Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Korona je sviňa, človek začne byť voči filmovým blábolom o nákaze kritický. Aj 10 sérií Walking Dead asi urobilo svoje. Ale idiotské chovanie postáv by som zrejme neprehliadol ani predtým. Keď hrdina blbne pri bazéne, až skoro padne na mŕtvolu na hladine, možno by mal spozornieť a nie ísť rozbíjať okná golfovými loptičkami. Lebo keď bol niekto nebezpečný vonku, môžu byť ďalší vo vnútri. A celkovo už len z hľadiska nejakej rozmanitosti deja sa nehodí uprostred apokalypsy dať dve scény "zábavy" za sebou. Zvyčajne v podobných počinoch, keď sú aspoň trochu duchaplné, odreagovanie sa pri detinskom bláznení strieda hľadanie potravy, zdrojov alebo obydlia. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane pecková post-epidemi road-movie, ktorá zhruba od tretiny sádza jednu napínavú či emocionálne silnú scénu za druhou a celý čas fantasticky graduje. Bolo to evidentne lacné a vedľajšie postavy by si zaslúžili podstatne lepších hercov (Chris Pine všetkých prehráva o dve triedy), ale 80 minút som neodtrhol oči z obrazovky. P.S.: Pozerám, že tvorcovia sú Španieli. To všetko vysvetľuje. Chlapci spod Pyrenejí suverénne vládnu súčasnému filmovému hororu/thrilleru. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Všichni se tu tak divně červenají a jeví se býti, jaksi nakažení. Zřejmě je bacil nějaký bacil. Případně to víRus. Segrestor mi trochu oponoval, domnívá se totiž, že příčinou infekce byl Bacil Bilak. Ať už je to jak chce, musím si dát taky majzla, pač včera jsem snědl jakýsi, ledabyle v lednici odložený, zelený tvaroh a teprve dnes zjistil, že tvaroh má být bílý. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem na základe čoho sa zverujú do rúk rozpočty začínajúcim režisérom, ale títo dvaja španielski bratia urobili svojím náčrtom príbehu na producentov asi veľký dojem. Čo je ale v súčasnosti pomerne už len trendová záležitosť. Chcete kvalitný napinák? Zverte ho do rúk Španielom. Finálnou verziou celého výrobného procesu urobili nakoniec dojem aj na mňa a prejavili sa veľkým tvorcovským potenciálom, ktorý treba rozvíjať a okresať. Treba však uchopiť príbeh pevne za pačesy, pretože miestami som mal dosť rozhádzaný pociť, že ktorou cestou vlastne títo dvaja kormidelníci svoje dielo pošlú. S konečným rozhodnutím nesnažiť sa spraviť nasilu dieru do sveta a radšj stáť oboma nohami na zemi, som nakoniec veľmi spokojný, pretože tu by stačila malá chybička a celé sa to mohlo kompletne vykoľajiť a skončiť kvalitou o dve triedy nižšie. Cit pre detaily a načasovanie majú však títo páni neskutočný a konieckoncov tie sú v podobnom type filmov nesmierne dôležité. Film veľmi stráca na uhladenosti hereckého prejavu a na pomalšom rozjazde, ale inak v rámci možností veliká spokojnosť. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svědectví light. Steve King by z toho filmu byl nadšený. Skvělá atmosféra, která se pohupuje mezi pohodovým si užíváním a naprostou beznadějí mi prostě sedla. Obsazení se povedlo na jedničku (kraluje Chris Pine) a postavy se chovají pěkně realisticky a když se náhodou nějáká chová lidsky je po zásluze potrestána. Jediná výtka. Trošičku bych prodloužil konec a nechal skápnout i zbytek posádky. Ale lidi holt maj radši štastný konce. P.S: To se na to podívejme, Steve z toho opravdu nadšený byl, dokonce se o tom rozepsal v jednom článku v Entertainment Weekly. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama