestihl oproti plánu trošku dáchnout, protože tohle derby mělo nasazení i atmosféru a vzduchem lítali kapříci, jablka i hrušky jako v lize. ()

Svatba (2010) (E15) 

"Fandí celej Bobík." Je to tam, Slavoj postupuje do Kraje, ale má dluhy, protože boss Matějka daňově podváděl a ještě k tomu prý organizoval zločin. A taky se řeší svatba, což moc zábavné není, ale fotbalově je to takřka dokonalé. Jednak je brilantní nedokončená mise předsedy Orla v Kostomlatech, při které nezjistil výsledek soupeře, ale nejlepší je snění Luňáka a Kuželem o tom, že by mohli hrát v Cejchovicích, Drhlinách nebo dokonce Lovosárech. Protože Lovosáry, to je opravdové město. Já jim tak rozumím. ()

Návštěva z kraje (2010) (E16) 

"Pane Jebavý, my Vás vychčijeme plot." Tak to je kvalitní příprava na Krajský přebor. Hráči jsou na plech, trávník připomíná džungli, finanční klubové účetnictví do sebe nehodlá nechat nahlédnout, sítě jsou na cimpjcampj a hledá se předseda. Na můj vkus to představuje moc problémů a o něco méně zábavy, ale vzhledem k tomu, že se seriál nenechal po svém fenomenálním úspěchu rozmělnit dalšími zbytečnými díly, tak v hodnocení ukážu svou přívětivější tvář. ()

Související novinky

Reklama

Reklama